Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Οι τρεις πυλώνες

• Επανίδρυση του κράτους
• Σεμνότητα και ταπεινότητα
• Μηδενική ανοχή στην διαφθορά
Πρόκειται για τους τρεις πυλώνες, στους οποίους ο πρωθυπουργός της εξαετίας Κώστας Καραμανλής, υποσχέθηκε να στηρίξει το έργο των κυβερνήσεων του για την ευημερία της Ελλάδας και του λαού της. Όλων ημών!!
Είναι οι πυλώνες της ευημερίας και της ευτυχίας που, δυστυχώς, είχαν θεμελιωθεί κυριολεκτικά στον αέρα, από τον κ. Καραμανλή και την αεριτζίδικη σκανδαλοπαρέα του με αποτέλεσμα, κατά την παταγώδη κατάρρευσή τους να μας φέρουν στο σημερινό χάλι!
Να μας καταστρέψουν!
Αλλά ας εξετάσουμε και ας σχολιάσουμε έναν – έναν τους Καραμανλικούς πυλώνες.

• Πυλώνας 1ος

Επανίδρυση του κράτους!
Αλήθεια ποια επανίδρυση εννοούσε ο Κώστας Καραμανλής;
Προφανώς για επανίδρυση – κατρακύλα προς το χειρότερο.
Εννοούσε επανίδρυση την πλήρη αποδιοργάνωση του οργανωμένου και συγκροτημένου κράτους που παρέλαβε και το μετέτρεψε σε κράτος «κουμπάρων», κράτος «λαμόγιων», κράτος κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, του ιδρώτα του λαού, με παροχές - μαμούθ, υπό τύπον μισθών σε ημέτερους δήθεν ανώτερους και ανώτατους δημόσιους λειτουργούς και… συμβούλους (βλέπε ΕΡΤ κ. ά.), καθώς και με χαριστικές και παράνομες χορηγίες σε άτομα, ψευτοοργανισμούς, ψευτοοργανώσεις κλπ.
Το ξεχαρβάλωμα, η αποδιοργάνωση, η ρεμούλα, η απαξίωση, η διάλυση και ο διεθνής κατεξευτελισμός της Ελλάδας, προφανώς στην γλώσσα του Κώστα Καραμανλή και της παρέας των Αλογοσκούφηδων και Παπαθανασίου, ονομάζονται Επανίδρυση του Κράτους!
Είναι να ντρέπονται τουλάχιστον, μια και η αρμόδια δικαστική αρχή δεν κινείται ακόμη δραστήρια για την διερεύνηση του όλου θέματος από ποινικής πλευράς.

• Πυλώνας 2ος
Σεμνότητα και ταπεινότητα!
Πράγματι, με σεμνότητα και ταπεινότητα, ο Γιώργος Αλογοσκούφης και οι συν αυτώ, με τις ευλογίες του κ. Καραμανλή, τον οποίο δεν αποκλείεται και να παραπλάνησαν, αφού παρέλαβαν από το ΠΑΣΟΚ μια οικονομία ισχυρή και σε άνοδο, έκαναν την συκοφαντική ψευτοαπογραφή, η οποία και μας έθεσε σε επιτήρηση από την Ε.Ε.
Επεδίωκαν, με τις λογιστικές τους λοβιτούρες, να ετοιμάσουν το έδαφος για την κάλυψη των δικών τους οικονομικών οργίων που επακολούθησαν.
Κι έτσι, σεμνά και ταπεινά και με… θεατρικές παραστάσεις του κ. Καραμανλή (αν ζούσε ο θείος του θα τον είχε κρεμάσει ανάποδα, σε κοινή θέα) φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.
Σεμνά και ταπεινά πάντοτε!

