Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Χορταίνουμε με… λίστες και αεροφωτογραφίες!

Οι Έλληνες, στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, θα συντηρούμεθα τρώγοντας… λίστες φοροφυγάδων και φοροκλεπτών και ακόμη λίστες με… εμβάσματα που ήδη έχουν σταλεί στο εξωτερικό!

Προσφάτως, ο λαός μας είχε χορτάσει με τις αεροφωτογραφίες πισίνων και επαύλεων των μεγιστάνων του πλούτου που του πρόσφερε η κυβέρνησή του!

Τώρα οι κυβερνήτες μας, ετοιμάζονται να μας σερβίρουν για πρώτο πιάτο τις νέες λίστες των φοροφυγάδων και φοροκλεπτών και για δεύτερο άλλες λίστες με τα ονόματα των συμπατριωτών μας, οι οποίοι την περίοδο κρίσης της οικονομίας μας, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος απώλειας των χρημάτων τους, τα έβγαλαν (ίσως όχι απόλυτα παράνομα) στο εξωτερικό, κυρίως στην Ελβετία.

Το συνολικό ποσόν της εκταμίευσης από τις απόλυτα υγιείς και ισχυρές ελληνικές τράπεζες έφθασε τα 5,5 δις ευρώ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και όπως είναι φυσικό, αυτή η εξαγωγή μεγάλων ποσών σε μια περίοδο οικονομικά δύσκολη επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και στρέφεται ευθέως κατά της εθνικής μας οικονομίας και του ελληνικού λαού που μάχεται και κάνει συνεχώς θυσίες για την επιβίωσή του και τη σωτηρία της χώρας από την χρεοκοπία.

Δυστυχώς, η κυβέρνησή μας, στην οποία είχαμε στηρίξει τόσες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, στάθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει και να βελτιώσει την άθλια, την αθλιότατη οικονομική κατάσταση που κληρονόμησε από την παρέα Καραμανλή – Αλογοσκούφη.

Αντιθέτως, παρά τις οικονομικές ενέσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, της «τρόικα» και του «ξεζουμίσματος» των χαμηλών και μεσαίων κυρίως εισοδημάτων, δεν κατάφερε σχεδόν τίποτα κατά τη διετία που κυβερνά τη χώρα.

Τίποτα, διότι τα κυβερνητικά στελέχη, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και υπηρεσιακοί παράγοντες, προ του ανασχηματισμού αλλά και μετά, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, οι περισσότεροι δηλαδή, κινήθηκαν και κινούνται με μεγάλη βραδύτητα, καθυστερούν στη λήψη των αναγκαίων μέτρων ή αποφεύγουν να λάβουν μέτρα, ενώ άλλοι, πολλοί και αυτοί, αποδείχτηκαν ανίκανοι να προσφέρουν έργο, παρα τις εκκλήσεις του πρωθυπουργού και… ικανοί μόνον να υπονομεύουν εκούσια η ακούσια, το έργο άλλων στελεχών (αποφεύγω να αναφέρω ονόματα), να κάνουν δηλώσεις αντίθετες με την κυβερνητική γραμμή και πολιτική, να αντιπαρατίθενται με άλλους συναδέλφους τους, να φάσκουν και να αντιφάσκουν, να αερολογούν και να «ανοητολογούν», να κάνουν πόλεμο με διάφορες λαϊκές και επαγγελματικές τάξεις και να προκαλούν κοινωνικές αναστατώσεις περί… όνου σκιάς κλπ.

Το υπουργείο Οικονομικών αδυνατεί να εισπράξει ακόμη και με βεβαιωμένους και δικαστικά επικυρωμένους φόρους, όχι από τους φτωχούς, αλλά από τους εύπορους, τους έχοντες και κατέχοντες, από τους κεφαλαιοκράτες!

Προτιμά τις εύκολες λύσεις, δηλαδή να τα παίρνει από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που τους… έχει στο χέρι!

Πλήρης αποτυχία δηλαδή της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα, η οποία παίρνει μέτρα που επιδεινώνουν τη δημοσιονομική κατάσταση και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς λόγω των συνεχών χαρατσιών που συρρικνώνουν μισθούς, μεροκάματα και τις εν γένει απολαβές τους.

Μέτρα που επιτείνουν την ύφεση και την ανεργία και οδηγούν στην καταστροφή το εμπόριο και τους επαγγελματίες, οι οποίοι αναγκάζονται να περιορίζουν τη δραστηριότητά τους ή να κλείνουν επιχειρήσεις και μαγαζιά καθημερινά, το ένα μετά το άλλο.

Θα φάμε λοιπόν το νέο μενού της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και των συνεργατών του, θα πιούμε και το πικρό ποτήρι των φόρων, των εισφορών έκτακτων και μόνιμων, των διαφόρων πολύμορφων τελών, των χαρατσιών αλληλεγγύης και επιτηδεύματος, των… «ενοικίων» στα ίδια μας τα σπίτια και άλλα πολλά άθλια και εξοντωτικά.

Αλλά περιμένουμε και άλλα…

Περιμένουμε με ανησυχία τα επιδόρπια που, είναι βέβαιο θα είναι οδυνηρά και πικρά.

Το γνωρίζουμε αυτό εκ πείρας!

Απελπισία, δυστυχώς, επικρατεί στους έλληνες και τις ελληνίδες, που βλέπουν την κατάσταση να επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται.

Οι έλληνες περιμένουν τη μεγάλη και γενναία απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, την παραίτηση της κυβέρνησής του δηλαδή, μετά την είσπραξη της περίφημης 6ης δόσης, με την οποία μας εκβιάζουν οι δανειστές μας, αφού προηγουμένως εξασφαλίσει την διαδοχή της από κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και μόνο από προσωπικότητες εξωκοινοβουλευτικές, από διακεκριμένους έλληνες της Ελλάδας και της διασποράς.

Αυτή θα είναι μια γενναία απόφασή σας κ. Παπανδρέου, η οποία, είναι δυνατόν να μας οδηγήσει στη σωτηρία.

Υ.Γ.1

Επί τέλους ο κ Σαμαράς αποφάσισε να διαγράψει από τη ΝΔ, τον πρόεδρο των ταξιτζήδων κ. Λυμπερόπουλο που ξεπέρασε τα όρια και μιλάει για αίμα και λιώσιμο του διοικητού του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλου.

Βέβαια αυτό δεν αποτελεί ελαφρυντικό για τις αστοχίες του κ. Ραγκούση. Απλώς ο κ. Λυμπερόπουλος… έκοψε καπίστρι!

Υ.Γ.2

Για να είμαστε δίκαιοι. Δεν είναι μόνον η ΕΡΤ που διαπρέπει στην… καλλιέργεια μαργαριταριών. Είναι και τα ιδιωτικά κανάλια που τα παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τις ημέρες των απεργιών και στάσεων εργασίας στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Λοιπόν, και τα ιδιωτικά κανάλια μας στόλισαν, στολίσθηκαν και στολίζονται με πλήθος μαργαριταριών ενίοτε απερίγραπτων. Κορυφαίο, εκείνο του Σαββάτου 15/10/2011 που εκστομίστηκε από ρεπόρτερ : «στον τόπο αυτόν γίνονται δρώμενα»!

Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;