Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

"Πουλάει" το αντιαστυνομικό μένος

Έπρεπε να το περιμένουμε…
Και αυτήν την φορά, ως συνήθως, έφταιγε η αστυνομία!
Η ΕΛ.ΑΣ φταίει για τα πάντα. Φταίει παντού και πάντοτε!
· Φταίει για την έξαρση της εγκληματικότητας!
· Φταίει για το οικονομικό μας χάλι!
· Φταίει για τους βανδαλισμούς, τις λεηλασίες, τις καταστροφές και, γενικώς, για την κακοποιό δραστηριότητα των… καημένων των παιδιών, των «κουκουλοφόρων»!
· Φταίει για τα άτυχα παιδιά της, τους αστυνομικούς που έπεσαν, πέφτουν, σακατεύτηκαν ή σακατεύονται στον αγώνα τους για την προστασία του πολίτη!
Αυτά, πιστεύουν ή τουλάχιστον υποκρίνονται πως πιστεύουν κάποιοι – λίγοι κατά την άποψή μου – μεταξύ των οποίων – δυστυχώς – και μερικοί συνάδελφοι, λειτουργοί της δημοσιογραφίας.
Γι’ αυτούς όλους η αστυνομία αποτελεί τον κακό μας δαίμονα!
Βέβαια, υπάρχει εξήγηση, απλή και – ευτυχώς – απόλυτα κατανοητή εξήγηση :
· Το αντιαστυνομικό μένος… «πουλάει»!
Μάλιστα, πουλάει στην τηλεόραση με αύξηση της θεαματικότητας, στο ραδιόφωνο με αύξηση της ακροαματικότητας και στην μερίδα του τύπου που το χρησιμοποιεί και το προβάλει ανενδοίαστα, με αύξηση ή τουλάχιστον με συντήρηση των κυκλοφοριών που, γενικώς, δεν κυμαίνονται σε ικανοποιητικά ή, έστω, ανεκτά και ενθαρρυντικά επίπεδα.
Και όλα αυτά γιατί οι μεγάλες θεαματικότητες, ακροαματικότητες και κυκλοφορίες φέρνουν μεγάλα νούμερα, μεγάλα ποσά, χρήματα πολλά από τις διαφημίσεις που αυξάνονται και πληθύνονται.
Ο καβγάς λοιπόν για το πάπλωμα…
Το αντιαστυνομικό μένος μεταφράζεται σε πακτωλό χρημάτων! «Πουλάει»!
Με αφορμή το γεγονός της συμπλοκής αστυνομικών με τους δύο Αλβανούς κακοποιούς, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας περαστικός νεαρός βορειοηπειρώτης που βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά, έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα :
· Κατά την εν λόγω αστυνομική επιχείρηση, τα όργανα του νόμου και της τάξης, δέχθηκαν καταιγιστικά πυρά από τους κακοποιούς οι οποίοι, μάλιστα διατηρούσαν πλούσιο οπλοστάσιο, συνοδευόμενα από ρίψεις αμυντικών χειροβομβίδων. Υπογραμμίζω την λέξη αμυντικών, διότι, για όσους δεν το γνωρίζουν, οι χειροβομβίδες αυτού του είδους προκαλούν πολλαπλάσια θύματα. Εκατόμβες νεκρών και τραυματιών!
· Γράφουν και μιλούν για «κόλαφο» στην αστυνομία από το βαλλιστικό πόρισμα για τις 4 σφαίρες που δέχθηκε ο άτυχος νέος, ενώ προσπαθούσε να προφυλαχθεί και να καλυφθεί από τα πυρά. Ήταν σφαίρες από όπλο αστυνομικού ενώ όπλα με σφαίρες του ίδιου διαμετρήματος είχαν και οι κακοποιοί και επίσης, ενώ υπάρχουν και 5 ακόμη διαμπερή τραύματα που οι σφαίρες τους δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
· Προφανώς, κατά την άποψη των…πολέμιων της αστυνομίας, οι σχεδιάσαντες την επιχείρηση, έβαλαν στη μέση τον νεαρό περαστικό και έκαναν… σκοποβολή σε ζωντανό στόχο!!
· Αγνοούν βέβαια οι…ωφελούμενοι από το αντιαστυνομικό μένος, ότι κατά την συμπλοκή, τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί από τα πυρά και τις χειροβομβίδες των κακοποιών και ακόμη τεχνηέντως, αποσιωπούν στο μέτρο του δυνατού, ότι οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί συνελήφθησαν ζωντανοί. Αποσιωπούν επίσης τις μαρτυρίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες τα όργανα του νόμου προσπάθησαν, όσο ήταν δυνατόν, να προστατεύσουν τον άτυχο πολίτη που, τυχαίως, βρέθηκε στη μέση της φωτιάς.
· Μιλούν για «γκάφα» των αστυνομικών την προηγούμενη ημέρα, επειδή δεν πήγαν με… προτεταμένα τα όπλα για να κάνουν ένα έλεγχο «ρουτίνας» σε δύο πολίτες, οι οποίοι αποδείχθησαν επικίνδυνοι κακοποιοί, (ήταν οι εκτοξευτές χειροβομβίδων της επομένης και δράστες των καταιγιστικών πυρών) και τους αιφνιδίασαν.
· Δεν λένε λέξη γι’ αυτούς που δίνουν αφειδώς άδειες απουσίας, πολυήμερες μάλιστα, από τις φυλακές, σε κακοποιούς οι οποίοι, ελεύθεροι εξαφανίζονται και συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση!




