Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Βατερλώ για Κασσάνδρες και κερδοσκόπους

Οι Κασσάνδρες και οι κερδοσκόποι όλου του κόσμου που είχαν συνωμοτήσει για την πλήρη κατεδάφιση της ελληνικής οικονομίας (ότι δεν πρόφθασε να κατεδαφίσει το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ που την διαχειρίσθηκε περίπου 6 χρόνια) και για την καταστροφή της Ελλάδας, βουβάθηκαν και, χωρίς αιδώ, έκαναν στροφή 180 μοιρών και άρχισαν τα… χάδια!
Το «δίχτυ ασφαλείας» της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία απετέλεσε το Βατερλώ των ύπουλων ανθελλήνων, των σαλταδόρων των «σπρεντς», των εκβιαστών τοκογλύφων και γενικώς των λαμόγιων της διεθνούς αρπαχτής.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που ήδη έχει αναδειχθεί προσωπικότητα με μεγάλες ικανότητες και ακτινοβολία επιβλητική, με την αποτελεσματική βοήθεια του κυβερνητικού οικονομικού του επιτελείου, ανέστρεψε το διεθνές κλίμα και κέρδισε την πρώτη φάση του δύσκολου αγώνα.
Το πρόγραμμα σταθερότητας που εκπονήθηκε από την κυβέρνηση και στηρίχθηκε από την Ε.Ε., άρχισε ήδη να αποδίδει.
Το έλλειμμα μειώθηκε τους πρώτους μήνες του 2010 και εξακολουθεί να μειώνεται.
Ο δανεισμός της χώρας είναι εξασφαλισμένος και μάλιστα με επιτόκια λογικά. Το ασφαλιστικό παίρνει το δρόμο του και πολύ σύντομα θα φανούν τα εξυγιαντικά του αποτελέσματα από την θανατηφόρα παθογένεια που του προκάλεσε η κ. Φάνη Πετραλιά.
Οι αποκρατικοποιήσεις που κι αυτές παίρνουν τη σειρά τους για να βοηθήσουν στην κάλυψη των ελλειμμάτων, θα αρχίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Κυρίως όμως η βελτίωση της οικονομικής μας κατάστασης και η αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας, οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, ο οποίος πρόθυμα ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις και στα μέτρα της κυβέρνησης και πρόσφερε από το υστέρημά του, παρά τις αντιδράσεις απερίσκεπτων εργατοπατέρων και των γνωστών και μη εξαιρετέων πολιτικάντηδων που υπολογίζουν μόνον το κομματικό τους συμφέρον αδιαφορώντας για την τύχη της χώρας και το παρόν και μέλλον του ελληνικού λαού.
Υπάρχουν αναμφίβολα πολλά ακόμη προβλήματα που περιμένουν την επίλυσή τους από την κυβέρνηση. Πολλά αγκάθια…
Μερικά απ’ αυτά είναι :
· Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού που σιγά – σιγά άρχισε να σηκώνει κεφάλι.
· Αποκατάσταση και αύξηση των εξαγωγών μας και ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας τους.
· Αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας.
· Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
· Πάταξη της ανεργίας με την δημιουργία, πάση θυσία, πολλών θέσεων εργασίας.
· Προσέλκυση επενδύσεων με ελκυστικά μέτρα.
· Πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.
· Αναδιαρθρώσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Το ευχάριστο και αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, στην ουσία είναι εποικοδομητικός και βοηθά την κυβέρνηση στο έργο της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι άξιος πολιτικός ηγέτης, εχέφρων, πατριώτης που έχει να προσφέρει στην πατρίδα.
Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια.
Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρω ότι η μεγάλη Βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», στο φύλλο της της 12ης Απριλίου 2010, δημοσιεύει εγκωμιαστικό άρθρο για τον Έλληνα πρωθυπουργό, εξαίροντας την ψυχραιμία, την σωφροσύνη και τις δυνάμεις που διαθέτει.
« Είναι ένας νέος σοφός Σωκράτης» τονίζει ο «Γκάρντιαν» και προσθέτει : «Θα ήταν ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε.»