Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση


Συμπερασματικά, τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών της ΕΕ, συνοψίζονται σε δυο λέξεις : Αισιοδοξία – Αυτοπεποίθηση για τους λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα για τον ελληνικό λαό.

Το συμπέρασμα αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του μετά το πέρας της επιτυχούς συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο οποίος δεν παρέλειψε να βεβαιώσει ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας μπαίνει πλέον σε στάδιο ανάκαμψης και για το γεγονός αυτό άλλωστε απέσπασε τα συγχαρητήρια των ηγετών της ΕΕ, καθώς και του προέδρου των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, που του τηλεφώνησε στις Βρυξέλλες.

Οι εξελίξεις αυτές θα προκαλέσουν βέβαια θλίψη σ’ αυτόν ή σ’ αυτούς τους ανώνυμους υπονομευτές της εθνικής μας οικονομίας, οι οποίοι τις προάλλες κρυπτόμενοι πίσω από… ηλεκτρονικές προστατευτικές ασπίδες του internet, βάλθηκαν να καλλιεργήσουν κλίμα πανικού στον ελληνικό λαό με το ασύστολο ψεύδος, ότι στην σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου 190η επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση και θα καταστραφεί! Θα την διώξουν από το «ευρώ» και την ΕΕ.

Στόχος καθαρά αντεθνικός, προδοτικός, κερδοσκοπικός : Να φύγουν μεγάλα, τεράστια χρηματικά ποσά από την Ελλάδα, να καταστραφεί πλήρως η οικονομία της χώρας και να πάμε όλοι για φούντο, για να κερδίσουν οι αισχροί ψευδολόγοι και οι συνεργάτες τους στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Θλίψη προκαλεί η εξέλιξη των γεγονότων και σ’ εκείνους που έσπευσαν να αναπαράγουν τις βρωμερές διαδόσεις των βρομερών εχθρών του ελληνικού έθνους.

Λοιπόν, φθάσαμε στην 25η Μαρτίου και μαζί με την εθνική μας επέτειο, οι έλληνες γιορτάσαμε τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ, με τις οποίες «κλείδωσε» ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης, με μεγάλα αποθεματικά σε χρήμα και εγγυήσεις, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της Ελλάδας που θα σπεύδει σε βοήθεια των χωρών – μελών με οικονομικά προβλήματα. Στον μηχανισμό αυτόν θα μετέχουν και χώρες της ΕΕ, εκτός της ευρωζώνης.

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ εξ’ άλλου επιβεβαίωσε τις αποφάσεις για ευνοϊκότερους όρους εξόφλησης του ελληνικού χρέους των 110 δις ευρώ της βοήθειας της «τρόικας», της μείωσης δηλαδή του επιτοκίου κατά μία μονάδα και της επιμήκυνσης του χρόνου εξόφλησης. Η τελική επικύρωση θα γίνει στην επόμενη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου. Κοντολογίς, έχουμε αποδοχή και υλοποίηση των ελληνικών αιτημάτων και απόψεων και μερική υποχώρηση των αντιρρήσεων της κ. Μέρκελ. Είναι ολοφάνερα λοιπόν τα ακόλουθα :

· Οι κακόβουλες και προδοτικές διαδόσεις και σπερμολογίες περί… χρεοκοπίας της Ελλάδας και πλήρους καταστροφής της οικονομίας της, κατέρρευσαν με πάταγο και οι εμπνευστές τους εξευτελίστηκαν και γελοιοποιήθηκαν. Δεν παραμένει παρά να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη, διότι είναι πλέον γνωστοί.

· Η οικονομική πορεία της Ελλάδας, χάρη στα επιτυχή και αποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης, έχει βελτιωθεί, γεγονός που το αναγνώρισαν με επίσημες δηλώσεις τους, οι ηγέτες της ΕΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα. Ωστόσο η αντιπολίτευση, αξιωματική και η ελάσσων επικρίνουν!!

· Η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της, τα έκανε πάλι θάλασσα και είπε… μπούρδες! Εμφανίσθηκε, όπως συνηθίζει, χωρίς συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις.

