Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Οι κερδοσκόποι υπονομευτές

Για μια ακόμη φορά η κερδοσκοπική αλητεία του εξωτερικού με προεξάρχουσα την ηγεσία των γερμανών αισχρών μαυραγοριτών, εκδήλωσε τις προάλλες, τις προθέσεις και τις επιδιώξεις της, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, η οποία με όπλο τις θυσίες του λαού μας, προσπαθεί να συνέλθει και να σταθεί στα πόδια της.

Και για μια ακόμη φορά κάποιες, μερικές, λίγες ομολογουμένως δικές μας…αναπαραγωγικές, μιμητικές «ντουντούκες» ετέθησαν επί το έργον, σεκοντάροντας τους ανθέλληνες κερδοσκόπους και τοκογλύφους, για λόγους που ο ελληνικός λαός, οι έντιμοι και αγνοί έλληνες, δεν θα μπορούσαν ούτε να διανοηθούν!

Τον χορό άνοιξε το γνωστό και μη εξαιρετέο, το εξόχως… φιλελληνικό γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» και έσπευσαν να το ακολουθήσουν μερικά ακόμη έντυπα και κέντρα της Ευρώπης, γνωστά για τις ψευδολογίες τους με σκοπό την «κονόμα» αλλά και τα δικά μας, πασίγνωστα «παπαγαλάκια», είτε από ασυγχώρητη ανοησία, είτε από αντιπολιτευτική μανία, είτε για άλλους λόγους ανομολόγητους.

Τα προβοκατόρικα σενάρια τύπου Λουξεμβούργου, τα οποία κατά καιρούς βγαίνουν στη δημοσιότητα, κυρίως στρέφονται εναντίον της Ελλάδας, αλλά όχι μόνον. Στρέφονται και κατά της Ε.Ε., της Ευρωζώνης, του ευρώ και βέβαια κατά του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Στρέφονται δηλαδή εναντίον όλων εκείνων των δυνάμεων που εγγυώνται τις οικονομικές ισορροπίες και αποτελούν εμπόδιο στην κερδοσκοπία, τον εύκολο πλουτισμό σε βάρος περισσότερο των πιο αδύναμων χωρών και διασφαλίζουν την οικονομική σταθερότητα και την ισχυρή αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Κι εμείς τι κάνουμε;

Εμείς ή καλύτερα κάποια απερίσκεπτα ή ανόητα ελληνικά κέντρα, υιοθετούν και αναπαράγουν τις κακόβουλες φήμες περί αναδιάρθρωσης του χρέους, της επιστροφής στη δραχμή και άλλες καταστροφικές για την οικονομία μας δήθεν εξελίξεις, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται πολύ σοβαρά η ανάκαμψη των δημοσιονομικών μας και να διακυβεύονται ή ακόμη και να απειλούνται με αποτυχία οι θυσίες του λαού μας.

Πρόκειται για καθαρή προβοκάτσια, η οποία κάθε τρεις και λίγο ενισχύεται από αδέσποτες φήμες και διαδόσεις για πρόωρες εκλογές, για ανασχηματισμούς, για αγανάκτηση του λαού, ο οποίος, σημειωτέον, εξακολουθεί σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις να συμπαρίσταται στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Την όλη κατάσταση επιβαρύνουν τα τερτίπια των γνωστών εργατοπατέρων, οι οποίοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της προσπάθειας των ίδιων των εργαζομένων «υπηκόων» τους και να πραγματοποιούν απεργίες και συλλαλητήρια με τα γνωστά επακόλουθα και κυρίως την πρόκληση μεγάλων ζημιών στην οικονομία που νοσεί και στην εικόνα της χώρας παγκόσμια.

Και όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση με την κατανόηση και τη βοήθεια της Ε.Ε., προχωρεί προς την εξασφάλιση νέου δανείου 50 – 60 δις ευρώ για την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας το 2012 και 2013, μέχρι να βγούμε στις αγορές με τις δικές μας δυνάμεις. Από το ποσόν αυτό, τα 27 δις ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του 2012 που λήγει η χρηματοδότηση των 110 δις ευρώ της «Τρόικας»

Παράλληλα, όπως είναι φυσικό θα βαδίσουμε και προς την επιμήκυνση της εξόφλησης του συνολικού χρέους μας.

Πάντως, είναι βέβαιο ότι τα δημόσια οικονομικά μας θα πήγαιναν πολύ καλύτερα αν λειτουργούσαν πιο αποτελεσματικά οι εισπρακτικοί μας μηχανισμοί, οι οποίοι, προφανώς πάσχουν από χρόνια αγκύλωση, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εισπράξουν βεβαιωμένους και οριστικά καταλογισμένους ακόμη και δικαστικά, φόρους επιχειρήσεων, διαφόρων μεγιστάνων του πλούτου, αλλά και απλών ιδιωτών οφειλετών.

