Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Το εργασιακό – Οι βαθμολογητές – Το «μετρό»


• Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Αυτό είναι βέβαιο και ισχύει απόλυτα και στην δική μας περίπτωση, πολύ δε περισσότερο την περίοδο αυτή που η χώρα παρά τρίχα γλύτωσε την πτώχευση χάρη στα δανεικά της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Όλοι, και οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα πρέπει να κατανοήσουν την δύσκολη, για να μην πω τραγική, κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και τις τιτάνιες και αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης για να ελέγξει την εθνική μας οικονομία και να μας οδηγήσει στην ομαλότητα.
Κοινή απαίτηση είναι και πολύ σωστά και δίκαια, το μεγαλύτερο μέρος του βάρους, να σηκώσουν οι έχοντες και κατέχοντες που έχουν οικονομικές αντοχές και όχι οι μεροκαματιάρηδες και μισθοσυντήρητοι, οι οποίοι και καλώς εχόντων των πραγμάτων τα φέρνουν βόλτα πολύ δύσκολα και με πολλές στερήσεις. Δυστυχώς, τα κόμματα, κυρίως τα δυο της αριστεράς ή καλύτερα το ΚΚΕ και το άλλο, ο υπό διάλυσιν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που… παριστάνει την αριστερά και αρλουμπολογεί δια του… παριστάνοντος τον πρόεδρο κ. Τσίπρα και μερικούς άλλους, δεν αρκούνται στον πόλεμο κατά των κυβερνητικών μέτρων σωτηρίας, αλλά προχωρούν σε υποκινήσεις διαφόρων λαϊκών τάξεων, ενέργειες απαράδεκτες, τουλάχιστον απαράδεκτες…
Ευτυχώς όμως, διότι υπάρχει και το ευτυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ δια του προέδρου της κ. Σαμαρά και ο ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Καρατζαφέρη κατανοούν την σοβαρότητα της κατάστασης και ενεργώντας με κριτήριο τα εθνικά συμφέροντα, ουσιαστικά βοηθούν στο δύσκολο κυβερνητικό έργο. Είναι όμως και τα ΜΜΕ, οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και μερικοί συνάδελφοι που προφανώς, δεν έχουν πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας της κατάστασης, και δεν παίρνουν την πρέπουσα στάση.
Τις τελευταίες ημέρες με την προώθηση του εργασιακού και του ασφαλιστικού για οριστική ρύθμιση, είδαμε δημοσιογράφους σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, να σχολιάζουν το σχετικό προεδρικό διάταγμα χωρίς να είναι πλήρως κατατοπισμένοι και να χρειάζεται η τηλεφωνική παρέμβαση του υπουργού Εργασίας για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Δημοσιογράφοι που μάλιστα κινούνται στον ευρύτερο χώρο, στο ΠΑΣΟΚ ή κοντά σ’ αυτό, είτε γιατί δεν έχουν μελετήσει επαρκώς το θέμα είτε διότι έχουν άγνοια της κατάστασης στον εργασιακό χώρο ή ακόμη ίσως, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, κάνουν… εσωτερική αντιπολίτευση ή παρερμηνεύουν τα προεδρικά διατάγματα και το περίφημο «μνημόνιο», προκαλώντας μπερδέματα, σύγχυση στο κοινό και εκούσια ή ακούσια, πιστεύω το δεύτερο, ζημιά στην δύσκολη αυτή περίοδο της παραμονές της εκταμίευσης της δεύτερης δόσης του δανείου.
Έχω παρακολουθήσει ακόμη και διαξιφισμούς στον αέρα μεταξύ διακεκριμένων δημοσιογράφων του ίδιου καναλιού στην ίδια εκπομπή.
Από την άλλη πλευρά οι συνδικαλιστές, οι εργατοπατέρες, το βιολί τους!
Απεργία στην απεργία και χαμένα μεροκάματα. Ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια με πρόσχημα έναν αγώνα που δεν οδηγεί πουθενά για τον απλούστατο λόγο ότι όλα είναι προαποφασισμένα και αναγκαία για την σωτηρία της χώρας.
Ας το καταλάβουν επιτέλους αυτό και ας βοηθήσουν αντί να κάνουν άσκοπους και άστοχους «αγώνες»!

• Όμηροι των βαθμολογητών καθηγητών της ΟΛΜΕ, δεκάδες χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους. Κάποιες άλλες εποχές οι δάσκαλοι έδιναν ακόμη και την ζωή τους για τους μαθητές τους, «για τα παιδιά τους» όπως χαρακτήριζαν τους μαθητές τους.
Τώρα;
Τώρα για λίγα χρήματα στρέφονται, ουσιαστικά, κατά των μαθητών τους γιατί αυτοί στην ουσία, είναι τα θύματα.
Δεν υποστηρίζουμε πως δεν έχουν κάποια δίκαια. Αντίθετα, αναγνωρίζουμε τα δίκαιά τους, αλλά τους υπενθυμίζουμε ότι «για τα παιδιά τους» πρέπει να κάνουν ακόμη και θυσίες.

• Ταλαιπωρούνται οι Αθηναίοι και οι παροικούντες με τις απεργίες του «μετρό».
Απεργούν αυτοί που μέχρι προχθές ικέτευαν να τους πάρουν να δουλέψουν στο «μετρό».
Απεργούν διεκδικώντας την διατήρηση κάποιων συναδέλφων τους, που προσλήφθηκαν σκανδαλωδώς και ήδη έληξαν οι συμβάσεις τους!