Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΝΔ, ΤΕΛΟΣ!

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές είχαμε γράψει : «Τελειώσατε κ. Καραμανλή», τονίζοντας ότι η προβλεπόμενη, τότε, ήττα της ΝΔ στις εκλογές (γύρω στο 6,5 – 7% και όχι 10,4% που έβγαλε η κάλπη), θα σήμαινε και το τέλος της πολιτικής καριέρας του κ. Κώστα Καραμανλή.
Είχαμε γράψει, χωρίς καμιά επιφύλαξη, ότι ο κ. Καραμανλής, εκτός από την πρωθυπουργία θα έχανε και την προεδρία του κόμματος, εκείνο όμως που δεν είχε καν περάσει από την σκέψη μας, ούτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε, ήταν η διάλυση του μέχρι χθες πανίσχυρου κόμματος που με αλαζονεία κυβερνούσε τη χώρα, περίπου 6 χρόνια, και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε 2-3 ημέρες μετά την ήττα.
Η συντριβή, η πανωλεθρία του 10,4 % κυριολεκτικά προκάλεσε την πλήρη αποσύνθεση της παράταξης της οδού Ρηγίλλης, που όπως προσφυώς ανέφερε γνωστός αναλυτής, το κτίριο που την στεγάζει δεκαετίες τώρα, θα μείνει άδειο, τέσσερα ντουβάρια!
Γι’ αυτό, πρόσθεσε, καλό θα ήταν τα υπολείμματα του κόμματος να το εγκαταλείψουν και να αναζητήσουν άλλο για να στεγασθούν!
Δεν πρόφθασε καλά – καλά να χάσει τον πρωθυπουργικό θώκο και να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και τα «ποντίκια» άρχισαν να εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο σκάφος και μάλιστα με πολύ γρήγορους και έντονους ρυθμούς.
Τον χορό άνοιξαν με λεκτικές μαχαιριές ο εξάδελφος Λιάπης και ο «κομμένος» Τσιτουρίδης για να ακολουθήσουν αρκετοί άλλοι πικραμένοι. Μετά ήλθαν οι… βόμβες μεγατόνων. Σουφλιάς, Αλογοσκούφης και άλλοι μικρότερου διαμετρήματος.
Από την άλλη έχουμε τους αποτυχόντες μεγάλης ή μικρότερης «εμβέλειας», που, δίκαια «κλωτσήθηκαν» από τον ελληνικό λαό, τον λαό που ταλαιπώρησαν με τους απερίγραπτους ερασιτεχνισμούς και πειραματισμούς τους και την απίθανη αμάθεια και ασχετοσύνη τους.
Καμαρώστε τους :
1) Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, η αρχιτέκτων της διάλυσης, της χρεοκοπίας και της καταβαράθρωσης των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία αδυνατούν ήδη να καταβάλουν μισθούς, δώρα, εφάπαξ κ.ά. Αλήθεια που πήγαν τα λεφτά τους; Τι έγιναν;
2) Γιώργος Αλογοσκούφης. Πάνω από 5 (πέντε) χρόνια ασκούσε μια καταστροφική πολιτική για τη χώρα και τον λαό, που άρχισε με εκείνη την αλήστου μνήμης κάλπικη «απογραφή» που μας εξέθεσε διεθνώς και μας έθεσε υπό επιτήρηση, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Αργά κάπως, ο Καραμανλής ξύπνησε για να τον πετάξει από την κυβέρνηση και μέσα σ’ ένα απόγευμα, να ρίξει στο καλάθι των αχρήστων το «έργο» του, που ήταν και δικό του, και να αναθέσει στον υφυπουργό του το μάζεμα των… αποκαϊδιών.
3) Λευτέρης Ζαγορίτης, ο ανεκδιήγητος γραμματέας της ΝΔ, ο οποίος με τις παιδαριώδεις και τις ανόητες ενέργειες του, το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει περίγελος των πάντων.
4) Αχιλλέας Καραμανλής, ο θείος. Γενικώς αποτυχημένος πολιτικός (;), αλλά οπωσδήποτε καλό και έντιμο, κατά την δική μου άποψη, άτομο, που για λόγους ανεξήγητους επιχείρησε, ευτυχώς ανεπιτυχώς, να συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία και μετά τα ογδόντα (80) του χρόνια! Προσωπικά τον περιβάλλω με συμπάθεια που πηγάζει από την παλιά, την νεανική μας φιλία.
