Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

To κόμμα πάνω από την πατρίδα!!



Ανάξια της ψήφου, της εμπιστοσύνης, της εντολής και των αποφάσεων που ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, αναδεικνύεται η πολιτική ηγεσία της χώρας.
Ιδιαίτερα σοβαρές και βαριές είναι οι ευθύνες ενίων των πολιτικών ηγεσιών που έβαλαν το κομματικό συμφέρον υπεράνω του συμφέροντος της πατρίδας, η οποία περνά πολύ δύσκολες στιγμές, που κινδυνεύει.
Είναι βαριές πράγματι οι ευθύνες των γνωστών άλλωστε ηγετών των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίοι για λίγα ψηφαλάκια, για αύξηση του εκλογικού τους ποσοστού,  προτίμησαν να υπηρετήσουν το κόμμα, στρεφόμενοι ουσιαστικά κατά της χώρας και του λαού μας, ο οποίος υποφέρει τα πάνδεινα από το ξεζούμισμα που υφίσταται για να ανταποκριθούμε στους επαχθείς όρους των συμφωνιών των δανειστών μας, της «τρόικα» δηλαδή.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν ανέδειξαν κόμμα αυτοδυναμίας ούτε, δυστυχώς, κόμματα που θα μπορούσαν από κοινού να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη κοινοβουλευτική δύναμη για την εφαρμογή προγράμματος «μνημονιακής»  ή «αντιμνημονιακής» πολιτικής.
Η πολυπόθητη αυτοδυναμία του κ. Σαμαρά, όχι μόνον δεν κατέστη δυνατή, αντίθετα μάλιστα οι δυνάμεις της ΝΔ μειώθηκαν σημαντικά από τους εκλογείς της 6ης Μαΐου.  
Το ίδιο συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ το οποίο υπέστη πανωλεθρία και ήρθε τρίτο, μετά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Η επιτυχία του κόμματος του κ. Τσίπρα που ευθέως στρέφεται κατά της ευρωζώνης και καταγγέλλει μονομερώς (!) την δανειακή σύμβαση, δεν έφθασε στο σημείο που θα του επέτρεπε να ηγηθεί της αριστεράς, αφήνοντας στο περιθώριο τα όποια, κατά τις προσδοκίες του, υπολείμματα του Κ.Κ.Ε.(!)  και να κυβερνήσει τη χώρα, χωρίς βέβαια να μας εξηγήσει που θα βρει τα χρήματα για να πληρώσει τις υποχρέωσεις της στο εσωτερικό και εξωτερικό και για να φάμε αύριο!!
Υπήρξαν πολλά εμπόδια στον… επίδοξο ηγέτη της κομμουνιστικής παράταξης, τα οποία κατά μέγα ποσοστό, προήλθαν μέσα από τα σπλάχνα του με την απόσχιση του Φώτη Κουβέλη που συγκρότησε την «Δημοκρατική Αριστερά», η οποία περικλείει και πολλούς κεντροαριστερούς πρώην ψηφοφόρους του… πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ!
Ο κ. Κουβέλης και το κόμμα του αποτελούν σοβαρά εμπόδια στα σχέδια του κ. Τσίπρα για να ηγεμονεύσει στην αριστερά.
Και βέβαια, το ΚΚΕ αποτελεί «σκληρό καρύδι» που σε καμία περίπτωση δεν παραδίδει τα όπλα ούτε παραδίνεται αμαχητί.
Αλλά και ο κ. Τσίπρας δεν υποχωρεί εύκολα.
Συνεχίζει την προσπάθεια για αύξηση των δυνάμεων του με νέες εκλογές αδιαφορώντας αν η χώρα και ο λαός θα ζημιωθούν από την επιμονή του αυτή.
Ενδιαφέρεται προφανώς για την εκλογική ενίσχυση του κόμματός του και την εκπλήρωση του νεανικού του ονείρου για… ηγεμονία στην αριστερά και την πρωθυπουργία!! Έχουμε όμως και τις κατακερματισμένες δυνάμεις της δεξαμενής της ΝΔ, οι οποίες θα κληθούν να συσπειρωθούν. Το ίδιο θα επιχειρηθεί και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με λιγότερες πάντως πιθανότητες επιτυχίας.
Έχω γράψει πρόσφατα, ότι «το αίμα νερό δεν γίνεται» και, εν όψει των προσεχών εκλογών, το σοφό αυτό απόφθεγμα του λαού μας είναι δυνατόν να λειτουργήσει κυρίως υπέρ της ΝΔ και σε βάρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του κ. Καμμένου. Επανερχόμενοι όμως στον κ. Τσίπρα και το κόμμα του θα επιθυμούσα να τον θέσω, όπως κι όλοι οι Έλληνες, ενώπιον των πολύ μεγάλων ευθυνών του έναντι του έθνους.
Επίσης, επιθυμώ να του τονίσω, ότι είναι λανθασμένη η τακτική του να εκθέτει προσωπικότητες «εθνικά σύμβολα» μη διαφωτίζοντάς τες επαρκώς για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και του λαού και εμμέσως ανεχόμενος δηλώσεις τους που εκθέτουν τις ίδιες, την χώρα και το κόμμα του!
Ρόλο βέβαια θα διαδραματίσουν στις επερχόμενες εκλογές και τα μικρά, εκτός Βουλής, κόμματα όπως εκείνα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, του κ. Καρατζαφέρη και του κ. Μάνου.
Κλείνοντας τονίζω ότι δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις.
Δεν πιστεύω ακόμη σε προφητείες…
Και αυτό, γιατί η γιαγιά μου και η μαμά μου, μου έμαθαν το «πας προφήτης μετά Χριστόν, γάιδαρος…»!
Τέλος η «Χρυσή Αυγή» έχει κάνει μια καλή «επίδειξη δύναμης». Την συνέχεια θα τη δούμε…