Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κομφούζιο…

Κομφούζιο πραγματικό επικρατεί στην ενημέρωση περί τα οικονομικά. Οι Έλληνες πολίτες που υποβάλλονται σε θυσίες οδυνηρές για την ανάκαμψη των δημοσιονομικών μας, απαιτούν μια έγκυρη και σαφή ενημέρωση, όπως άλλωστε έχουν δικαίωμα.

Δυστυχώς ωστόσο, έγκυρη και σαφής ενημέρωση δεν υπάρχει, αντίθετα όμως υπάρχει πλήρης σύγχυση, και για την απαράδεκτη αυτήν κατάσταση δεν ευθύνεται μόνον η κυβέρνηση που παρουσιάζεται αποσυντονισμένη και απορυθμισμένη με τους υπουργούς και υφυπουργούς τους να κάνουν συχνά αντικρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις.

Μεγάλη ευθύνη έχει και η αντιπολίτευση, η αξιωματική και η υπόλοιπη που με ανευθυνότητες και υπερβολές κάθε άλλο παρά καλές υπηρεσίες προσφέρουν στην ενημέρωση των πολιτών, του ελληνικού λαού.

Η Ν.Δ. δια του προέδρου της διαπρεπούς πολιτικού κ. Αντώνη Σαμαρά, επί ενάμιση χρόνο προσπαθούσε να μας πείσει, ότι θα μπορούσε να μας ξελασπώσει από την «Τρόικα» και το μνημόνιο, μέσα σε 11 μήνες, χωρίς έξωθεν βοήθεια!

Η προσπάθεια ήταν μάταιη, διότι ο κ. Σαμαράς δυστυχώς δεν κατάφερε να πείσει κανένα για τον μαγικό τρόπο της εξεύρεσης των 110 δις ευρώ που θα μας ξελάσπωναν από τη λάσπη στην οποία μας είχε βυθίσει μέχρι τον λαιμό, το κόμμα του με την ηγεσία του προκατόχου του κ. Κώστα Καραμανλή και την πάνσοφη οικονομολογική παρέα του κ. Αλογοσκούφη.

Έτσι η ΝΔ άλλαξε τακτική και τώρα με τον εκπρόσωπό της τύπου, συμπαθέστατο συνάδελφο, ο οποίος εμφανίζεται καθημερινά πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ αμέτρητες φορές, μέχρις υπερβολής βέβαια, στις τηλεοράσεις, μας λέει πράγματα μπερδεμένα, ενίοτε και δυσνόητα.

Λιγότερες εμφανίσεις του εκπροσώπου και λιγότερα και σαφέστερα λόγια, θα ωφελούσαν περισσότερο την κατάσταση και τη ΝΔ.

Όσον αφορά το ΚΚΕ, προφανώς με τις αντιδράσεις, την πολιτική του και την εν γένει τακτική του, επιδιώκει να μας πείσει να αντιγράψουμε τα μοντέλα της Σοβιετικής Ένωσης και των λοιπών χωρών του «μπλογκ» της Μόσχας που βούλιαξαν κυριολεκτικά τους λαούς, τους πείνασαν και τους οδήγησαν στους οικονομικούς παραδείσους της ανέχειας, της εξαθλίωσης και της δυστυχίας!

Αυτό επιδιώκει το ΚΚΕ και κοντά σ’ αυτό, ουρά του, ο αξιοθαύμαστος κ. Τσίπρας, ηγέτης του κόμματος χωρίς οπαδούς και εν διαλύσει, ΣΥ.ΡΙΖ.Α;

Εποικοδομητική αντιπολίτευση μέχρι τώρα κάνουν μόνον ο ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Καρατζαφέρη και το… εσωκομματικό ΠΑ.ΣΟ.Κ, με τις αντικρουόμενες και αντιφατικές απόψεις κάποιων κυβερνητικών παραγόντων και μερικών βουλευτών του που λειτουργούν δήθεν επαναστατικά και λεβέντικα, αλλά οπωσδήποτε επιπόλαια και ανεγκεφαλικά!

Κλείνοντας, να ρωτήσουμε :

1) Την κυβέρνηση

- Πότε θα μας πει την ξεκάθαρη αλήθεια για την κατάσταση;

- Πότε θα σταματήσει να σφίγγει τα λουριά;

- Πότε το «μνημόνιο» θα παύσει να πολλαπλασιάζεται και να γίνεται «μνημόνια» με την προσθήκη κάθε τρεις και λίγο και νέων επαχθών όρων;

- Πότε θα παύσουν οι υπουργοί και υφυπουργοί να λένε ότι… τους καπνίσει;

2) Την αξιωματική αντιπολίτευση

- Πως θα μας ξελάσπωνε σε 11 μήνες;

- Που θα έβρισκε τα 110 δις ευρώ για να αποφύγουμε την χρεοκοπία;

- Πότε θα μειώσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο επί του τύπου εκπρόσωπος της, ο οποίος με τα πολλά που λέει μπερδεύει τα πράγματα και ειλικρινά δεν μπορούμε να τον παρακολουθήσουμε; Εκτός αυτού βλάπτει το κόμμα και τον πρόεδρό του.

3) Το ΚΚΕ

- Πότε η κ. Παπαρήγα θα αντιληφθεί, ότι τα κομμουνιστικά της συνθήματα είναι έωλα, διότι το κομμουνιστικό πολίτευμα χρεοκόπησε, πέθανε καταδικασμένο από τους λαούς που το υπέστησαν και βέβαια στην εποχή μας δεν γίνονται αναστάσεις;

4) Το ΣΥ.ΡΙΖ.Α (αν υπάρχει)

- Πότε θα σταματήσει να καλύπτει τις ανοησίες και τις απρέπειες νεαρών, αλλά και μεγαλύτερων ελάχιστων οπαδών του στο εσωτερικό και εξωτερικό, όπως αυτής στο Βερολίνο, στο Παρίσι, αλλά και στην Αθήνα με τους λαθρομετανάστες , καταλήψεις κλπ.;

5) Την «Τρόικα»

- Έχει σκοπό να βοηθήσει πραγματικά την Ελλάδα παρακάμπτοντας τα κόλπα και τα τερτίπια της κ. Μέρκελ και επιμηκύνοντας τον χρόνο εξόφλησης των δανείων;

- Πότε θα διδάξει τους απεσταλμένους – ελεγκτές της, ότι πρέπει να σέβονται την Ελλάδα, την κυβέρνηση και τον λαό της;

- Πότε θα τους διδάξει να παύσουν να εκτοξεύουν προκλητικές ανοησίες;

- Πότε θα τους διδάξει ευγένεια και αποφυγή των προσβλητικών λόγων τους που εμείς τους επιστρέφουμε με αηδία και αγανάκτηση;