· Το ΚΚΕ, πάτησε το κουμπί του… μαγνητοφώνου και δια του κ. Μαΐλη αυτή τη φορά, επανέλαβε τα γνωστά περί «βάρβαρων καπιταλιστικών αδιεξόδων και πολέμων».

· Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δια του κ. Τσίπρα μίλησε για «ντόμινο αρνητικών εξελίξεων» και διάφορα άλλα που δεν αντέχουν σε καμιά κριτική και δεν αξίζουν σχολιασμού.

· Ο κ Καρατζαφέρης, εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε, ότι στις 25 Μαρτίου του 1821 κηρύξαμε την επανάσταση ενάντια στην κατοχή της Υψηλής Πύλης της Ανατολής και στις 25 Μαρτίου 2011 επαναστατούμε κατά της κατοχής της δυτικής υψηλής πύλης!


Τα... παρατράγουδα

Καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς, πολύ λίγοι, ελάχιστοι βέβαια, μαζί με ελάχιστους μαθητές και κάποιους νεαρούς επαγγελματίες ταραξίες, άνθρωποι του ΠΑΜΕ και ένας βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη συμπρωτεύουσα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν τον εορτασμό της εθνικής επετείου σε Θεσσαλονίκη, Περιστέρι, Μαρούσι, Αιγάλεω και αλλού, διαμαρτυρόμενοι δήθεν για την συγχώνευση νεκρών σχολείων.

Βέβαια, εντελώς διαφορετικοί ήσαν οι σκοποί των δήθεν… διαμαρτυριών.

Εντελώς διαφορετικοί και ευνόητοι οι σκοποί, οι στόχοι τους και πασίγνωστοι οι εμπνευστές και υποκινητές των… διαμαρτυρομένων!

Είναι απλούστατα οι ίδιοι, που υποκινούνται από τα ίδια κέντρα για να δημιουργούν επεισόδια και ταραχές σε βάρος κυβερνητικών στελεχών, ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού, στο εσωτερικό και εξωτερικό και να μουτζώνουν, να γιουχάρουν και αναίτια να αποδοκιμάζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στελέχη της κυβέρνησης, σε οικογενειακές και φιλικές τους συντροφιές, σε ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες κλπ.

Πρόκειται για οργανωμένες αχαρακτήριστες ενέργειες στρατολογημένων τραμπούκων, μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, κατά καιρούς, διακρίνονται και άτομα, που θεωρούμε πως διαθέτουν λογική και αξιοπρέπεια. Ας μην τα αναφέρουμε διότι δεν αποκλείεται να παρασύρονται και να παραπλανώνται από κακόβουλα στοιχεία.

Πάντως, η μέθοδος των «αγανακτισμένων πολιτών» είναι παλαιά και γελοία.


Τι έγινε στο "Υπατία"


Εύχομαι να μην είναι αλήθεια, να είναι αβάσιμα όσα διάβασα σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, για καταγγελία της ιδιοκτήτριας του κτιρίου «Υπατία» που με ανθρωπισμό δέχθηκε να στεγάσει τους λαθρομετανάστες απεργούς πείνας, μετά την απομάκρυνσή τους από το κτίριο της Νομικής, όπου τους εγκατέστησαν οι αλληλέγγυοι που τους ξεσήκωσαν και τους έφεραν από την Κρήτη, ότι από τα προφανώς κλειδωμένα διαμερίσματα του κτιρίου της οδού Πατησίων, λείπουν πολλά ασημικά, κηροπήγια, κεντητά τραπεζομάνδηλα καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας που οι πρόγονοί της είχαν φέρει από τη Σμύρνη και άλλα.

Εύχομαι να πρόκειται για λάθος. Εύχομαι γιατί, αν είναι αλήθεια, τα πράγματα θα πάρουν άσχημη τροπή για τους ενόχους που με την αχαριστία τους και τις πράξεις τους, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στη γυναίκα που τους πρόσφερε στέγη μέσα στο καταχείμωνο.

Η ιδιοκτήτρια, καλεί αυτούς που τώρα κατέχουν τα αντικείμενα που λείπουν, να τα επιστρέψουν για να λήξει το θέμα και τονίζει, ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναρτήσει τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.