Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Πολιτικές ευστοχίες και κομματικές ανοησίες

• Μια σημαντική μερίδα των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεξιού ή κεντροδεξιού πολιτικού προσανατολισμού, στην οποία συγκαταλέγεται και ο υπογράφων το σημερινό άρθρο, παίρνει θετική στάση απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ και ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σαμαράς έφερε στην εκτροχιασμένη και υπό διάλυσιν ΝΔ, εξ’ αιτίας των σκανδάλων της και της καταστροφικής της ανικανότητας κατά την περίπου εξαετή διακυβέρνηση της χώρας, κάποια ισορροπία, έβαλε στη θέση τους πολλά «λαμόγια» και πλήθος «οικονομισάρικων» σαλταδόρων και αετονύχηδων μακρυχέρηδων, έτριξε τα δόντια και έδειξε τον δρόμο της εξόδου σε εκλεκτούς του προηγούμενου προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού. Πόρτα στα «βαρίδια»…
Ο Αντώνης Σαμαράς με την σωφροσύνη, την μετριοπάθεια, την πολιτική του ικανότητα, αλλά και την γενναιότητα που τον διακρίνει, βοηθά με τον τρόπο του την προσπάθεια της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την σημερινή δύσκολη περίσταση, ενώ ταυτόχρονα καθορίζει το κόμμα του από τις «λέρες» που μας οδήγησαν εδώ που φθάσαμε και με μαεστρία αντιμετωπίζει την εσωτερική αντιπολίτευση που καθημερινά εκδηλώνεται με τις «δολιοφθορές» του… Μητσοτακέϊκου.
Η κάθαρση στη ΝΔ άρχισε ήδη και ασφαλώς θα συνεχισθεί μέχρι την πλήρη κάθαρση της «κόπρου του Αυγείου».
• Στον αντίποδα της πράγματι εθνικής πολιτικής δραστηριότητας του κ. Σαμαρά κινούνται τα λεγόμενα αριστερά κόμματα, δηλαδή το ΚΚΕ και το… απόκομμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κυρίως το δεύτερο, χωρίς βέβαια να υστερεί το πρώτο!
Ο νεόκοπος πολιτικός ηγέτης και έχων την… ορθή άποψη επί παντός του επιστητού, δημιούργημα του εσχάτως «άσπονδου φίλου του» κ. Αλαβάνου, ασκεί εκ του ασφαλούς μια εκτός πάσης λογικής περιθωριακή αντιπολίτευση «κουκουλοφορικού» τύπου, επικρίνει την στήριξη ΕΕ – ΔΝΤ, παραλείποντας βέβαια να μας πει που θα βρίσκαμε τα λεφτά να εξοφλούμε τα ομόλογά μας, με πρώτο αυτό των 9 δις € που πρέπει να πληρωθεί στις 19 Μαΐου.
Τον Τσίπρα, τελευταίως επικουρεί και ενισχύει ο… πρώην πάτρωνάς του Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος (εδώ γελάνε) ζήτησε την… απαγόρευση εξόδου από την χώρα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών!
Τόση γελοιότητα! Τόση ανοησία!
Ρεζίλι έγινε ο Αλαβάνος στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή και να κλωτσήσει τον Τσίπρα που κι αυτός, καθημερινά φροντίζει να γίνεται ρεζίλι με τα καμώματά του!
Αποτέλεσμα; Νέα βουτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Πιάνει πάτο, το υπό διάλυσιν συνονθύλευμα των ανύπαρκτων πολιτικών δυνάμεων της… δήθεν αριστεράς.
Ευτυχώς, οι γελοιότητες των Τσίπρα, Αλαβάνου και της παρέας (εξαιρούνται ευτυχώς, μερικά, πολύ λίγα, ελάχιστα άξια στελέχη, ένα από τα οποία είναι ο Φώτης Κουβέλης που η θέση του είναι αλλού, δεν έχουν την παραμικρή απήχηση στις λαϊκές μάζες, που έχουν σαφή επίγνωση της κατάστασης και με αίσθημα ευθύνης, στηρίζουν την κυβέρνηση στο τιτάνιο έργο της.