• Πυλώνας 3ος
Μηδενική ανοχή στη διαφθορά!
Εδώ η παρέα της εξαετίας τα κατάφερε μια χαρά!
Κατάφερε να παραπέμπονται τα κορυφαία στελέχη της στις Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές της Βουλής, ενώ άλλοι που δεν έχουν πολιτική κάλυψη να στερούνται του δικαιώματος όλων των πολιτών, της εξόδου από την χώρα και να υποχρεώνονται να καταβάλουν τεράστια ποσά για να μην προφυλακισθούν.
Μηδενική ανοχή στη διαφθορά.
Το απέδειξαν με το Βατοπέδιο, με τους κομπιναδόρους κουμπάρους, με τις παράνομες προμήθειες, με τις αδιαφανείς συναλλαγές, με τους σκανδαλώδεις διορισμούς, με την δημιουργία στρατιών golden boys με το ξεπούλημα των «φιλέτων» της ελληνικής γης σε παπάδες και καλόγερους «μεγαλοεπιχειρηματίες» που παρά λίγο να αγόραζαν και την Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, με τα δικά μας λεφτά, με τις ατασθαλίες και τις κομπίνες στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος κλπ.
Αλήθεια, πότε θα πληροφορηθεί ο λαός τις λεπτομέρειες για τα σκάνδαλα της ΕΡΤ, για τις δεκάδες χρυσοπληρωμένους συμβούλους, με τις αμοιβές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με τις σχεδόν καθημερινές αποκαλύψεις και καταγγελίες του επιθεωρητή διοίκησης κ. Ρακιτζή και πολλά άλλα;
Περιμένουμε να τα μάθουμε όλα και σε όλο τους το βάθος.
Στο σημείο αυτό επιθυμώ να τονίσω ιδιαίτερα ότι προσωπικά, στον πρωθυπουργό της εξαετίας της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή, καταλογίζω μόνον ανικανότητα, απάθεια, απειρία, ασχετοσύνη και ύπνο βαθύ και σε καμιά απολύτως περίπτωση δόλο, υστεροβουλία και πονηρές σκέψεις.
Ο κ. Καραμανλής, με το συμπάθιο, ήταν το κοροϊδάκι της παρέας. Τον κρατούσαν μακριά από τα γεγονότα, από τα δρώμενα, από την πραγματικότητα. Τον κορόιδευαν, τον εξέθεταν και αυτοί οργίαζαν. Ήταν ανύπαρκτος. Ήταν πειθήνιο όργανό τους. Ήταν πιόνι τους!
Ήταν ένας ξένος που αγνοούσε τα πάντα!
Τώρα, τα σκάνδαλα σχετικά με το Βατοπέδι, τα φορτώνουν σ’ ένα δημόσιο υπάλληλο, στον Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος, κατά την δική μου άποψη, αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης, το οποίο ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο, μίλησε για να καλύψει, άκομψα βέβαια, το αφεντικό του, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν ελάμβανε γνώσιν επιστολών, ακόμη και σημαινόντων προσώπων! Ούτε του Ψωμιάδη!!
Μα δεν ντρέπονται να λένε τέτοιες ανοησίες, οι άθλιοι; Ακόμα και τώρα τον εξευτελίζουν;
Ο κ. Αγγέλου έστω και «άγαρμπα» επιχείρησε να καλύψει τον προϊστάμενό του, πρωθυπουργό, άσχετα αν τον εξέθεσε περισσότερο. Μπράβο του!
Εκείνο που πρέπει να περιμένουμε τώρα, είναι να εμφανισθεί ο κ. Καραμανλής και να μιλήσει. Πρέπει. Είναι αδικία να εγκαταλείψει τον διευθυντή του γραφείου του στην τύχη του. Πρέπει να μιλήσει και για την παρέα που μας βούλιαξε.
Κλείνοντας το άρθρο αυτό πληροφορήθηκα ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες, παρέπεμψε στην Βουλή για τα περαιτέρω την υπόθεση των πλαστών στοιχείων που η κυβέρνηση Καραμανλή έδινε στην ΕΕ, με αποτέλεσμα να κάνει την Ελλάδα αναξιόπιστη και να την καταστρέψει.
Φαίνεται ότι η ώρα της μεγάλης κρίσης πλησιάζει.
Άντε με το καλό!
Και ο επίλογος :
Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά από τις καθημερινές και συγκλονιστικές αποκαλύψεις σκανδάλων για τα οποία δεν έχει την παραμικρή ευθύνη, δεν έχει πλέον και θέση στην ηγεσία της ΝΔ.
Το κόμμα καθημερινά βουλιάζει. Ας το εγκαταλείψει για να σωθεί ο ίδιος που είναι άξιο και ικανό πολιτικό στέλεχος. Ας τους τα βροντήξει!
Ας σκεφθεί καλά ο Αντώνης.
Μια νέα «Πολιτική Άνοιξη» θα ήταν πολύ καλή ιδέα…