Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η κατάληψη της «Αργούς»





Οι «καταλήψεις», έστω και συμβολικές, δεν ήσαν ποτέ μεταξύ των επιλογών μου.

Δεν τις ενέκρινα ακόμη κι αν ήσαν ειρηνικές και σε κάθε περίπτωση τις αποδοκίμαζα.

Αυτά μέχρι την Κυριακή που μας πέρασε… Μέχρι χθες…

Μέχρι που έγινε η συμβολική κατάληψη από τους κατοίκους της Νέας Κίου Αργολίδας, των… πάλαι ποτέ δημοτικών κτιρίων του ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ, στα οποία από την ίδρυσή της το 1984 και τη λειτουργία της στις αρχές του 1990, στεγάζεται η επιχείρηση ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, η οποία από το 2006, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ονομάσθηκε «Αργώ».

Το δημοτικό αυτό ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει 32 δωμάτια με 64 κλίνες, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ασανσέρ, επιπλώσεις και εξοπλισμό άριστης ποιότητας και πολλά άλλα, τα οποία το αναδεικνύουν ως πρότυπο στο είδος του και για το λόγο αυτόν θεωρείται κόσμημα και καμάρι της περιοχής.

Η «ΑΡΓΩ» όπως και όλα τα κτίρια της κεντρικής πλατείας της Νέας Κίου έγιναν με θυσίες των κατοίκων της και με κόπους και πολύ μεγάλες προσπάθειες των κοινοτικών και δημοτικών συμβουλίων της.

Η πραγματική τους αξία είναι τεράστια και η λειτουργία τους στο κέντρο της Νέας Κίου, στην πλατεία δημάρχου Κατριλιώτη, δίνει ζωή, ομορφιά μοναδική και κίνηση έντονη στην κωμόπολη.

Δυστυχώς, το σχέδιο «Καλλικράτης» του κ. Ραγκούση, το οποίο ουσιαστικά προκάλεσε την εξάρθρωση, καταστροφή και διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, έπληξε καίρια και την «ΑΡΓΩ», όπως και τα άλλα δημοτικά κτίρια, τα οποία μαζί με ολόκληρη τη Νέα Κίο υπήχθησαν στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, όχι βέβαια ότι ο «Καλλικρατικός» αυτός δήμος και οι δημοτικοί του άρχοντες μας είναι αντιπαθείς ή ανάξιοι, το αντίθετο μάλιστα, αλλά διότι τα δημιουργήματα και τα έργα των κατοίκων της Νέας Κίου, έπαυσαν να είναι δικά τους και πέρασαν σε ξένα χέρια που τα διαχειρίζονται και τα διοικούν κατά το δοκούν.

Έτσι :

1) Η έδρα της «Αργούς» μεταφέρθηκε από τη Νέα Κίο στο Άργος!

Γιατί;

Γιατί έτσι ήθελαν κάποιοι!!

2) Διορίσθηκε νέο Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης και χορηγήθηκε στους πρόεδρο και αντιπρόεδρο του, έντιμους και καθ’ όλα άψογους πολίτες και δημόσιους υπαλλήλους, αντιμισθία συνολικού ύψους 22.000 ευρώ το χρόνο, την οποία δεν απαίτησαν, αλλά τους προσφέρθηκε!!

Να σημειωθεί ότι για την προηγούμενη διοίκηση επί ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ δεν υπήρχε ούτε και προεβλέπετο η παραμικρή αμοιβή.

Γιατί έγινε αυτό;

Γιατί έτσι ήθελαν κάποιοι, οι οποίοι κάποιοι, προφανώς δεν ζήτησαν σχετική γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Άργους - Μυκηνών ή της προϊσταμένης αρχής!!

3) Οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος δεν αποποιήθηκαν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, την αντιμισθία, η οποία τους εκθέτει άδικα. Άποψη του υπογράφοντος είναι να την αποποιηθούν, χωρίς καθυστέρηση, και να επιστρέψουν τα εισπραχθέντα, αν βέβαια έχουν εισπράξει οποιοδήποτε ποσόν.

Προσωπικά δεν αμφιβάλλω, ότι θα το κάνουν, διότι η εντιμότητα, η καθαρότητα και η σωφροσύνη, είναι αρετές που τους κοσμούν σε όλο τους τον βίο, δημοσιοϋπαλληλικό και μη.

4) Προσελήφθηκαν δύο νεαρές υπάλληλοι. Μία από τη Νέα Κίο και μία από το Άργος. Μπράβο, σιδεροκέφαλες, με το καλό. Καλώς δόθηκε δουλειά σε νεαρές. ΜΠΡΑΒΟ.

Θα μάθουν και οι δύο από την αρχή τη δουλειά του ξενοδοχείου, ενώ υπάρχει και άλλη νεαρή από τη Νέα Κίο που έχει εργασθεί με πλήρη επιτυχία για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην «ΑΡΓΩ» και πολύ καιρό τώρα βρίσκεται εκτός.

Γιατί την αγνόησαν αυτή την κοπέλα;

Γιατί έτσι ήθελαν!!

Αυτά για την «ΑΡΓΩ».

Έχουμε ωστόσο και άλλα θέματα που απασχολούν τη Νέα Κίο και τους κατοίκους της.

Και είναι :

1) Το αίτημα των ενοικιαστών των δημοτικών καταστημάτων της πλατείας δημάρχου Κατριλιώτη, για κάποια μείωση των ενοικίων, προκειμένου να αποφύγουν την χρεοκοπία και το κλείσιμο στη δύσκολη αυτή περίοδο.

2) Η απόφαση για αύξηση της τιμής του νερού που ήδη εφαρμόσθηκε και δεν ανακλήθηκε παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του δημάρχου κ. Καμπόσου.

Γιατί;

Γιατί, προφανώς, ο κ. δήμαρχος λησμόνησε την υπόσχεση – δέσμευσή του!!

Ας προσπαθήσει να τη θυμηθεί…

3) Η καθαριότητα, η οποία επί ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ, πριν τον «Καλλικράτη» ήταν άψογη, ενώ τώρα είναι… «άρπα κόλλα»!

4) Ο δημοτικός φωτισμός το ίδιο…

Τι άλλο να πω;

Μόνο να ευχηθώ και να παρακαλέσω τον κ. δήμαρχο και τους δημοτικούς άρχοντες να δείξουν ενδιαφέρον και στοργή για τη Νέα Κίο και όχι να την ξεγυμνώνουν και να την ξεδοντιάζουν!!