Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ!!

Χρειάστηκαν περίπου 8 μήνες για να συγκροτήσουν προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ.
Στο μεταξύ όλα τα φλέγοντα για τους δημοσιογράφους θέματα, πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.
· Η ανεργία φούντωσε και φουντώνει, χωρίς να έχει εκδηλωθεί μέχρι τώρα, λόγω ανυπαρξίας προεδρείου, δυναμική και αποτελεσματική αντίδραση.
· Οι εργοδότες έκαναν και κάνουν ότι τους καπνίζει, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα.
· Τα ταμεία της ΕΣΗΕΑ άδειασαν και δεν ήταν δυνατόν να εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ, διότι απλούστατα, δεν υπήρχε νόμιμο προεδρείο για να κάνει αναλήψεις χρημάτων της Ένωσης, από τις τράπεζες.
· Το βοήθημα στους περισσότερους ανέργους, δεν δόθηκε τις γιορτές, εξαιτίας του «στεγνώματος» των ταμείων.
· Οι υπάλληλοι της ΕΣΗΕΑ λίγο ακόμα και θα έμεναν χωρίς μισθό.
· Οι συνταξιούχοι δέχτηκαν πλήγματα, χωρίς κανένας να αντιδρά. Χωρίς κανένας να διεκδικεί τα κεκτημένα που καταργήθηκαν και καταργούνται.
· Για Συλλογικές Συμβάσεις ούτε λόγος κατά το 8μηνο που διέρρευσε.
· Για αυξήσεις των συντάξεων πλήρης απραξία. Χάνεται και το πενηντάρικο. Το πρώην ΤΣΠΕΑΘ με τον ναύαρχο επικεφαλής περί άλλα τυρβάζει…
· Μεγάλα ποσά του αγγελιοσήμου χάνονται από το διαδίκτυο ή καταπίνονται από τους «μπαταξήδες» και τα «λαμόγια» του τύπου και της ραδιοτηλεόρασης, ενώ κάποιοι αετονύχηδες οργανισμοί, με διάφορες προφάσεις προσπαθούν να φάνε το αγγελιόσημο ή να το αποδίδουν δεκάρα – δεκάρα. Η ΕΣΗΕΑ ανύπαρκτη…
· Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νόμο για την ασφάλιση, το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζουμε. Για κατάργηση του νόμου Πετραλιά ούτε λόγος.
Η ΕΣΗΕΑ, επί οκτάμηνο κοιμόταν.
Αυτά όλα επειδή κάποιοι εκλεγμένοι σύμβουλοι, τον περασμένο Μάιο, ήθελαν, για τους δικούς τους λόγους, να μένουμε, οι δημοσιογράφοι ακέφαλοι. Άραγε τι επεδίωκαν στην πραγματικότητα αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες που έφεραν και τα κόμματά τους στην δική μας Ένωση;
Μήπως την διάλυσή της σχεδόν εκατοντάχρονης Ένωσής μας;
Ας αφήσουμε όμως πίσω μας όλα αυτά.
Το νέο προεδρείο θα πρέπει να ριχτεί αμέσως στην δουλειά.
Η κατάσταση είναι σοβαρή και προ πάντων πολύ δύσκολη.
Καθυστερήσεις και αναβολές δεν πρέπει να υπάρξουν. Τα θέματα μας είναι ζωτικά, επείγοντα, καίνε!
Τέλος, ας βάλει καλά στο μυαλό του το νέο προεδρείο πως στο μέλλον δεν πρέπει να παρατηρηθεί παρόμοια ακυβερνησία στην ΕΣΗΕΑ και ας προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Υ.Γ. Μπράβο στην άξια, στην εξαιρετική εκπρόσωπο των συνταξιούχων κυρία Σοφία Μαλτέζου για την απεργία πείνας που έκανε, η οποία έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ΔΗΘΕΝ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

Για φοροεπιδρομή μιλούν κάποιοι σχολιάζοντας και επικρίνοντας τα κυβερνητικά μέτρα για την βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας. Ονομάζουν «φοροεπιδρομή» τα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής που αυτοί ανέχονταν.
Ποιοι είναι – τίθεται το ερώτημα – αυτοί οι κάποιοι;
Είναι κυρίως αυτοί που δημιούργησαν το οικονομικό χάλι της χώρας, με τους τσαρλατανισμούς, τα σκάνδαλα, τους ερασιτεχνισμούς, τις σπατάλες του δημοσίου χρήματος και τις ασχετοσύνες τους.
