Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Η χρυσή νεολαία της Ελλάδας

Ναι, είναι βέβαιο ότι η πατρίδα, η Ελλάδα μας έχει μια λαμπρή, μια χρυσή νεολαία στην οποία μπορεί να βασισθεί και να θεμελιώσει ένα μέλλον αντάξιό της, αντάξιο της ιστορίας της.
Έχουμε μια νεολαία που είναι βέβαιο, ότι θα μας οδηγήσει σε δρόμους προόδου και εθνικής ανάτασης.
Σε μερικές βέβαια περιπτώσεις παρατηρούμε παραβατικές ή και απρεπείς συμπεριφορές κάποιων νέων, τις οποίες αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε. Είναι κάποιες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με τα ελληνικά νιάτα, στα οποία όλοι επενδύουμε για ένα καλύτερο αύριο.
Έχω ξαναγράψει ότι πριν από περίπου δύο μήνες μετά από πρόσκληση του Γυμνασίου Νέας Κίου, έδωσα στους μαθητές της Γ΄ τάξης μια συνέντευξη σχετικά με την πολύχρονη δημοσιογραφική μου σταδιοδρομία και έκανα κουβέντα με τα παιδιά, κατά την οποία διαπίστωσα το υψηλό για την ηλικία τους μορφωτικό και πολιτιστικό τους επίπεδο, την ευγένεια τους, την κοινωνικότητά τους και την δίψα τους για μάθηση, κυρίως δε για κοινωνική μόρφωση.
Με τα θαυμάσια αυτά παιδιά, στα οποία εύχομαι καλή πρόοδο και προκοπή, διατηρώ από τότε επαφή χάρη στην δική τους προθυμία να με πλησιάζουν, να με χαιρετούν και να τα λέμε. Είναι οι νέοι νεαροί φίλοι μου.
Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, τυχαία συναντήθηκα με 3 – 4 από τα θαυμάσια αυτά παιδιά λίγο μετά το διαγωνισμό τους στη Φυσική.
Ήταν χαρούμενα γιατί, όπως μου είπαν, τα θέματα ήταν εύκολα και πήγαν πολύ καλά.
Μιλήσαμε για διάφορα. Μου είπαν ότι πάντα θυμούνται την συνάντησή μας στο σχολείο τους και ότι βρίσκονται κοντά μου, γιατί παρακολουθούν στο internet την ιστοσελίδα μου και διαβάζουν αυτά που γράφω.
Για ακόμη μια φορά τα πολύ καλά παιδιά του Γυμνασίου μου έδωσαν μεγάλη χαρά.
Είναι η χρυσή νεολαία της Ελλάδας, τα νιάτα στα οποία η πατρίδα μας θεμελιώνει, οικοδομεί το μέλλον της.
Είναι η ελπίδα μας, το ελπιδοφόρο αύριό της και αύριό μας.
Είμαι αισιόδοξος. Είμαι βέβαιος πως όλα θα πάνε καλά και η Ελλάδα, με τέτοια παιδιά, τέτοια νιάτα, θα ζήσει πολύ καλύτερες ημέρες.
Θα μπει δυναμικά στο στάδιο της δημιουργίας σε όλους τους τομείς.
Κλείνοντας θα πρέπει για ακόμη μια φορά να συγχαρούμε δασκάλους και γονείς για τα βλαστάρια τους.