Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Πόρισμα «Φωτιά» - Η κόπρος του Αυγείου

«Φωτιά» πραγματική αποτελεί και το δεύτερο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για το όργιο κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος από την διοίκηση της ΕΡΤ που είχαν διορίσει ο Κώστας Καραμανλής, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και η υπόλοιπη αμαρτωλή παρέα της καταστροφικής εξαετίας.

«Φωτιά» τα πορίσματα ακόμη και για κακουργήματα για τον πρώην πρόεδρο κ. Χρ. Παναγόπουλο και έξι ακόμη βασικά στελέχη της χρηστής διοίκησής του, που μοίραζαν και μάσαγαν το χρήμα του λαού μας.

Μέσα από τον ωκεανό των σκανδάλων και των παρανομιών, μέσα από τον βούρκο της διαφθοράς, τα ελεγκτικά όργανα της δημόσιας διοίκησης μεταξύ άλλων, ανακάλυψαν και τεκμηρίωσαν και τα ακόλουθα :

· Παράνομη χορήγηση σε ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ, ως πάγιες προκαταβολές, το 2007 και 2008, ποσά συνολικού ύψους 98.000 € και 80.000 € (178.000 € σε μια διετία) και ο θεός γνωρίζει πόσα άλλα που περιμένουν την σειρά τους να βγουν στο φως!

· Παρόμοιες παράνομες χορηγήσεις, σε ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ (δεν αναφέρεται αν είναι το ίδιο με το προαναφερθέν ή άλλο), την διετία 2005 και 2006, 48.000 € και 98.000 € (146.000 € σε μια διετία) και μάλιστα από ανύπαρκτες πιστώσεις, από ποσά που είχαν εξαντληθεί και προφανώς «αρμέχθηκαν» από άλλα κονδύλια για να τα… τσεπώσει το ανώτατο στέλεχος! Και συνεχίζουμε…

· Για αλλαγή λογότυπου και σημάτων της ΕΡΤ οι Έλληνες πολίτες, οι φορολογούμενοι, ο λαός μας, πλήρωσαν, με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς διαγωνισμό, όπως τονίζεται στο πόρισμα, το ποσόν (άκουσον – άκουσον) 1.406.841 € (σε δραχμές περίπου 600.000.000). Πληρώσαμε το ποσόν αυτό με… αποφάσεις της πρώην διοίκησης της ΕΡΤ!

Το σκάνδαλο είναι απαράδεκτο, εξοργιστικό, σκάνδαλο που φέρνει τρέλα…

Ο Παναγόπουλος με τις ευλογίες ασφαλώς του μεγάλου αφεντικού και του Ρουσόπουλου, έδωσε το ασύλληπτο, το απίθανο αυτό ποσόν, από το αίμα του Ελληνικού λαού, για το… λογότυπο!

Το πόρισμα «φωτιά» θα πρέπει να προωθηθεί και να «κάψει» αυτούς που τους αξίζει να «καούν».

· Την τριετία 2006 – 2009 χωρίς να τηρηθούν οι νόμοι και οι κανονισμοί έγιναν αναθέσεις έργου σε εξωτερικούς συνεργάτες με ανακριβείς βεβαιώσεις των αρμόδιων γενικών διευθυντών της ΕΡΤ.

· Δόθηκαν παράνομα 218.000 € σε τέσσερις τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους, πλην όμως οι αρμόδιοι της ΕΡΤ τους έδωσαν βεβαιώσεις, ότι εκπλήρωσαν το έργο τους.

· Την αμαρτωλή πάντοτε διετία 2006 – 2008 η διοίκηση της ΕΡΤ, σύμφωνα με το νέο επίσημο πόρισμα ελέγχου, διέθεσε (σκόρπισε) 2.369.867 € με μορφή χρηματικών αμοιβών (μπόνους) που στην πλειονότητά τους ήταν παράνομα.

· Προσλήφθηκε παράνομα το 2006, προϊστάμενος διευθυντής των Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ.

Αυτά εν ολίγοις είναι μερικά από τα πρωτοφανή σκάνδαλα που αποκαλύπτει το δεύτερο πόρισμα ελέγχου στην ΕΡΤ, διότι υπάρχει και πρώτο (εκείνο με τα «κακουργηματικά») και, αναμφίβολα θα υπάρξει και τρίτο και άλλα, διότι τα σκάνδαλα της ΕΡΤ είναι αναρίθμητα, ατέλειωτα!

Ο λαός περιμένει εναγωνίως να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου στην ΕΡΤ με τις δεκάδες των χρυσοπληρωμένων «συμβούλων» - τεμπελχανάδων – χαραμοφάηδων…

Υ.Γ. Άρχισε ήδη το ξήλωμα, όπως μαθαίνουμε. Δυο γενικοί διευθυντές πήγαν στο σπίτι τους. Περιμένουμε να πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι ένοχοι, ενεργητικοί και παθητικοί για να πληρώσουν, όπως τους αξίζει.