Το σημερινό μου άρθρο όμως δεν θα ήταν σωστό και δίκαιο να κλείσει, χωρίς να αναφερθούν, ιδιαίτερα τονισμένα, τα ακόλουθα :
· Το αστυνομικό σώμα, από τον αρχηγό του μέχρι τον τελευταίο αστυφύλακα, τον ειδικό φρουρό, τον συνοριακό φρουρό, αγωνίζεται με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για την ευταξία και την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Τα ίδια ισχύουν και για τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας και προστασίας των πολιτών.
· Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρα πολλά θύματα. Δεκάδες άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί έπεσαν στον αγώνα κατά των κακοποιών, για την προστασία μας. Πολλοί άλλοι σακατεύτηκαν, ακρωτηριάστηκαν.
· Οι αστυνομικοί είναι παιδιά του λαού. Είναι δικά μας παιδιά που για εμάς δραστηριοποιούνται και κινδυνεύουν μέρα – νύχτα.
· Δεν γνωρίζω κανένα πλούσιο, κανένα πλουτοκράτη που έγινε χωροφύλακας ή έκανε το παιδί του χωροφύλακα. Όλοι είναι παιδιά φτωχών οικογενειών και αμείβονται με μισθούς, οι οποίοι είναι κοντά στο όριο της ανέχειας. Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να περιβάλουμε με στοργή, αγάπη και εμπιστοσύνη τα σώματα ασφαλείας.
Τέλος, τονίζω :
· Μπορεί η αστυνομία να κάνει λάθη.
· Μπορεί, σε πολλές περιπτώσεις, να μην εκπαιδεύει επαρκώς τα όργανά της.
· Μπορεί να κάνει, κατά καιρούς, κάποιες «γκάφες».
· Μπορεί να εισχωρούν στις τάξεις της και κάποια ανάξια και ανήθικα άτομα, τα οποία, όταν αποκαλύπτονται απομακρύνονται και παραδίδονται στην δικαιοσύνη.

Όλα αυτά ωστόσο δεν δικαιολογούν εχθρότητα και μίσος απέναντι στα σώματα ασφαλείας. Αντίθετα, επιβάλλουν ιδιαίτερη στήριξη και ενίσχυση στην αστυνομία και τα λοιπά σώματα ασφαλείας για να εκπληρώνουν καλύτερα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το έργο τους, το καθήκον τους.
Κάτω λοιπόν τα χέρια από την αστυνομία. Για το καλό της χώρας. Για το καλό όλων μας. Για το δικό μας καλό.



Μάθημα από τον Καποδίστρια

Από την ιστορική εφημερίδα της Κέρκυρας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (φύλλο της 10ης Φεβρουαρίου 2010. 1η σελίδα), η οποία πάνω από πέντε δεκαετίες φιλοξενεί άρθρα μου και, γενικότερα, συνεργασίες μου, αντιγράφω :

Τάδε έφη Ιωάννης Καποδίστριας :
«Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ’ ότι οι μισθοί ούτοι, πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της»
«Εφ΄όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Ιωάννης Καποδίστριας
Πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος,
προς την Δ΄ Εθνοσυνέλευση
(και) ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ



