Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΡΗΜΑΖΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ!



Είσθε καταχραστές της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, κύριοι κοινοβουλευτικοί!
Δεκαετίες ολόκληρες εκμεταλλεύεσθε την καλοπροαίρετη ψήφο μας για να οδηγήσετε, δήθεν, την χώρα, τον λαό και τη δημοκρατία, σε δρόμους προόδου και ανάπτυξης, σε δρόμους ευημερίας, κι εσείς μαχαιρώνετε πισώπλατα (όχι όλοι βέβαια), την πατρίδα, το έθνος, τους απλούς πολίτες που έχουν πλέον φθάσει στα όρια της ανέχειας, που υποφέρουν, και ενδιαφέρεσθε μόνον για... ό,τι φάτε, ό,τι πιείτε  κι ό,τι αρπάξει ο ----- σας... (και πάλι, όχι όλοι, αλλά και η πλειοψηφία των "όχι όλων", με την ανοχή, τη σιωπή και την αδράνειά της, γίνεται συνένοχος).
Η δημοκρατία μας, η δημοκρατία που γεννήθηκε και ανδρώθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, σ' αυτόν τον τόπο, το ιδανικότερο και πιο δίκαιο πολίτευμα που ο άνθρωπος δημιούργησε, μέρα με την ημέρα ρημάζεται, δολοφονείται ύπουλα, οδηγείται στην καταστροφή, από τους ίδιους τους λειτουργούς της (όχι όλους βέβαια), οι οποίοι περιμένουν να μοιρασθούν τα ιμάτιά της και... επί τον ιματισμόν της να βάλουν κλήρον!
Το πράγμα έχει παραγίνει...
Κάθε μέρα κι ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς, απάτης, διαπλοκής...
Κάθε μέρα και μια νέα δυσώδης αποκάλυψη...
Κάθε μέρα κι ένας νέος βούρκος...
Κάθε μέρα και μια νέα προδοσία της Ελλάδας και του λαού της, απ' εκεί που κανείς δεν το περιμένει...
Τρίβαμε τα μάτια μας, ιδιαίτερα μάλιστα εμείς οι δημοκρατικοί, οι δήθεν σοσιαλιστές, οι πασόκοι, όταν  ο παρά λίγο πρωθυπουργός μας, ο ταγός του κόμματος, ο μέγας και πολύς Άκης Τσοχατζόπουλος, ο... ωραίος Μπρούμελ, αποδείχθηκε κοινός κλέφτης του δημόσιου χρήματος, του ιδρώτα και του αίματος του ελληνικού λαού...
Δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, αλλά αυτός αποδεικνύεται χωμένος και μάλιστα οικογενειακώς, όλο και πιο βαθιά στα κόπρανα της διαφθοράς, στις ακαθαρσίες του... τσεπώματος του δημόσιου χρήματος, του προερχόμενου μάλιστα από τους εθνικούς και ιερούς σκοπούς των αμυντικών μας δαπανών, από τα όπλα της φρούρησης της πατρίδας και της αποτροπής και απόκρουσης κάθε κινδύνου γι' αυτήν οπονθεδήποτε προερχομένου!


Παίρνουν τη σειρά τους στη συνέχεια, οι πολιτικοί που λαδώνονται (όχι όλοι βέβαια), για να "βοηθήσουν" διάφορους μεγιστάνες, να μας πιουν το αίμα, για να εργασθούν ουσιαστικά σε βάρος των συμφερόντων του λαού και ασφαλώς δεν υστερούν ανώτατοι και ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι για να κάνουν το αυτονόητο, για να προωθήσουν δίκαια και νόμιμα αιτήματα πολιτών, πολλά από τα οποία θα απέφεραν αγλαούς καρπούς για το κράτος και την νοσούσα οικονομία του, απαιτούν εκβιαστικά "λάδωμα", το... ποσοστό τους, διαφορετικά "γιοκ"!
