Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ Νο 2!



Νέα απαράδεκτα και εξοργιστικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής,  έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχεδόν καθημερινά.
Νέα προνόμια που κάνουν όλους εμάς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τον ελληνικό λαό, να βγαίνουμε από τα ρούχα μας, να αγανακτούμε, να πλησιάζουμε τα όρια της έκρηξης. 
Πρόκειται για νέα απίστευτα προνόμια των λειτουργών του ναού της Δημοκρατίας, οι οποίοι ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας και θράσους, έφθασαν στο σημείο, να διακόψουν, την περασμένη Τετάρτη, με αστραπιαία απεργία, τη συνεδρίαση της εθνικής αντιπροσωπείας κατά την συζήτηση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, όταν ο υπουργός Οικονομικών τόλμησε να φέρει για ψήφιση τροπολογία που εξίσωνε τους υπαλλήλους της Βουλής με τους δημόσιους υπαλλήλους. 
Οι... απεργοί, μάλιστα, άφησαν τις δουλειές τους και βγήκαν στους διαδρόμους απειλώντας τους βουλευτές και κινήθηκαν δυναμικά για εισβολή στην αίθουσα των συνεδριάσεων, εμποδισθέντες τελικώς από τους ψυχραιμότερους!
Τις πρωτοφανείς και αχαρακτήριστες, τις κατάπτυστες αυτές ενέργειες, δεν διέψευσαν ουσιαστικά, το πρωί του Σαββάτου στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του MEGA, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νάκος και ο συνδικαλιστής πρόεδρος των υπαλλήλων της Βουλής κ. Πολίτης.
Ας απαριθμήσουμε λοιπόν τα νέα σκανδαλώδη αντιδημοκρατικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής : 
1. Οι εξερχόμενοι στην σύνταξη με πλήρη συντάξιμο χρόνο, εισπράττουν εφάπαξ περίπου  300.000 ευρώ, ακριβώς 262.000 ευρώ (!), ενώ οι λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν μόλις 37.000 ευρώ, και αν τις παίρνουν κι αυτές μετά από μερικά, κάποια χρόνια, που ίσως τότε να πάρουν το ποσόν αυτό, το οποίο συνεχώς κουτσουρεύεται, οι χήρες τους ή τα παιδιά τους!
Για κάθε χρόνο υπηρεσίας οι υπάλληλοι της Βουλής, όταν συνταξιοδοτούνται παίρνουν εφάπαξ δύο μισθους. 
Απίστευτο αλλά αληθινό είναι ότι οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου παίρνουν εφάπαξ από δύο ταμεία, διότι έχουν και Ταμείο Αρωγής, στο οποίο κατατίθενται τα μισθώματα, τα ενοίκια, των διαφόρων χώρων και καταστημάτων στη Βουλή,  όπως το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, το Γραφείο των Ταχυδρομείων, το κυλικείο, η "Ολυμπιακή" κλπ. 
Δηλαδή, τεράστια ποσά. Επίσης παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων! 
Ακόμη, στο Ταμείο Αρωγής που προαναφέρεται, κατατίθεται ειδικό τέλος 7% το οποίο προστίθεται στην αξία όλων των τιμολογίων προμηθειών που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές της, στους οποίους επιβάλλει αυτό το χαράτσι.

2. Οι υπάλληλοι της Βουλής, έπαιρναν 16 παχυλούς μισθούς που έφθαναν τουλάχιστον τα 3.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως κατά μέσο όρο συν τα υπόλοιπα προνόμια. Επαιρναν δηλαδή και 13ο, 14ο, 15ο και 16ο μισθό!
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, ο 15ος και 16ος μισθός κόστιζε στο κράτος 16,9 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Τώρα ο 15ος και 16ος μισθός έχουν κοπεί και τον προϋπολογισμό του 2012 αυτοί οι μισθοί επιβαρύνουν 5,1 εκατομμύρια ευρώ.
Μπορεί ο 15ος και 16ος μισθός να έχουν κοπεί, αλλά επέστρεψαν αμέσως από το παράθυρο! 
Έστω και με μειωμένα ποσά, οι δύο αυτοί μισθοί επέστρεψαν ως «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Αυτό το ποσόν αποφασίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής!!

