Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Τα φέσια των κομμάτων





Διακόσια εβδομήντα δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (272.500.000 ευρώ), έχουν φεσώσει τα κόμματά μας τις τράπεζες (διάβαζε τον ελληνικό λαό που τελικά θα τα πληρώσει) κατά την χρονική περίοδο 2000 – 2011 !!

Καλά διαβάσατε τον αριθμό, 272,5 εκατομμύρια ευρώ. (!!)

Πρόκειται για θαλασσοδάνεια, με άλλα λόγια για… δανεικά κι αγύριστα των πολιτικών μας κομμάτων, τα οποία, σημειωτέον, λαμβάνουν κανονικά τη νόμιμη, τη θεσμοθετημένη ετήσια κρατική επιχορήγηση που δεν τους φθάνει και καταφεύγουν σε τραπεζικά δάνεια «φέσια» που κι αυτά, στο τέλος τα πληρώνει ο λαός που αγωνίζεται και κάνει θυσίες για να ορθοποδήσει οικονομικώς η χώρα.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ενεργούν ήδη προκαταρκτική εξέταση για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, στο οποίο πρωταγωνιστούν (ποιοι άλλοι;) το ΠΑΣΟΚ (το σοσιαλιστικό παρακαλώ), η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός που ήδη έχει μετονομασθεί σε ΣΥΡΙΖΑ (άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε το βρακί του αλλιώς!).

Οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν εξετάσει δεκάδες στελέχη τραπεζών για τα δάνεια των κομμάτων και διερευνούν την περίπτωση διάπραξης του κακουργήματος της απιστίας.
Σκοπός των Αρχών είναι επίσης να διακριβώσουν ποια από τα πρόσωπα, τα οποία υπέγραψαν, από την πλευρά των κομμάτων, για την εκταμίευση των 272,5 εκατ. που δόθηκαν την περίοδο 2000-2011, ήταν ή είναι βουλευτές ή διετέλεσαν υπουργοί.

Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, κατά κύριο λόγο, αλλά και το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός (προτού μετονομαστεί σε ΣΥΡΙΖΑ), έλαβαν από έξι πιστωτικά ιδρύματα, δάνεια συνολικού ύψους 272, 5 εκατομμυρίων ευρώ, με μοναδικά εχέγγυα τις κρατικές επιχορηγήσεις, εκτός από το ΚΚΕ, το οποίο έχει υποθηκεύσει μέρος της ακίνητης περιουσίας του.

Η Αγροτική Τράπεζα, η οποία ουσιαστικά εκμηδενίσθηκε για να μην πω χρεοκόπησε και αγοράσθηκε από την συνεχώς αναπτυσσόμενη Τράπεζα Πειραιώς, έχει χορηγήσει στα κόμματα, δάνεια συνολικού ύψους 192 εκατ. ευρώ, τα οποία ουδέποτε θα της επιστραφούν, σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Εν ολίγοις θα τα πληρώσουμε εμείς οι ψηφοφόροι των κομμάτων!

Η Εθνική Τράπεζα δανειοδότησε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει απλήρωτους τους υπαλλήλους του ένα ολόκληρο χρόνο, με 8,7 εκατ. ευρώ, με αντάλλαγμα τις επιχορηγήσεις του 2015 και του 2019 (!), 5,1 εκατ. ευρώ τη Νέα Δημοκρατία με αντάλλαγμα την κρατική χρηματοδότηση των ετών 2019 και 2020 (!), 7,7 εκατ. ευρώ το ΚΚΕ, που θα αποπληρωθεί από τις χρηματοδοτήσεις της περιόδου 2011-2015, και 8 εκατ. ευρώ το Συνασπισμό, για τα οποία εκχωρήθηκε η ετήσια κρατική επιχορήγηση της περιόδου 2011-2018.

Αυτή είναι η κατάσταση με το «τσαλαβούτημα» των πολιτικών μας κομμάτων στον δημόσιο, τον λαϊκό κορβανά σε εποχές μάλιστα λιτότητας, ανεργίας, ύφεσης και στερήσεων του λαού μας!

Αιδώς…