5) Θόδωρος Κασίμης. Τι να πει κανείς για τον «περιοδεύοντα θιασάρχη» του θιάσου που μόνο αποτυχίες, γιούχα και σφυρίγματα γνώριζε.
6) Αριστοτέλης Παυλίδης (δεν περιελήφθη στο ψηφοδέλτιο Δωδεκανήσου), λόγω των συναλλαγών του με τον γνωστό εφοπλιστή, για τις οποίες… απαλλάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής με 148 ψήφους έναντι 150 που ζήτησαν άρση ασυλίας και παραπομπή!! Αυτά έχει ο κανονισμός της Βουλής. Τον καταδίκασε η πλειοψηφία, αλλά απαλλάχθηκαν γιατί έλειπε μία ψήφος!
7) Ορφανός. Τι να πει κανείς γι’ αυτόν;
Μηδέν από μηδέν = μηδέν.
8) Τζιτζικώστας. Ανύπαρκτος παντού και πάντα!
9) Χρήστος Φώλιας. Συνυπεύθυνος για την καταστροφική οικονομική πολιτική.
10)Αντώνης Μπέζας. Το ίδιο με τον κ. Φώλια.
11) Ευάγγελος Μπασιάκος. Ο χειρότερος μεταπολεμικός υπουργός Γεωργίας.
12) Γιάννης Βαληνάκης. Δεν έδειξε κάτι κατά την υπουργική του θητεία. Εντελώς άσχετος, προσωποποίηση της ασχετοσύνης.
13) Αναστάσιος Παπαληγούρας. Πνίγηκε στα νερά του λιμανιού. Στην θάλασσα που τα έκανε… θάλασσα.
Υπάρχουν και πολλοί άλλοι «μαυρισθέντες» όπως οι Ρεγκούζας, Σαλαγκούδης που πλήρωσαν παλιές τους αμαρτίες, Καραμάριος, Σούρλας, διάφορες κυρίες που έκαναν τις έξυπνες στα κανάλια, όπως η κ. Παπακώστα κλπ. κλπ.
Με λίγα λόγια, ο λαός με την ψήφο του «καθάρισε» την κατάσταση και άνοιξε νέους δρόμους για άξιους, άφθαρτους και αδιάφθορους.
Θα ήταν παράλειψη βέβαια, αν δεν παίρναμε θέση, αν δεν εκθέταμε τις απόψεις μας, για το έκτακτο συνέδριο που συγκαλεί, στις 7 Νοεμβρίου, ο πρώην πρωθυπουργός και για λίγες ημέρες ακόμη πρόεδρος της ΝΔ κ. Κώστας Καραμανλής.
Και οι απόψεις μας αυτές, εν ολίγοις, είναι :
1) Πως είναι δυνατόν να γίνει συνέδριο χωρίς προετοιμασία, χωρίς προσυνεδριακή δουλειά;
2) Ποιοι θα μετέχουν στο συνέδριο; Αυτοί που είχαν εκλεγεί (;) πριν από χρόνια και πόσοι απ’ αυτούς υπάρχουν;
3) Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος και τα «λαμόγια», οι… κουμπάροι και οι άλλοι γνωστοί αετονύχηδες της κυριαρχίας της ΝΔ; Και που θα οδηγήσει το συνέδριο;
4) Παρόντες θα δηλώσουν και οι προσχωρήσαντες εν τω μεταξύ στον κ. Καρατζαφέρη;
Χωρίς να είμαστε μάντεις, προβλέπουμε :
1) Εκλογή της Ντόρας
2) Αντίδραση έντονη των λοιπών και κυρίως των αντιμητσοτακικών στοιχείων.
3) Πλήρη διάλυση.
4) Αποχώρηση των περισσότερων βουλευτών και στελεχών και δημιουργία νέου κόμματος ή νέων κομμάτων.
5) Αθρόες προσχωρήσεις στον ΛΑ.Ο.Σ.
6) Συρρίκνωση της ΝΔ που θα ηγείται η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Θα απομείνουν στην μητσοτακική πλέον πτέρυγα της πάλαι ποτέ ΝΔ, 30 – 40 βουλευτές.
Αυτή είναι η μετεκλογική κατάσταση στη ΝΔ που ψυχορραγεί από το βράδυ της ημέρας των εκλογών.