Όμως τα προνόμια των υπαλλήλων δεν έχουν τελειωμό. 
Συνεχίζουμε : 

3. Έχουν και πολλά άλλα προνόμια, όπως, παιδικό σταθμό δωρεάν μέσα στο κοινοβούλιο για τα παιδιά τους  και μάλιστα , δημιουργήθηκε και δεύτερος παιδικός σταθμός στην Πλάκα σε κτίριο που παραχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού.
4. Έχουν δωρεάν γυμναστήριο και απεριόριστο πάρκινγκ. 
5. Έχουν όλες τις ευκολίες που παρέχει το λεγόμενο ΣΕΠΑ, το Συγκροτημα Εξυπηρέτησης του Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, όπως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έτσι και οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ πιο χαμηλές τιμές από αυτές που ισχύουν στην αγορά. Ακριβώς όπως οι αεροπόροι μας!
6. Επαιρναν μετεκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ, μόλις άνοιγε η Βουλή μετά τις εκλογές. Σάλος προκλήθηκε στις εκλογές του Ιουνίου 2012 όταν ο μιας ημέρας Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας υπέγραψε το εκλογικό επίδομα, εν μέσω Μνημονίου!
Μετά το σάλο που προκλήθηκε και την οργισμένη παρέμβαση του Πρωθυπουργού να μην δοθεί, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες που έδωσαν το θέμα στη δημοσιότητα, έγιναν κόκκινο πανί για τους υπαλλήλους της Βουλής. «Αλήτες δημοσιογράφοι, μας κάψατε» και «Και τώρα τι καταλάβατε; Καθάρισε ο τόπος;» έλεγαν στους δημοσιογράφους. Εξοργισμένοι οι υπάλληλοι της Βουλής κατηγορούσαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για «επιχείρηση στοχοποίησής» τους σχετικά με την αποκάλυψη του προκλητικού εκλογικού επιδόματος και τη συνακόλουθη απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη σχετική απόφαση. Χαρακτηριστικά, το επίδομα αυτό είχε εγκριθεί για τους δύο μήνες όπου η Βουλή ήταν κλειστή!
Όπως δήλωσε ο κ. Πολύδωρας, που υπέγραψε τη σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής, βάσει νόμου, δικαιούνται 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση, συμπληρώνοντας, ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε «θεσπίσει» την χορήγηση του συγκεκριμένου μετεκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους τους κοινοβουλίου. Ωστόσο ο ίδιος αντί 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ενέκρινε μόνο 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκε τον κ. Πολύδωρα λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησε την καταβολή του επιδόματος. 

7. Το μόνιμο προσωπικό της Βουλής ήταν ως το 2010 1.340 άτομα (τώρα 1195).
Η συνολική μισθοδοσία για τους υπαλλήλους της Βουλής 106 εκατ. Ευρώ.
Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. Προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.200 ευρώ καθαρά μηνιαίως! Περίπου δηλαδή όσο και ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ!!
Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ακόμα και όσοι έχουν προσληφθεί από το 2011 και μετά.
Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.
Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί.

8. Το Ταμείο Αρωγής (το δεύτερο Ταμείο για το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής εισπράττει τα ακόλουθα ενοίκια των χώρων του Κοινοβουλίου : 
α) Κυλικείο 24.000 ευρώ το χρόνο. 
β) Κατάστημα Εθνικής Τράπεζας 312.000 ευρώ το χρόνο.
γ) ΕΛΤΑ (ταχυδρομείο) 48 .000 ευρώ το χρόνο.
δ) "Ολυμπιακή" 48.000 ευρώ το χρόνο.
Συνολικά 432.000 ευρώ το χρόνο!!

Αυτά είναι τα χάλια μας!
Αυτοί είναι οι προνομιούχοι σε βάρος του λαού που υποφέρει.

Ενώ γράφονταν οι γραμμές αυτές το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε και έδωσε εντολή, να εξισωθούν πλήρως οι αποδοχές και γενικώς όλες οι απολαβές των υπαλλήλων της Βουλής με τους άλλους, τις χιλιάδες χιλιάδων συνάδελφους τους δημόσιους υπαλλήλους.
Επιτέλους...