Οι αρμόδιοι εφοριακοί λειτουργοί, ανώτατοι, ανώτεροι και κατώτεροι, καθεύδουν και ενδιαφέρονται, μόνον για την είσπραξη των μισθών τους!

Προφανώς οι «μανδαρίνοι» ζουν και βασιλεύουν!

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση, μέχρι στιγμής αδυνατεί να κινηθεί με ρυθμούς εντατικούς για να εισρεύσουν στα ταμεία τα οφειλόμενα χρήματα που θα αποτελέσουν τονωτική ένωση στη νοσούσα οικονομία της χώρας.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι αποφεύγουν να πάρουν μέτρα αυστηρά, προτιμώντας τον εύκολο τρόπο του συνεχούς… ξεζουμίσματος των μισθοσυντήρητων και των μεροκαματιάρηδων που έτσι κι αλλιώς τους έχουν στο χέρι!

Κάτι λοιπόν πρέπει να γίνει, κάτι ν’ αλλάξει στον κυβερνητικό οικονομικό τομέα, τόσο όσον αφορά τα πρόσωπα, όσο και τη νοοτροπία και τη στρατηγική του.

Ακόμη, είναι απόλυτη ανάγκη να αλλάξουν μυαλά οι ανόητοι εργατοπατέρες (οι περισσότεροι πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ) και να σταματήσουν τις αδιέξοδες απεργίες, οι οποίες μόνο κακό προκαλούν στους εργαζόμενους και στη χώρα.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Υπάρχουν και άλλου είδους αγώνες που φέρνουν αποτελέσματα, που δεν στερούν μεροκάματα, που δεν προκαλούν θύματα και καταστροφές.

Ναι, υπάρχουν…

Τέλος, η δική μας Ε.Σ.Η.Ε.Α., δεν πρέπει να αφήνει τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι, κηρύσσοντας δημοσιογραφικές απεργίες για τα δίκαια και κρίσιμα προβλήματα και αιτήματά μας, μαζί με τις πανεργατικές απεργίες της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο συγχρονισμός των απεργιών των δημοσιογράφων δημιουργεί ανησυχίες στους πολίτες, οι οποίοι μένουν απληροφόρητοι για όσα γίνονται.

Οι δφημοσιογραφικές απεργίες, μπορούν να αντικατασταθούν από κάποιες στάσεις εργασίας, από «ζώνες ενημέρωσης» ή να κηρύσσονται σε άλλο χρόνο.

Έτσι, όπως απεργούμε εμείς οι δημοσιογράφοι, είναι σα να απεργούμε εναντίον μας, μου έλεγε προχθές παλιός καταξιωμένος συνάδελφος που μου τηλεφώνησε για να μάθει νέα, αν βέβαια γνώριζα, για την εξέλιξη και τα γεγονότα της τελευταίας πανεργατικής και δημοσιογραφικής απεργίας!



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Το κείμενο που ακολουθεί έχει γραφτεί από τη Σωτηρία Παπαδοπούλου και έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό CITY 21 στο τεύχος 19.

Κάτω από το κείμενο της Σωτηρίας ακολουθούν κάποιες επισημάνσεις δικές μου επί του θέματος.


Δημοτικά Διαμερίσματα Νέας Κίου

CITY21

Τεύχος 19, Μαϊος 2011



Δεν θα περάσουν καλά όσοι νομίζουν πως οι Κίωτες

τόσα χρόνια πλήρωναν για να ξεχρεωθούν τα Δημοτικά

Διαμερίσματα που είναι στην πλατεία του χωριού για να

έρθουν αυτοί να τα λεηλατήσουν. Άκου τι εμπνεύστηκαν οι

αθεόφοβοι για να ξεπληρωθούν οι προεκλογικές τους συμφωνίες,

ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της τουριστικής επιχείρησης

θέλουν λέει να τους πληρώνουμε 1700 και 850 ευρώ αντίστοιχα

το μήνα. Ναι ρε σεις να σας πιάσουμε πόρτα για τον χειμώνα,

και καλά τον Πρόεδρο δεν τον νοιάζει δεν είναι Κιώτης, τον

Αντιπρόεδρο που είναι Κιώτης αυτόν δεν τον νοιάζει;