Μάλιστα, είναι αυτοί οι ίδιοι, οι υπεύθυνοι που τώρα, με πρωτοφανές θράσος, ζητούν και τα ρέστα, επικρίνοντας τις προσπάθειες για την διόρθωση της κατάστασης που δημιούργησαν, εκμεταλλευόμενοι την απειρία και τον… βαθύ ύπνο του πρωθυπουργού τους και, επί πλέον, ψευδόμενοι και παρουσιάζοντες ρόδινα τα οικονομικά μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που εξέφραζε τις έντονες ανησυχίες της από πολύ καιρό.
Οι ένοχοι της δημοσιονομικής μας κατάρρευσης εμφανίζονται τώρα ως τιμητές, ισχυρίζονται ότι αν ήταν αυτοί στην κυβέρνηση το έλλειμμα θα ήταν μονοψήφιο, ότι συκοφαντούνται και, τέλος, ότι την καταστροφή έφερε το ΠΑΣΟΚ από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας!!
Ακόμη, προκαλώντας το κοινό αίσθημα λένε πως το μέγεθος του ελλείμματος δεν είναι πραγματικό και πως η νέα κυβέρνηση δίνει ψεύτικα στοιχεία στην Ε.Ε.
Βέβαια, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ο εκλεγμένος από την βάση του κόμματος ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ουδέποτε επιχείρησε να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή από τις ευθύνες της, για την οικονομική κατεδάφιση της χώρας και για τις ψευδείς διαβεβαιώσεις προς την Ε.Ε.
Αυτό είναι αλήθεια, όπως αλήθεια είναι, ότι οι «κατηγορούμενοι» για την κατάντια μας, οι ψεύτες και οι ήρωες των σκανδάλων, βγήκαν τώρα και ζητούν τα ρέστα από την νέα κυβέρνηση για τα μέτρα που παίρνει με σκοπό την θεραπεία της δημοσιονομικής μας κατάστασης και για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και του κύρους μας στην Ε.Ε. που κορόιδευαν με προκλητικό θράσος, αλλά και σε όλον τον κόσμο, στον οποίο η κυβέρνηση Καραμανλή μας έκανε ρεζίλι, μασκαράδες!
Αυτή είναι η αλήθεια.
Αλήθεια επίσης είναι ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού εξακολουθεί να υποστηρίζει και να εμπιστεύεται την κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, παρά τα μέτρα που είναι αναγκασμένη να παίρνει για την διόρθωση της κατάστασης, τα οποία είναι φυσικό να έχουν πολιτικό κόστος.
Δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν από λίγες ημέρες, δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ κατά 10,6 μονάδες, όσες ακριβώς προηγείτο και την παραμονή των εκλογών. Τα άλλα, τα μικρά λεγόμενα κόμματα δεν παρουσιάζουν σημαντικές αυξομειώσεις στις δυνάμεις τους.
Υπάρχουν όμως και μερικά αλλά ευτράπελα στο πολιτικό μας σκηνικό, με πρωταγωνιστές στελέχη και παράγοντες της ΝΔ, που προσπαθούν τώρα να εμφανισθούν σαν φωστήρες και να το παίζουν… σωτήρες της χώρας που μέχρι προ τριμήνου ξεχαρβάλωναν!
Το πιο τρανό όμως ευτράπελο και συγχρόνως εξοργιστικό είναι η πρόσφατη παρέμβαση του επιτίμου προέδρου της ΝΔ κ. Κώστα Μητσοτάκη, ο οποίος δεν εννοεί να καθίσει ήσυχος στα αυγά του.
Ο Κώστας Μητσοτάκης, αλλάζοντας τακτική αυτή τη φορά, αφού επιχειρεί ένα περιποιημένο «γλείψιμο» στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση και αφού τους απονέμει εύσημα, προτείνει…συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που την έφερε το κόμμα, το οποίο ο ίδιος διαφέντευε από τα παρασκήνια και επιχειρεί και τώρα να διαφεντεύσει, αλλά του βγαίνει λίγο δύσκολο, με εκλεγμένο πρόεδρο τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Μάλλον λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.
Μας προέκυψε όμως προχθές και άλλο ευτράπελο. Ήταν η ενίσχυση των «προτάσεων» και «συμβουλών» του κ. Μητσοτάκη από τον βουλευτή και πρώην υφυπουργό της ΝΔ κ. Θανάση Γιαννόπουλο και ασφαλώς θα έχουμε και συνέχεια…
Το Μητσοτακέικο ενεργεί πάντοτε με σχέδιο προμελετημένο και πρέπει να περιμένουμε και άλλες παρόμοιες αστείες εκδηλώσεις του Μητσοτακικού κόμματος μέσα στο κόμμα της ΝΔ!
Έχουμε, με άλλα λόγια, να γελάσουμε πολύ γιατί το θράσος και η προκλητικότητα ορισμένων στελεχών της ΝΔ δεν έχει όρια, εκτός αν επέμβει δυναμικά και βάλει όρια ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς.