Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Χρειάσθηκε να περάσουν χρόνια και να εκλεγεί μια νέα κεντροαριστερή προοδευτική κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, για να εκδηλωθεί επιτέλους, πολιτική βούληση για την αποκατάσταση της τάξης και της ευνομίας σε ολόκληρη την χώρα, αλλά και για να «εξυγιανθεί» η αστυνομία, κυρίως στην κορφή της.
Οι παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων, κατά το πλείστον νεαρών με κουκούλα ή χωρίς κουκούλα, στα Εξάρχεια, στα Α.Ε.Ι., στο κέντρο των πόλεων, οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί σε βάρος της περιουσίας του δημοσίου και των περιουσιών των πολιτών, αντιμετωπίζονται πλέον με πολιτική βούληση. Επίσης, θα αντιμετωπίζονται από μια αστυνομία πλήρως ανανεωμένη με ηγεσία που θα επιδεικνύει σοβαρότητα, πυγμή, αλλά και κατανόηση. Μια αστυνομία με σύγχρονη αντίληψη και ανθρωπισμό.
Θα πρέπει όμως πρωτίστως να δούμε, να ερευνήσουμε και να συζητήσουμε με ευρύτητα, τις αντιλήψεις και τα κίνητρα των ατόμων που ενεργούν παραβατικά και καίνε, ρημάζουν, καταστρέφουν.
Ποιοι είναι αυτοί, πως σκέφτονται, τι επιδιώκουν;
Ας τους ακούσουμε και ας σκεφθούμε, ας προβληματισθούμε για να αντιμετωπίσουμε σωστά και δίκαια το όλο θέμα. Ας το αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με τις επιταγές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν και τον οδηγό στις δραστηριότητες της αστυνομίας, η οποία έχει υποχρέωση να παγιώσει την ασφάλεια του κράτους, των πολιτών και των περιουσιών τους, πάση θυσία, με όλες της τις δυνάμεις.
Οι «εχθροί» των πολιτών και της κοινωνίας, με κουκούλες ή χωρίς, αν βέβαια αποδειχθεί ότι υπάρχουν τέτοιοι, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν δεόντως, με αποφασιστικότητα και αυστηρότητα.
Ευτυχώς, η πολιτική βούληση υπάρχει και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Τα πράγματα, πιστεύουμε, πως θα πάνε πολύ καλύτερα. Θα διορθωθούν. Η σωφροσύνη, η σύνεση και η σωστή σκέψη, θα πρυτανεύσουν.
Οι πολίτες, όλοι οι πολίτες, και η εξουσία, πρέπει να συμφιλιωθούν και θα συμφιλιωθούν. Άλλωστε αυτό αποτελεί επείγουσα εθνική ανάγκη.