Σίγουρα δεν τον νοιάζει, άλλωστε αυτό αποδεικνύεται

από την αξίωση του για αποζημίωση, αν και θα έπρεπε να

γνωρίζουν ότι ο κώδικας δεν προβλέπει αποζημίωση για τον

αντιπρόεδρο, έτσι να μαθαίνετε και τίποτα περί του κώδικα γιατί

αποδεικνύεται ότι τόσα χρόνια είσαστε αδιάβαστοι κύριοι. Αλλά

αυτό είναι το λιγότερο, μιας και αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχετε

αίσθηση ότι στην Κίο δεν θα περάσετε καθόλου καλά μόλις

μάθουν τα χαίρια σας! Γιατί εκεί έχουμε μάθει εδώ και χρόνια

να δουλεύουμε εθελοντικά, να προσπαθούμε όλοι μαζί έστω και

με τις διαφωνίες μας για το καλύτερο του τόπου και όχι για το

καλύτερο της τσέπης μας. Αν νομίζεται ότι επειδή εκλεγείκατε

θα αλωνίζεται χωρίς να παίρνεται χαμπάρι κανέναν , πλανάστε

πλάνην οικτρά. Εδώ δεν περνάνε αυτές οι μέθοδοι, μας

λεηλάτησαν οι Τούρκοι με τον διωγμό το 1922, άλλη επιδρομή

δεν θα επιτρέψουμε. Ήρθατε να κάνετε τι; Τι παραπάνω θα

προσφέρεται σε μια επιχείρηση που λειτουργούσε άψογα εδώ

και χρόνια; Μήπως την εμπειρία του Προέδρου στις τουριστικές

επιχειρήσεις ή την εμπειρία του αντιπροέδρου; Γιατί και οι δυο

είστε δημόσιοι υπάλληλοι και άσχετοι με τον τουρισμό, εκτός

και αν το γεγονός του επειδή ο πρόεδρος πάει και πίνει το ποτό

του στην επιχείρηση χρίζει αποζημίωσης!


Σωτηρία Παπαδοπούλου


Επισημάνσεις δικές μου



1.Τα διαμερίσματα-ξενοδοχείο είναι ελεύθερα από κάθε υποχρέωση και δεν χρωστούν ούτε δεκάρα, όπως άλλωστε δεν έχουν το παραμικρό χρέος όλα τα κτιριακά συγκροτήματα της πλατείας της Νέας Κίου.

2.Τα διαμερίσματα-ξενοδοχείο λειτουργούν άψογα πολύ καιρό τώρα και εχουν αποσπάσει επαινετικά μέχρι ενθουσιώδη σχόλια από πολλούς επώνυμους και άλλους που, κατά καιρούς έμειναν και διαμένουν σ' αυτά χάρη στις προσπάθειες και στο ζηλο του προσωπικού τους, το οποίο αμείβεται με πολύ χαμηλά ημερομίσθια και στον προιστάμενο κ.Κώστα Χοβαρδά, ο οποίος δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την επιτυχία του έργου που έχει αναλάβει και κατορθώνει να ικανοποιεί πλήρως τους προισταμένους του και τους πελάτες.

3.Επακριβώς δεν γνωρίζω την οικονομική κατάσταση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ, υποθέτω όμως ότι δεν θα είναι και τόσο ανθηρή, δεδομένων των δημοτικών υποχρεώσεων για φιλοξενίες [διάβαζε.... τζαμπατζήδες], των χαμηλών τιμών που έχουν ορισθεί για κοινωνικούς και άλλους ευνοήτους λόγους κ.τ.λ.

4.Απίστευτο ακούγεται ότι οι νέοι πρόεδρος και αντιπρόεδρος απαιτούν μισθούς 1.700 και 850 ευρω αντίστιχα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο Δ.Σ. Και αυτό διότι:

Α. Γνωρίζω καλά τον δεύτερο, τον κ. Ηλία Χατζηγεωργίου, ενα άριστο δημόσιο υπάλληλο-εκπαιδευτικό, ακέραιο χαρακτήρα, έντιμο και με μεγάλη προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Β.Τον πρώτο, τον πρόεδρο κ. Νανόπουλο δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά εχω τις καλύτερες πληροφορίες γι αυτόν από πολλές πλευρές, από φίλους και αντιπάλους πολιτικούς. Έχει δηλαδή την.........εξωθεν καλην μαρτυρίαν.

5.Καταληγοντας τονίζω, ότι θελω να πιστεύω, ότι τα περί .....μισθοδοσίας οφείλονται σε παρεξηγήσεις που είναι ανάγκη να διευκρινισθούν και να διαλυθούν άμεσα.

ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.


ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΤΣΙΟΥΝΗΣ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Η.Ε.Α ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ.