Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

"ΑΠΟΚΑΡΑΜΑΝΛΟΠΟΙΗΣΗ" ΚΑΙ "ΑΠΟΜΗΤΣΟΤΑΚΟΠΟΙΗΣΗ"...

Η αντιπολίτευση είναι θεσμός και ως θεσμός αποτελεί κύριο μοχλό στην λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Κατά συνέπειαν το ενδιαφέρον των πολιτών για μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα κινείται στον σωστό δρόμο και θα ελέγχει σωστά την κυβέρνηση, είναι απόλυτα δικαιολογημένο.
Στις δημοκρατίες ο ρόλος της αντιπολίτευσης, κυρίως δε της μείζονος είναι σημαντικό στοιχείο της υπόστασής τους για τον απλούστατο λόγο ότι εξασφαλίζει παραγωγικό και εποικοδομητικό διάλογο, διατύπωση και κυκλοφορία ιδεών και σφαιρική ενημέρωση του κοινού που έχει στην διάθεσή του πλήρη εικόνα των πολιτικών δραστηριοτήτων. Επίσης διότι ελέγχει την κυβέρνηση, την εκτελεστική εξουσία.
Για όλους αυτούς τους λόγους η εκλογή, από τη βάση και με ευρεία συμμετοχή, του νέου προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, δίκαια προκάλεσε το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας των πολιτών και κέρδισε μια από τις πρώτες θέσεις στα «παραθυράτα» τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, στο ραδιόφωνο και στον τύπο.
Η ΝΔ, στα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ ή καλύτερα παραλλάσσοντας το δημοκρατικό προηγούμενο ανάδειξης ηγεσίας του κόμματος που κέρδισε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές και τώρα κυβερνά την χώρα, προσέφυγε στη βάση, στους οπαδούς της, κατά κάποιο τρόπο, για να αποκτήσει πρόεδρο.
Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς ο εκλεγμένος από την βάση με απόλυτη πλειοψηφία, με 50, 06 % παρέλαβε ήδη την προεδρία, το κόμμα, την σφραγίδα του, και τα πάντα στην Ρηγίλλης, από τον αποχωρήσαντα, κάτω από το βάρος των αποτυχιών του, κατά την εξαετή διακυβέρνηση της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή.
Η βάση της ΝΔ πιστεύω απόλυτα, έκανε την καλύτερη επιλογή αναδεικνύοντας πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά.
Αυτό το πιστεύω διότι :
1) Ο Αντώνης Σαμαράς, είναι χωρίς αμφιβολία, ένας ευπατρίδης της πολιτικής, είναι πολιτικός με φυσική ευγένεια, με υψηλό ήθος, με πολύ καλές σπουδές, με πολιτική εμπειρία και σπάνια κουλτούρα και πάνω απ’ όλα με δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αισθήματα. Είναι ένας άνθρωπος ήπιου χαρακτήρα, χαμηλών τόνων, αλλά και αποφασιστικός, με υπομονή ανοχή και προθυμία όμως να ακούσει τους πάντες και να μελετήσει τις απόψεις τους. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος.
2) Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, θα εργασθεί για να μπουν νέες βάσεις, νέες δομές, νέες προοπτικές και νέες μέθοδοι στο κόμμα. Αυτό είναι βέβαιο. Άλλωστε, με τον τρόπο του, αυτό έχει πει κατά την «προεκλογική» περίοδο.
3) Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως στην δραστηριότητα του κ. Σαμαρά, είναι αυτό που επιθυμεί η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών της ΝΔ, ιδιαίτερα των νέων. Είναι η εξάλειψη της Καραμανλικής και της Μητσοτακικής νοοτροπίας. Είναι η εξαφάνιση των μεθόδων του Καραμανλισμού και του Μητσοτακισμού. Είναι η «αποκαραμανλοποίηση» και «απομητσοτακοποίηση» της παράταξης. Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, ότι αν δεν «ξεριζωθεί» η «παρέα» που κατάστρεψε τον κ. Κώστα Καραμανλή και τον «γκρέμισε» από την πρωθυπουργία και την προεδρία της ΝΔ, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει.
Αν δεν χτυπηθεί κατακέφαλα ο «Καραμανλισμός» (εννοούμε τους «αμαρτωλούς» συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή και τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων), το κόμμα δεν θα έχει ελπίδες επιτυχίας.
Επίσης γνωρίζει πολύ καλά ο Αντώνης Σαμαράς, ότι είναι απόλυτη ανάγκη να προχωρήσει σε ριζικό «απομητσοτακισμό» που αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για το κόμμα που προεδρεύει. Το πνεύμα Μητσοτάκη (ο θεός να τον έχει γερό και να του δίνει χρόνια του Κώστα) πρέπει να εξορκισθεί.
