Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ταράξτε τα νερά






Απελπιστική για να μην πω εξοργιστική, είναι η βραδύτητα των κινήσεων της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ενώ η χώρα εξακολουθεί να είναι βυθισμένη στην ύφεση που ολοένα βαθαίνει και ο λαός αντιμετωπίζει κάθε μέρα και νέα προβλήματα, η τριμερής κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, κινείται διστακτικά, με δειλά και αργά βήματα, άτολμη και δέσμια, όχι μόνο των σκληρών όρων των μνημονίων που έχει αποδεχθεί, αλλά και των συνεχών νέων απαιτήσεων της «τρόϊκας» που, προφανώς, μας οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση.
Επί πλέον, το υποτονικό και περιορισμένο κυβερνητικό έργο, αντιμετωπίζει κάθε λίγο και λιγάκι, τα... ανασχετικά όσο και άδικα πυρά της αντιπολίτευσης, αλλά και τις αντιρρήσεις και γκρίνιες των ίδιων των εταίρων της Μαξίμου, κυρίως δε της ΔΗΜ.ΑΡ του κ. Κουβέλη που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, παίζει σε δύο ταμπλώ, φιλοδοξώντας να πορευθεί προς τους χώρους δραστηριότητας της αριστεράς ή της ψευδοαριστεράς για να κερδίσει ψηφαλάκια σε προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο κ. Κουβέλης και συνεργάτες παράγοντες του κόμματός του, προκαλούν συνεχώς αναταράξεις και τριγμούς στην κυβέρνηση, στην οποία μετέχουν, με τις απειλές τους για καταψήφιση στη Βουλή διαφόρων νόμων ή μέτρων που οι ίδιοι έχουν αποδεχθεί κατά το παρελθόν και έχουν συμφωνήσει για την αναγκαιότητά τους!
Πρόκειται περί κωμικών ενεργειών και αστείας ανακόλουθης και ασυνεπούς συμπεριφοράς, την οποία ωστόσο εγκαταλείπουν την κρίσιμη ώρα και αυτογελοιοποιούνται με το να συμφωνούν απόλυτα, σα να μην συμβαίνει τίποτα, με την κυβερνητική γραμμή!
Από την άλλη πλευρά των συνιστώντων του κυβερνητικού «τρίο», το ΠΑ.ΣΟ.Κ παρά τα εσωτερικά του προβλήματα που βέβαια έχουν μειωθεί τελευταία, αλλά οπωσδήποτε κάποια υπάρχουν ακόμη, προσπαθεί δια του προέδρου του κ. Βενιζέλου, να διατηρήσει μια ισορροπία στην κυβέρνηση, ζητώντας ανασχηματισμό, έστω και ανεπίσημα, με την ελπίδα, αφενός της ενδυνάμωσης, της ενίσχυσης και του φρεσκαρίσματος του κυβερνητικού έργου με την ανανέωση του υπουργικού συμβουλίου, για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεχών απαιτήσεων των δανειστών μας, καθώς και για την επίλυση των προβλημάτων που αναφύονται ή δημιουργούνται.
Εξ αιτίας όσων προαναφέρθηκαν, η κατάσταση έχει σχεδόν αποτελματωθεί και ο πρωθυπουργός έχει άμεση υποχρέωση να ταράξει τα βαλτωμένα νερά και να κινήσει την κυβερνητική μηχανή με πιο έντονους και δραστικούς ρυθμούς.
Ο κ. Σαμαράς πρέπει τώρα, χωρίς χρονοτριβή να κινηθεί δραστήρια προς κάθε κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την ανακούφιση των λαϊκών τάξεων, των επαγγελματιών, των εμπόρων, των επιχειρηματιών, όλων τέλος πάντων.
Οι τράπεζες, οι οποίες ήδη ανακεφαλαιοποιούνται από τα δανεικά που παίρνουμε σαν χώρα και σαν λαός, έχουν υποχρέωση να πρωταγωνιστήσουν στον αγώνα κατά της ύφεσης και της ανεργίας, ρίχνοντας ρευστό, τροφοδοτώντας την αγορά που πνέει τα λοίσθια και χρειάζεται νέες δυνάμεις για να αναζωογονηθεί.
Τα φορολογικά βάρη που συνεχώς φορτώνονται στον λαό, έχουν καταστεί ασήκωτα και κυριολεκτικά γονάτισαν τους έλληνες πολίτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τούς μη προνομιούχους, χωρίς, δυστυχώς, να επιφέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στην οικονομία για τον απλούστατο λόγο της αδυναμίας πληρωμής των «χαρατσιών» κάθε είδους και μορφής που σκαρφίζονται οι εγκέφαλοι της «τρόϊκας».
«Ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος» λέει ο λαός μας από αρχαιοτάτων χρόνων και συμπληρώνουμε εμείς οι νεώτεροι: «Πιάσε το αυγό και κούρευτο»!
Η επιβάρυνση λ.χ. της εστίασης με Φ.Π.Α 23% έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.
Δηλαδή αντί να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, τα μείωσε διότι τόσο οι έλληνες όσο και οι αλλοδαποί καταναλωτές έχουν περιορίσει τις δαπάνες τους στην εστίαση, πράγμα που αδυνατούν να αντιληφθούν οι υπάλληλοι των δανειστών μας αρνούμενοι να εγκρίνουν την μείωση και την επαναφορά στο 13% που ήταν και προεκλογική υπόσχεση, δέσμευση του κ. Σαμαρά.
Έχουμε όμως και το μεταρρυθμιστικό έργο, την αναδιάρθρωση των δημόσιων, των κρατικών υπηρεσιών, την πάταξη της διαφθοράς, της φαυλότητας και της διαπλοκής, την εύρυθμη και ταχεία λειτουργία της κρατικής μηχανής... χωρίς να απαιτούνται τα γνωστά μας λαδώματα και πλείστους άλλους τομείς που χρειάζονται πλήρη ανανέωση και εκσυγχρονισμό, στους οποίους δεν έχει γίνει τίποτα ή σχεδόν τίποτα.
Η ανανέωση λοιπόν της κυβέρνησης, η οποία τώρα καρκινοβατεί, είναι απόλυτα αναγκαία.
Νέο αίμα, νέα στελέχη, νέα δύναμη χρειάζεστε και χρειαζόμαστε κύριε πρωθυπουργέ για να βαδίσουμε με μεγάλα και σταθερά βήματα στο δρόμο που οδηγεί στην εξυγίανση και την οικονομική ανάκαμψη του κράτους.
Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, έφθασε στα όριά του.
Προχωρήστε, μη διστάζετε να λέτε και κανένα ΟΧΙ στον κ. Τόμσεν και στην παρέα του, στην Ε.Ε, στην κομισιόν, στο Δ.Ν.Τ, στην κυρία Λαγκάρντ.