Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Δυό χρόνια λόγια…

Προλογίζω το άρθρο αυτό με μια εξομολόγηση για να είμαι ξεκάθαρος απέναντι σε όλους.

Προέρχομαι από μια αστική Φιλελεύθερη Βενιζελική οικογένεια.

Παιδί δημόσιου υπαλλήλου μεσαίας τάξης, ενταγμένο στην κεντρώα παράταξη που ψήφιζε πάντοτε Πλαστήρα, Σοφοκλή Βενιζέλο, Γεώργιο Παπανδρέου (παρέμεινα και παραμένω πάντοτε πιστός στη μνήμη και τις υποθήκες τους), Γεώργιο Μαύρο, Γιάννη Ζίγδη, Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και εσχάτως Γιώργο Παπανδρέου, τον σημερινό πρωθυπουργό.

Αγωνίσθηκα για το ΠΑΣΟΚ και για τους Παπανδρέου, πράγμα που η χούντα δεν μου το συγχώρεσε και με έθεσε υπό διωγμόν.

Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Και το ΠΑΣΟΚ, με αδιαμφισβήτητο ηγέτη το Γιώργο Παπανδρέου, ήλθε στην εξουσία πριν από περίπου 2 χρόνια, κληρονομώντας τις «αμαρτίες» των 6 χρόνων της διακυβέρνησης της ΝΔ, τα μεγάλα ανοίγματα στην οικονομία, τις ατασθαλίες, τις διαπλοκές, την φαυλότητα, την διαφθορά και άλλα πολλά.

Και τι έκαναν μέσα στα δύο αυτά χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου, οι συνεργάτες και εκλεκτοί του, το κόμμα του;

Τίποτα απολύτως!

Τίποτα μα τίποτα!

Για να μην πω, εγώ ο ΠΑΣΟΚΟΣ, ότι… χειροτέρευσαν την κατάσταση!

Αν εξαιρέσει κανείς την μείωση των ελλειμματικών οικονομικών μεγεθών που δημιουργήθηκαν κατά την εξαετία Καραμανλή – Αλογοσκούφη – Παπαθανασίου κλπ, η οποία επιτεύχθηκε με το «σφίξιμο των ζωναριών» των εργαζομένων και των πάσης φύσεως και μορφής συνταξιούχων, με τις θυσίες τους, τις απώλειες δώρων, επιδομάτων θερινών, τις εν γένει μειώσεις μισθών και συντάξεων που έφεραν στο όριο της φτώχειας εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές και απόμαχους της δουλειάς και της ζωής, δεν έκαναν τίποτα άλλο. Έργο ΜΗΔΕΝ!!

Αυτή είναι η αλήθεια.

Σε όλους τους άλλους τομείς, η κυβέρνηση δεν κατάφερε τίποτα ή σχεδόν τίποτα.

Δηλαδή :

· Απέτυχε στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής και στην είσπραξη των οριστικά και αμετάκλητα, ακόμη και δικαστικά, βεβαιωμένων φόρων των εχόντων και κατεχόντων!

· Απέτυχε στη δημιουργία των σωστών εισπρακτικών μηχανισμών, στην αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των Οικονομικών Εφοριών Δ.Ο.Υ. και στην εν γένει διασφάλιση της είσπραξης των δημοσίων εσόδων.

· Επισήμανε, κατέγραψε και φωτογράφησε επαύλεις, πισίνες, άλλες πολυτελείς κατασκευές, θαλαμηγούς και πλωτά, αλλά δυστυχώς μας έμειναν μόνο οι… φωτογραφίες, καθώς οι μεγιστάνες που πλουτίζουν σε βάρος του λαού χωρίς να πληρώνουν δεκάρα, εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και να μας… βγάζουν την γλώσσα! Αύριο μεθαύριο, δεν αποκλείεται, να μας ζητήσουν και τα ρέστα…

· Το θέμα των ημιϋπαίθριων και των αυθαίρετων δείχνει ατελείωτο και ανεπίλυτο. Η πρώην υπουργός κ. Μπιρμπίλη, εκλεκτή του κ. πρωθυπουργού (αυτή με το σακίδιο στην πλάτη), αφού (με συμπαθάτε) το… «κωλοβάρεσε» μήνες και μήνες, το μπέρδεψε ακόμα περισσότερο! Ο μόνος που εργάσθηκε σοβαρά πάνω στο θέμα αυτό, ήταν ο αρμόδιος υπουργός της Ν.Δ. κ. Σουφλιάς. Τώρα να δούμε τι θα κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Καλά ξεμπερδέματα…

· Κατά καιρούς μας ρίχνει η κυβέρνηση και μια φωτοβολίδα. Ετοιμάζει, λέει, την φοροκάρτα όταν τα μισά και πάρα πάνω καταστήματα σε πόλεις και χωριά, δεν εκδίδουν αποδείξεις για τις πωλήσεις τους και κανένας δεν συγκινείται για να τους τσακώσει. Μας κλέβουν, κλέβουν και το κράτος και απολαμβάνουν μια ασυλία που οφείλεται στην πρωτοφανή ανικανότητα των δημοσίων υπηρεσιών!

· Το πανελλήνιο περιμένει ακόμη να δει δημοσιευμένα τα ονόματα των 150.000 φορολογουμένων και φοροκλεπτών! Περιμένει και προφανώς θα περιμένει πολύ…

· Η αγορά κάθε μέρα και στεγνώνει οικονομικώς περισσότερο. Η ύφεση θεριεύει. Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις κλείνουν. Η ανεργία παίρνει ρυθμούς τρομακτικούς. Στα δημόσια ταμεία δεν μπαίνει δεκαράκι τσακιστό. Κι εμείς, η κυβέρνησή μας, αισιοδοξεί ότι θα φτιάξει η κατάσταση και… όλα θα πάνε καλά! Όλα καλά αλλά δεκάρα δεν κυκλοφορεί. Ευτυχώς που υπάρχουν οι εξαγωγές μας (ιδιωτική πρωτοβουλία) και ο τουρισμός, τον οποίο προσπάθησε κάποιος να… πλήξει σοβαρά, αλλά δεν του πέρασε!

· Άλλη μια τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης που μας εξέθεσε, μας έκανε ρεζίλι διεθνώς ήταν το περίφημο «κάπνισμα»! Το μέτρο απέτυχε παταγωδώς και δεν εφαρμόστηκε ούτε στα δημόσια γραφεία! Είναι να γελάει κανείς! Ακούγεται ότι μαζί με το εργατόσημο θα έχουμε και τσιγαρόσημο!


Η πιο πρόσφατη όμως γκάφα της κυβέρνησης, είναι η προ ημερών απόπειρα του υπουργού Επικρατείας κ. Μόσιαλου να ακρωτηριάσει την ΕΡΤ (τηλεόραση και ραδιοφωνία) καταργώντας την ΕΤ1 (την μητέρα της τηλεόρασης), 10 από τους 19 περιφερειακούς ραδιοσταθμούς της ΕΡΤ (φίμωση της φωνής της Ελλάδος) και άλλα πολλά.

Το θέμα είναι εθνικό και η κυβερνητική αυτή θέση, απορρίπτεται ασυζητητί από το σύνολο των Ελλήνων, οι οποίοι δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο στον υπουργό Επικρατείας, να εφαρμόσει τον «Καλλικράτη» και στα κρατικά ΜΜΕ, διαλύοντάς τα!