Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Εν τη ενώσει η ισχύς

Το όνειρο εκατομμυρίων Ελλήνων στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο, να δουν πάλι την Ολυμπιακή» μεγάλη και ισχυρή, όπως την είχε «χτίσει» ο Αριστοτέλης Ωνάσης, έγινε πριν λίγες ημέρες πραγματικότητα.
Οι κύριοι Ανδρέας Βγενόπουλος και Θόδωρος Βασιλάκης, συμφώνησαν σε όλα και έδωσαν τα χέρια για την συνένωση της «Olympic air» και της «Aegean airlines» και την δημιουργία μιας νέας «Ολυμπιακής», μεγάλης και ισχυρής, με πάνω από 70 ολοκαίνουργια σύγχρονα αεροσκάφη που θα διασχίζουν τους αιθέρες και θα καλύπτουν εκατοντάδες προορισμούς στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ένας νέος Ευρωπαϊκός αεροπορικός κολοσσός, μια νέα ελληνική γιγαντιαία αεροπορική εταιρεία με τους ολυμπιακούς κύκλους, τα ελληνικά σύμβολα και την ελληνική ονομασία «Ολυμπιακή», η «Olympic air» ανοίγει τα φτερά της και τίθεται στη διάθεση του παγκόσμιου επιβατικού κοινού πρόθυμη να του προσφέρει την γνωστή ελληνική φιλοξενία, ζεστασιά και περιποίηση, όπως ακριβώς την πρόσφερε η παλιά «Ολυμπιακή», το δημιούργημα του μεγάλου και αξέχαστου Έλληνα, του Αριστοτέλη Ωνάση.
Η «Ολυμπιακή» ξαναγεννημένη, με την αίγλη και την αρχοντιά της παλιάς, έπειτα από πολύχρονες περιπέτειες και ταλαιπωρίες, μεταφέρει και πάλι το ελληνικό μεγαλείο, την ίδια την Ελλάδα, στα πέρατα του κόσμου, στην υφήλιο ολόκληρη.
Πολύ σύντομα θα παραληφθούν και νέα αεροσκάφη που βρίσκονται υπό κατασκευήν, τα οποία έχουν παραγγείλει οι δύο εταιρείες που συγχωνεύτηκαν.
Πρόκειται για αεροπλάνα που θα αποτελούν την τελευταία λέξη της αεροναυπηγικής.
Εκτός όμως από τα πτητικά μέσα και τα δικαιώματα που έχει η «Ολυμπιακή» για πτήσεις σε χώρες και αεροδρόμια, σχεδόν όλου του κόσμου, οι δύο εταιρείες που συνενώθηκαν διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένες τεχνικές βάσεις, μεγάλων και συγχρόνων δυνατοτήτων με μηχανικούς έμπειρους και ικανούς για την συντήρηση των αεροσκαφών και αποκατάσταση βλαβών, επίγειες υπηρεσίες που λειτουργούν άψογα, προσωπικό απόλυτα ειδικευμένο στην εξυπηρέτηση των επιβατών και βέβαια ιπτάμενο προσωπικό χειριστών, φροντιστών, αεροσυνοδών κλπ. από τα καλύτερα του κόσμου.
Τέλος, η νέα «Ολυμπιακή» θα έχει συνολικά προσωπικό από 3.500 άτομα και είναι βέβαιο πως θα ριχτεί στη μάχη του ανταγωνισμού με τις άλλες μεγάλες εταιρείες σε μια δύσκολη εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με εφόδια που εγγυώνται την επιτυχία της, γιατί θα διαθέτει τις ελληνικές αρετές, την ευσυνειδησία, τις ικανότητες, την εξυπνάδα και πάνω απ’ όλα την «καπατσοσύνη» και το δαιμόνιο της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Αυτό το τελευταίο το εγγυώνται οι προσωπικότητες των κυρίων Βγενόπουλου και Βασιλάκη και το προσωπικό της «Olympic air».
Καλή επιτυχία λοιπόν, αν και η επιτυχία είναι βέβαιη.


Υ.Γ. Απομένει βέβαια η έγκριση της Ε.Ε. που όμως είναι τυπική και θεωρείται βέβαιη.