Ο πρώτος κυβερνήτης της ελεύθερης από τον τουρκικό ζυγό Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας που δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, από τους αδελφούς Μαυρομιχάλη, Γεώργιο και Κωνσταντίνο, στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, στην είσοδο του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, σε ηλικία 55 μόλις ετών, 179 ολόκληρα χρόνια από τον θάνατό του, από το υπερπέραν μας στέλνει ένα διαχρονικό αλλά επίκαιρο πάντοτε και διδακτικό μήνυμα.
Ας μελετήσουν λοιπόν με ιδιαίτερη προσοχή την βαρυσήμαντη αυτή ρήση του Ιωάννη Καποδίστρια στην Δ΄ Εθνοσυνέλευση και ας αντλήσουν απ’ αυτήν διδάγματα όλοι όσοι αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα σωτηρίας της χώρας από την πλήρη οικονομική κατάρρευση, την χρεοκοπία και το χάος που κινδυνεύει να πέσει, κι εμείς μαζί της, εξαιτίας των απερίγραπτων σκανδάλων, της ρεμούλας, της ανικανότητας και των ψευδών της αλήστου μνήμης εξαετίας της ΝΔ.
Ας αντλήσουν διδάγματα οι απεργοί και εν… δυνάμει απεργοί, οι δήθεν αγρότες (δηλαδή οι αγροτοπατέρες) και τα ενεργούμενα του ΚΚΕ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που…με αιχμή του δόρατος τον αρεσκόμενο στους… εποχούμενους εξοχικούς περιπάτους κ. Μπούτα (πρώην βουλευτή και μεγαλοκτηματία και επιχειρηματία ) ξεσηκώνουν, για κομματική και μόνον εκμετάλευση, μερικούς, ελάχιστους πραγματικούς αγρότες με μερικά, ελάχιστα τρακτέρ, από τα οποία τα περισσότερα είναι στην ιδιοκτησία των ιδίων των αγροτοπατέρων και ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό κλείνοντας τους δρόμους και, κυρίως ταλαιπωρούν τους ίδιους τους πραγματικούς και μοχθούντες αγρότες, ενώ «δολοφονούν» ταυτόχρονα την εθνική μας οικονομία!
Ακόμη, ας αντλήσουν διδάγματα από την ρήση του μεγάλου Έλληνα και θεμελιωτή του νεότερου ελληνικού κράτους, του εθνομάρτυρα Ιωάννη Καποδίστρια, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι τελωνειακοί, οι εφοριακοί, οι της Γ.Σ.Ε.Ε., οι… ταξιτζήδες και οι λοιποί και ας βάλουν μυαλό.
Ο Καποδίστριας τους δείχνει το σωστό δρόμο για την σωτηρία της πατρίδας και των ιδίων.
Η ηγεσία της χώρας, ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, η εθνική αντιπροσωπεία, οι σώφρονες υπάλληλοι και πολίτες, έκαναν το καθήκον τους.
Ας το κάνουν και αυτοί. Οι απεργίες δεν βοηθούν, αντίθετα δυσκολεύουν την κατάσταση, την επιδεινώνουν και υπονομεύουν τη μάχη που δίνουμε σαν έθνος για να βγούμε από την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
Ας βάλουν μυαλό λοιπόν.
«Η προσπάθεια ελέγχου των ελλειμμάτων και μείωσης των χρεών είναι εθνική. Την οποία κανείς δεν επιτρέπεται να αρνηθεί» τονίζει το «ΒΗΜΑ» στο κύριο αρθρίδιό του της 12ης Φεβρουαρίου.