Οι άνθρωποι αυτοί, οι ίδιοι και οι ίδιοι πάντοτε, προφανώς... έχουν την ασυλία τους. Παραμένουν ατράνταχτοι στις θέσεις τους για να συνεχίζουν επιτυχώς το φιλολαϊκό έργο τους, παρά τις "εκκαθαρίσεις" που ισχυρίζονται ότι κάνουν και τα μέτρα πού παίρνουν οι κατά καιρούς προϊστάμενοί τους υπουργοί, διότι απλούστατα, έχουν πανίσχυρους προστάτες, όχι μόνον μεταξύ των υψηλά ισταμένων φυσικών προσώπων, αλλά και τα ίδια τα... γελοία πειθαρχικά συμβούλια και, επί πλέον, κάποιους νόμους!
Έτσι, φθάσαμε στο σημείο, ανώτατο στέλεχος του Ε.Ο.Τ., ο ειδικός σύμβουλος του παντοδύναμου γενικού γραμματέα, να "αποσπά" από την αρμόδια υπηρεσία του οργανισμού, "μπλοκ" επιταγών και λογιστικά - οικονομικά δημόσια έγγραφα, να πλαστογραφεί υπογραφές και να εκδίδει εικονικά τιμολόγια και με την βοήθεια συνεργών του, να επιχειρεί να εισπράξει από την Τράπεζα της Ελλάδος 147.000 ευρώ, δήθεν για να πληρωθούν οφειλές του τουρισμού μας σε ξενοδοχείο της Σύρου,το οποίο είναι κλειστό και ο ιδιοκτήτης του, από το εξωτερικό όπου τώρα βρίσκεται, να δηλώνει πώς ο Ε.Ο.Τ δεν του χρωστά δεκάρα!
Αυτά βέβαια είναι μικροπράγματα, πταίσματα μπροστά στο τελευταίο "σκάνδαλο των σκανδάλων" που φέρει την ονομασία "λίστα Λαγκάρντ". Εκεί η διαφθορά ξεχειλίζει και απειλεί να  πνίξει την χώρα ολόκληρη...
Εκεί είναι που ένας υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, "ο τσάρος της οικονομίας", ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο αρχιτέκτονας και πρώτος εφαρμοστής του σκληρού και επώδυνου "μνημονίου", αφαιρεί από την ηλεκτρονική δισκέτα με τα 2.062 ονόματα καταθετών που απέσυραν τα χρήματα τους από τις ελληνικές τράπεζες και τα έβγαλαν στο εξωτερικό, τους μεγάλους λογαριασμούς δύο κυριών, εξαδέλφων του εξ αίματος και των συζύγων τους, θυγατέρων του μακαρίτη πολιτικού και θείου του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, για να αποφευχθεί ο έλεγχος των αρμοδίων αρχών σχετικά με την φορολόγησή τους ή, πιθανόν, την απαλλαγή τους από την όποια φορολόγηση, μικρή η μεγάλη...
Με άλλα λόγια είχαμε βάλει τον... λύκο να φυλάει τα πρόβατα!
Εκεί μας φτάσατε κύριοι κοινοβουλευτικοί (όχι όλοι) που σας εμπιστευτήκαμε τις τύχες της πατρίδας, τις τύχες μας...
Αφήνω πια τον "έγκλειστο" ήδη αξιοπρεπέστατο και εντιμότατο κύριο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ιδιοκτήτη της ΠΡΟΤΟΝ ΜΠΑΝΚ, που έφαγε τον άμπακο!
Και τώρα ;
Τώρα τι γίνεται;
Ποιός θα μας σώσει από τους διεφθαρμένους, από την διαφθορά, από τους αδίστακτους τύπους που απειλούν, με τις πράξεις τους, την χώρα και την δημοκρατία μας;
Μήπως ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, με την πανάκεια της δραχμής;
Το ελιξίριο αυτό έχει ήδη γελοιοποιηθεί, όπως άλλωστε όλες οι εφευρέσεις των αλχημιστών...
Ποιός;
Οι ξένοι με την σκληρή σιδερένια οικονομική τους μέγγενη;
Ποιος;
Δυστυχώς, στην εποχή μας δεν υπάρχει ένας Νικόλαος Πλαστήρας και το Γουδί, πλέον χρησιμοποιείται αλλέως...
Δυστυχώς...
Άντε και χρόνια πολλά και ελπίδες για μια καλύτερη χρονιά.