Μετά από την «αποστασία» και την σύμπλευση με τον απερίγραπτο Κοκό που έφερε εν συνεχεία το αντεθνικό πραξικόπημα, το Μητσοτακέικο πνεύμα, φέρνει διάλυση, καταστροφή!
Χρειάζεται ως εκ τούτου «αποκαραμανλισμός» και «απομητσοτακισμός».Διαφορετικά τίποτα δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί.
4) Παρά τις περί ενότητας κατηγορηματικές δηλώσεις των τριών υποψηφίων, το αντίθετο είναι προφανές, τόσον από την συμπαράταξη με την κ. Μπακογιάννη, δεκάδων βουλευτών και πρώην υπουργών που άρχισαν ήδη να λένε τις κουβέντες τους, όσον και από το σαφές μήνυμα του νέου προέδρου περί περιφρούρησης της ενότητος, η οποία όμως είναι βέβαιο πως θα διαταραχθεί από τις εντολές του «αποστάτη» προς την κ. Ντόρα που ως ικανή, ανήσυχη και ταλαντούχος πολιτικός στοχεύουσα στην πρωθυπουργία, θα επιδιώξει να πάρει ηγετική θέση, με άλλα λόγια, θα ιδρύσει άλλο κόμμα, όπως και ο γεννήτωρ της ακολουθούμενη από μερίδα, μεγάλη νομίζω, βουλευτών και πολιτικών της ΝΔ.
Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Ο Κώστας Μητσοτάκης, έχασε μια μάχη από τον… άσπονδο φίλο του Αντώνη Σαμαρά αλλά του μένει ακόμη μια ευκαιρία. Του μένει μια ακόμη πιθανότητα για να πραγματοποιηθεί το μεγάλο του σχέδιο, να κάνει την κόρη του πρωθυπουργό και τον γιο του υπουργό και… κάτι παραπάνω!
Και γι’ αυτό θα δώσει οδηγίες για έμπρακτη διαφοροποίηση, παρά την διακήρυξη του κ. Σαμαρά ότι θα πατάξει κάθε κίνηση διάσπασης της βάσης της παράταξης.
Ο «γεννήτωρ» θα συμβουλεύσει ή σαφέστερα θα επιβάλει «διάσπαση» και, γιατί όχι, δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος με ηγέτιδα την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
5) Ο Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζοντας ή βάσιμα υποψιαζόμενος τις Μητσοτακικές τακτικές και μεθόδους, ανοίχτηκε ήδη προς τους υποστηρικτές της κ. Ντόρας και μίλησε για «σφουγγάρι», δηλαδή ότι σβήνει την «προεκλογική» αντιπαράθεση. Ταυτόχρονα τόνισε πως δεν θα επιχειρήσει για κανένα λόγο διχαστικές ή διασπαστικές κινήσεις και θα κάνει το παν για την ενότητα της ΝΔ.
Εδώ θα ήθελα να σημειώσω, ότι και ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, είχε κάνει το παν για την ενότητα της Ένωσης Κέντρου του 53 %, πλην όμως ο Κ.Μ. με την στήριξη του Κοκού και των αυλοδούλων, τον ανέτρεψαν και μαζί του ανέτρεψαν αυτήν την ίδια δημοκρατία, την γνήσια βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που είχε δώσει στην Ε.Κ. νωπή εντολή.
Αυτά ο κ. Σαμαράς σα νέος που είναι δεν τα έζησε, όπως τα ζήσαμε εμείς οι παλιοί.
Βέβαια τα γνωρίζει καλά από την μελέτη της πρόσφατης πολιτικής μας ιστορίας και ασφαλώς γνωρίζει τον τρόπο που ενεργεί το Μητσοτακέικο και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να επιτύχει τους σκοπούς και τους στόχους του. Ενεργεί χωρίς τον παραμικρό δισταγμό και χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες.
Ας τα έχει λοιπόν όλα αυτά έντονα υπ’ όψιν του ο νέος πρόεδρος της ΝΔ για να μην βρεθεί, κάποια στιγμή, προ εκπλήξεων.
Τελειώνοντας θα πρέπει να συγχαρώ τον κ. Σαμαρά για την εκλογή του, αλλά και για την επίσκεψή του στον πρωθυπουργό που είναι στενός φίλος και συμφοιτητής του. Ήταν η επίσκεψη αυτή ακόμη μια απόδειξη του υψηλού του ήθους, ενώ η δήλωση του ότι, όταν χρειάζεται θα κάνει γόνιμη αντιπολίτευση, σκληρή ενίοτε, αλλά θα συμπαρίσταται στον αγώνα για την βελτίωση της κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει ιδιαίτερα να εξαρθεί.
Συγχαρητήρια και Μπράβο Αντώνη Σαμαρά.