Ψευτιά, πανουργία και υποκρισία

Με την Βρετανία μας ενώνουν πολλά ή καλύτερα θα μας ένωναν πολλά αν δεν υπήρχε η υποκρισία των Βρετανών.
Το βέβαιο είναι πως μας ενώνουν κοινοί αγώνες για την παγκόσμια ελευθερία και επίσης μας ενώνει το αίμα που έχυσαν τα παιδιά της Ελλάδας και της Βρετανίας στους πολέμους για το υπέρτατο αυτό αγαθό και για την αντιμετώπιση των εκάστοτε απειλών για υποδούλωση των λαών της Ευρώπης και άλλων.
Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι, ότι η μικρή Ελλάδα που η ηρωική προσφορά της στους κοινούς αγώνες για την ελευθερία, ήταν δυσανάλογα μεγάλη, υπήρξε πάντοτε έντιμη και συνεπής απέναντι στους συμμάχους της, ενώ αντίθετα, η συμπεριφορά της Βρετανίας, κάθε άλλο παρά ανάλογη ήταν.
Οι Βρετανοί που κατά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο εκθείαζαν την πατρίδα μας και την ύψωναν στα ουράνια για την προσφορά της στον κοινό αγώνα και ακόμη μας έταζαν, ότι μετά την νίκη των συμμάχων, θα «τρώμε με… χρυσά κουτάλια», έφθασαν στο σημείο να σφάζουν την Κύπρο μας και να οδηγούν στις κρεμάλες τα παλικάρια της Ε.Ο.Κ.Α. που πάλευαν για την λευτεριά της πατρίδας τους και την ένωση με την Ελλάδα!
Τότε, ο μακαρίτης διακεκριμένος συνάδελφος δημοσιογράφος Νίκος Δεληπέτρος, με το ψευδώνιμο «Ασμοδαίος», δημοσίευσε σε μεγάλη Αθηναϊκή εφημερίδα της εποχής, τους ακόλουθους στίχους :
«Δύο τάφοι δεν μου βγαίνουν απ’ το νου
Ιωάννης Ιωάννου
Κι ένα βήμα παραπάνου
Ένας τάφος δεκανέα Βρετανού…»
Ήταν μια έκφραση της δίκαιης αγανάκτησης των Ελλήνων για την Βρετανική αχαριστία και προστυχιά, για την Βρετανική υποκρισία και ψευτιά, για τα Βρετανικά εγκλήματα κατά της ίδιας της ελευθερίας για την οποία οι Βρετανοί, δήθεν, έκαναν κοινούς αγώνες με την Ελλάδα, που θυσιάστηκε και αποδεκατίσθηκε.
Υποκρισία, πανουργία, προστυχιά και…ερμαφρόδιτες πολιτικές ενέργειες συνθέτουν την πάγια τακτική της Βρετανίας έναντι της Ελλάδας.
Έτσι, και τον τελευταίο καιρό με τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ο Βρετανικός τύπος καθημερινά συναγωνιζόταν σε δυσφημιστικά σχόλια και παραπλανητικές πληροφορίες για την οικονομική μας κατάσταση και απροκάλυπτα προέβαλε τις εχθρικές του διαθέσεις για την χώρα μας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να περάσει το μίσος του για την Ελλάδα, στην Ε.Ε.
Αλλά, η ερμαφρόδιτη υποκρισία των Βρετανών δημοσιογράφων – εθνικό τους σπορ είναι άλλωστε – φθάνει στο σημείο να εκφράζεται με την γελοία όσο και αηδιαστική τακτική του «μια στο καρφί και μια στο πέταλο».
Πριν από λίγες ημέρες, οι γνωστοί για τις… φιλελληνικές τους διαθέσεις «Φαϊνάσιαλ Τάιμς» ορκισμένος εχθρός της Ελλάδας στην πραγματικότητα, μετά από μια μεγάλη περίοδο φαρμακερών και ύπουλων δημοσιευμάτων κατά της… φίλης και συμμάχου χώρας μας, αποφάσισαν να παραστήσουν τους «άσπονδους φίλους» μας, εξαίροντας την προσωπικότητα, τους άψογους χειρισμούς στα οικονομικά μας προβλήματα και την εύστοχη και απόλυτα επιτυχημένη πολιτική του πρωθυπουργού μας Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και τις ορθές κινήσεις και ενέργειες της κυβέρνησής του.
Ωστόσο, την επομένη η μεγάλη αυτή οικονομική εφημερίδα της Βρετανίας, επανέλαβε το ανθελληνικό της παραλήρημα, συνεπικουρούμενη από μεγάλη μερίδα του τύπου της… φίλης χώρας.
Πρόκειται, για το άκρον άωτον, για την κορύφωση της ερμαφρόδιτης υποκρισίας των Βρετανών δημοσιογράφων.
Σαν δεν ντρέπονται!
Αλλά που να βρουν την ντροπή;


Υ.Γ. α) Χύμα τα είπε ο πρωθυπουργός μας στον Μπαρόζο και στην Κομισιόν για τα στραβά μάτια που από χρόνια έκαναν στο οικονομικό χάος των Καραμανλοαλογοσκούφηδων και τώρα θυμήθηκαν να μας κάνουν… το ζόρικο.
Ντροπή τους!

Υ.Γ.β) 16,5 μονάδες μπροστά από την ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ, παρά τα αντιδημοτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση που προκάλεσαν οι προηγούμενοι.