Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Θράσος...



Η χώρα, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός της, υπέστησαν τα πάνδεινα από τον ευνοούμενο, δυστυχώς, μέχρι το τέλος, του Γιώργου Παπανδρέου, κορυφαίο υπουργό του, Γιάννη Ραγκούση!
Τώρα, γιατί ήταν ευνοούμενος και κορυφαίος, ο τότε πρωθυπουργός που κατέρευσε με πάταγο και ο Θεός το γνωρίζουν... 
Βέβαια, ο ευθυνόμενος για τον "Καλλικράτη" και άλλα πολλά, ο δραστήριος ολετήρας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, για ένα μικρό διάστημα,ευτυχώς μικρό, είχε και την εύνοια του νέου ηγέτη του... πάλαι ποτέ μεγάλου κυβερνητικού κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ευτυχώς, αντελήφθη εγκαίρως τα... προσόντα και τις λοιπές διοικητικές του ικανότητες, και τον έστειλε...
Κατάλαβε πως επρόκειτο για οδοστρωτήρα!
Το θράσος όμως καμιά φορά δεν έχει όρια...
Ο κ. Ραγκούσης, επαίρεται : 
1. Για τον "Καλλικράτη" που διέλυσε την τοπική αυτοδιοίκηση, τον διοικητικό ιστό της χώρας και μας έκανε να μαζεύουμε τα σκουπίδια από τους δρόμους!!
2. Έκανε "μπάχαλο" την κυβέρνηση με τις ακατανόητες αποφάσεις του που ακύρωναν άλλες ορθές προηγούμενων υπουργών και δημιουργούσαν... αλαλούμ.
3. Διέλυσε τις μεταφορές γενικώς, ακινητοποίησε τα ταξί, ταλαιπώρησε τους πολίτες, έπληξε καίρια τον τουρισμό, έδιωξε τα κρουαζιερόπλοια με τις χιλιάδες τουριστών από τα ελληνικά λιμάνια, έγινε αφορμή να δυσφημισθεί η Ελλάδα παγκοσμίως και... πυροβόλησε την εθνική μας οικονομία!
4. Προσπάθησε, ανεπιτυχώς ευτυχώς, να υπονομεύσει και να ανατρέψει το έργο του υπουργού Μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, στην οποία ο Μέντωρ του Γιώργος Παπανδρέου, τον είχε διορίσει υπουργό... αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, προφανώς για να μετράει τα... καρφιά στα άρβυλα των στρατιωτών! 
Διότι, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο πολιτικός αυτός στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου οι στρατηγοί και το στράτευμα στο σύνολό του "φρουρούν" τη χώρα και ο πολιτικός τους προϊστάμενος πρέπει να διαθέτει προσόντα και σοβαρότητα;
Είναι αναρίθμητες οι ζημιές που έχει προκαλέσει ο ολετήρας Ραγκούσης κατά την αλήστου μνήμης περίοδο της κυβερνητικής του δραστηριότητας, αλλά το θράσος του παραμένει αμείωτο! 
Έτσι, προ λίγων ημερών κυκλοφόρησε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει :

«Η χώρα προσπαθεί να επιστρέψει 1,5 χρόνο πίσω, αν πιστέψουμε την εκδήλωση κυβερνητικών προθέσεων, (σ.σ. για το πoλιτικό χρήμα), τότε που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο άλμα εμπρός. Γιατί έπρεπε να χαθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα ; Γιατί έπρεπε να πραγματοποιηθούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις, τον Μάιο και τον Ιούνιο, χωρίς να μεταβληθεί το αδιαφανές καθεστώς που ισχύει εδώ και χρόνια ; Γιατί έπρεπε να αναγκαστούμε ορισμένοι να καταψηφίσουμε την τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων την ώρα που δινόταν το πράσινο φως για να κατατεθεί στη Βουλή;
Με την επεξεργασία νομοσχεδίου είχαμε ετοιμάσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τα οικονομικά των κομμάτων που διασφάλιζε τη διαφάνεια στη χρηματοδότησή τους και τον αποτελεσματικό από ανεξάρτητα όργανα έλεγχο των οικονομικών τους και επέφερε 75 πραγματικά ριζικές αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και του πόθεν έσχες των πολιτικών. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι με την υπερψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, η Ελλάδα θα είχε πάψει να συγκαταλέγεται παγκοσμίως ανάμεσα στα κράτη εκείνα των οποίων το πολιτικό σύστημα θεωρείται αδιαφανές και διεφθαρμένο όπως πολύ πρόσφατα έγινε ξανά με τη νέα έκθεση της επιτροπής Greco».

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Γιάννης Ραγκούσης, δεν πρόλαβε να μας σώσει διότι, ευτυχώς, ο λαός τον... έκανε πέρα και δεν θα σωθούμε γιατί η διάσωση από Ραγκούση, σημαίνει καταστροφή...

Γεια σου Ραγκούση...

Εμείς σωθήκαμε από σένα και είμαστε ευχαριστημένοι...
Πάντως, ο ελληνικός λαός θαυμάζει το θράσος σου για το οποίο όλοι σε παραδεχόμαστε...