Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Οι καταχραστές, οι κλέφτες υπάλληλοι, οι αισχροκερδείς δήθεν επαγγελματίες και η «αυτοάμυνα» του λαού μας


Είναι βέβαιο, ότι ο πόλεμος κατά της διαφθοράς βρίσκεται ήδη σε πλήρη και δυναμική εξέλιξη.

Είναι βέβαιο, ότι τόσο ο κρατικός μηχανισμός, όσο και οι ιδιώτες επιχειρηματίες και μη, δραστηριοποιούνται πλέον, έστω και καθυστερημένα, για την πάταξη της διαφθοράς που είχε πάρει απίστευτες διαστάσεις, υποκαθιστούσε φανερά και χωρίς ενδοιασμούς το κράτος, έτρωγε αχόρταγα τα σπλάχνα της χώρας και ρουφούσε το αίμα της.

Λίγο ακόμη και η Ελλάδα, η πατρίδα μας, πλήρως εξουθενωμένη, ημιθανής θα παρεδίδετο αμαχητί στα «σκουλήκια» που την απομυζούσαν χρόνια και χρόνια και στους εντός και εκτός των ορίων της χώρας, συνεργάτες τους. Το ξήλωμα της διαφθοράς, όπως είναι γνωστό, άρχισε από το αμαρτωλό υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Καλλιθέα και απλώθηκε ή για να είμαι σαφέστερος, απλώνεται σε δέκα ακόμη υποκαταστήματα του ιδρύματος και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες του στενού ή και ευρύτερου τομέα σε όλη τη χώρα.

Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς, που σαν σαράκι ροκανίζει τη χώρα μας και την απειλεί με πλήρη κατάρρευση, άρχισε να αποδίδει καρπούς και οι άπιστοι υπάλληλοι, οι διεφθαρμένοι, οι εκβιαστές, οι κλέφτες και οι απατεώνες και των δύο φύλων, με βαρύτατες κατηγορίες και με ομοφωνία ανακριτών και εισαγγελέων, κρίνονται προφυλακιστέοι και οδηγούνται στον Κορυδαλλό.

Η νέα υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δεν δίστασε να διαλύσει πέρα για πέρα την αμαρτωλή υπηρεσία επιδοτήσεων ιδιωτικών επενδύσεων, να μεταθέσει όλους τους υπαλλήλους της, ανώτερους και κατώτερους και να τους αντικαταστήσει με άλλους, από άλλες υπηρεσίες του υπουργείου.

Η υπόθεση όμως θα έχει και συνέχεια, διότι :

-Εμφανίζονται όλο και νέοι επενδυτές που εκβιάσθηκαν και τα «έριξαν» στους άπιστους, επίορκους και απατεώνες υπαλλήλους.

-Ερευνάται τώρα ο ρόλος των υπαλλήλων των διπλανών γραφείων, οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό για τις παράνομες δραστηριότητες των εκβιαστών συναδέλφων τους. Δεν αποκλείεται βέβαια οι ένοχοι να έπαιρναν τα μέτρα τους και οι άλλοι συνάδελφοί τους να μη γνώριζαν το παραμικρό. Ας ευχηθούμε να είναι έτσι και να μην υπάρχουν άλλοι που τηρούσαν αυστηρή «ομερτά».

Η απορία ωστόσο των πολιτών είναι πως ο μέχρι προ ημερών υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ικανότατος και άξιος, δεν αντιλήφθηκε τη σαπίλα που έτρωγε το υπουργείο του και δεν είχε καμία πληροφορία.

Επίσης απορίες υπάρχουν για τον τρόπο που ασκούσαν τα καθήκοντά τους οι προϊστάμενοι των επίορκων εκβιαστών υπαλλήλων, οι διευθυντές της υπηρεσίας τους, ο γενικός διευθυντής και άλλοι.

Πως είναι δυνατόν τα ταμεία του ΙΚΑ Καλλιθέας να πλήρωναν εντολές απλών υπαλλήλων, έστω αρμοδίων, για επιδόματα και άλλες παντός είδους, χωρίς την υπογραφή του αρμόδιου διευθυντή, των ελεγκτών, των τμηματαρχών κλπ;

Πως είναι δυνατόν να υπήρχε και πιθανόν να υπάρχει ακόμη τέτοιο ξεχαρβάλωμα, τέτοια ασύλληπτη σαπίλα;

Κλέφτες, εκβιαστές και επίορκοι υπάλληλοι αναζητούνται όπως είπαμε, σε δέκα ακόμη υποκαταστήματα του ΙΚΑ, όπως επίσημα ανακοινώθηκε τόσο από την διοίκηση του ιδρύματος όσο και από τη γενική γραμματέα ασφάλισης του υπουργείου εργασίας κ. Αθηνά Δρέττα. Τα δύο από αυτά βρίσκονται στον Αργοσαρωνικό, άλλο ένα στον Πειραιά.

Οι «τυφλοί» της Ζακύνθου από κάποιους γιατρούς πήραν πιστοποιητικά… τυφλότητας και το ΙΚΑ καθώς και η ανακριτική αρχή, θα πρέπει να μας γνωρίσουν, τους θαυμάσιους αυτούς γιατρούς, να μάθουμε ποιοι είναι, τα ονόματά τους για να τους τιμούμε ιδιαιτέρως…

Εκτός και αν οι «τυφλοί» είχαν προσκομίσει στο ΙΚΑ πλαστά πιστοποιητικά, οπότε δημιουργείται και άλλο θέμα με πολλές παραμέτρους, με πολλά παρακλάδια.

Παρανομίες όμως και απιστίες ανακαλύφθηκαν και στο παράρτημα του ΟΑΕΔ της Καλλιθέας, στο οποίο, από επιδόματα ανεργίας «μαϊμού» σε μη δικαιούμενους, προκλήθηκαν ζημιές 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαφθορά λοιπόν κι εκεί, στον ΟΑΕΔ, ο οποίος ήδη απέλυσε 4 υπαλλήλους, υπεύθυνους για την καταλήστευση της υπηρεσίας και η όλη υπόθεση διερευνάται περαιτέρω.

Έχουμε και το… Λιχτενστάιν της Ελλάδας, το οποίο οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών τοποθετούν στο όμορφο Κρανίδι της Αργολίδας, την μικρή πόλη των 5.000 κατοίκων που αποτελεί στολίδι της περιοχή της.

Γιατί λοιπόν Λιχτενστάιν το Κρανίδι μας;

Διότι, όπως αποκαλύφθηκε εκεί υπάρχουν πολλές off shore εταιρείες!

Το θέμα πάντως ερευνάται…

Κλείνοντας το θέμα θα πρέπει να ασχοληθούμε λίγο και με την συμπεριφορά ορισμένων, λίγων, ευτυχώς, επαγγελματιών του κέντρου, των «αριστοκρατικών» κυρίως προαστίων και της περιφέρειας.

Καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστίασης, ευσυνείδητοι, έντιμοι και ειλικρινείς, του κέντρου της πρωτεύουσας συμφώνησαν να προσφέρουν τα διάφορα φαγητά, ποτά, καφέδες κλπ. σε χαμηλές τιμές ώστε αφενός να είναι προσιτά στο ευρύ κοινό και αφετέρου να βοηθήσουν τον τουρισμό και να διαλύσουν τη φήμη ότι η Ελλάδα είναι χώρα ακριβή.

Τους αξίζουν έπαινοι.

Μπράβο τους.

Ωστόσο, την ώρα που ευσυνείδητος ιδιοκτήτης καφετέριας στου Ψυρρή έλεγε πως ο καφές διατίθεται από 1,20 – 1,50 ευρώ, ο παρουσιαστής (γνωστός της ΝΕΤ) κατάγγειλε ότι προ ημερών σε κάποια περιοχή (δεν την άκουσα, αλλά και να την άκουγα δεν θα την έλεγα), για 4 καρμπονάρες, μια μερίδα ψητό σολομό και ένα μπουκάλι νερό, η παρέα του πλήρωσε 150 ευρώ!!

Δεν θα ξαναπεράσω ούτε από την περιοχή, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος!

Ντροπή… Αίσχος… Κατάπτυστη αισχροκέρδεια… Μαυραγοριτισμός και ενέργεια αντεθνική…

Αυτοί οι λίγοι είναι που δυσφημούν τη χώρα και την μαχαιρώνουν…

Ας τους απομονώσουμε. Ας τους καταγγείλουμε. Ας τους στιγματίσουμε. Ας τους αποβάλουμε από τον εθνικό μας οργανισμό σαν καρκινώματα!!

Το «κίνημα της πατάτας» = «αυτοάμυνα»…

Το «κίνημα της πατάτας» προοδεύει και αναπτύσσεται προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και των παραγωγών, που απαλλάσσονται από τους παμφάγους μεσάζοντες…

Εκατοντάδες τόννοι πατάτας διατίθενται καθημερινά σε πόλεις και χωριά προς 25 – 27 λεπτά το κιλό, με αποτέλεσμα να παρασύρονται προς τα κάτω οι τιμές του προϊόντος και στα «σουπερμάρκετ» και στα μανάβικα και ακόμη να αποκλείονται οι λαθροχειρίες διαφόρων αετονύχηδων με τις «αλλοδαπές» ή κακής ποιότητας πατάτες.

Πριν από λίγες ημέρες αρχίσε στη Μακεδονία και η προσφορά πάμφθηνου εκλεκτού ρυζιού (μισοτιμής) και αλεύρων προς 0,50 ευρώ το κιλό (κάτω της μισής τιμής που είναι 1 – 1,10 ευρώ).

Πολύ σύντομα θα έχουμε και φθηνό λάδι, το πιο σημαντικό όμως θα φάει ο κόσμος φθηνά αμνοερίφια ελληνικά, αυστηρά ελεγμένα με σφραγίδες και πιστοποιητικά.

Όλα αυτά αποτελούν εκδηλώσεις της αντίδρασης του λαού μέσα στην κρίση που τον μαστίζει.

Είναι η «αυτοάμυνά» μας!