Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;
Καλόπιστοι και καλοπροαίρετοι φίλοι, νεαροί αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών, σχολιάζοντες την αρθρογραφία μου για την εκταμίευση της δόσης των 43,7 δις ευρώ, διατυπώνουν τις αντιρρήσεις και τις αντιθέσεις τους  για τα γραφόμενά μου και αναπτύσσουν τις “αντιμνημονιακές” και αντικυβερνητικές απόψεις τους.
Σεβαστές απόλυτα και συζητήσιμες όλες οι απόψεις, αλλά υπάρχουν πρωτίστως, τα αδήριτα ερωτήματα:
Ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο ;
Ποιός θα γεμίσει τα άδεια δημόσια ταμεία ;
Ποιός θα πληρώσει μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και άλλα πολλά, έστω και κουτσουρεμένα ;
Ποιός θα βοηθήσει για να μπει το τσουκάλι στην φουφού ;
Μήπως ο κ. Τσίπρας ;
Μήπως ο κ. Σκουρλέτης ;
Μήπως ο κ. Λαφαζάνης ;
Μήπως ο κ. Βούτσης ;
Μήπως η κ. Παπαρήγα ;
Μήπως ο κ. Παφίλης ;
Μήπως ο κ. Μενδρέκας ;
Ποιός η Ποιά απ' όλους και όλες που μας σερβίρουν αοριστίες αβάσιμες και μας πουλάνε... φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες;
Αναμένουμε απαντήσεις γιατί πρέπει να ετοιμασθεί το λιτό έστω, φαγητό της οικογένειας, των παιδιών...


ΟΙ  ΑΣΥΛΙΕΣ
------------------Καθημερινά σχεδόν διατυπώνονται κατηγορίες, δίκαιες η άδικες δεν εξετάζω, εναντίον βουλευτών της "Χρυσής Αυγής" για βιαιοπραγίες κατά αλλοδαπών λαθρομεταναστών, εξυβρίσεις αστυνομικών οργάνων κ.τ.λ.
Για όλα αυτά τα αδικήματα οι εισαγγελείς στέλνουν τις δικογραφίες στη Βουλή για τα περαιτέρω, δηλαδή για να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας των κατηγορουμένων βουλευτών, πράγμα που έχει γίνει ήδη και μάλιστα με την θέληση των ίδιων των κατηγορουμένων, στις μέχρι τώρα περιπτώσεις.
Έχω όμως μια απορία και ένα ερώτημα:
Αν, όπως πάμε, κατηγορηθούν όλοι, δηλαδή και οι 18 βουλευτές του κόμματος αυτού ή έστω και μερικοί απ’ αυτούς και αρθεί η ασυλία τους, τι θα επακολουθήσει;
Το αυτονόητο είναι πως θα εφαρμοσθούν οι νόμοι, οι βουλευτές θα δικασθούν και αν βρεθούν ένοχοι, πράγμα πιθανόν, θα εκτίσουν τις ποινές τους, όπως άλλωστε όλοι οι πολίτες της χώρας μας.
Και τότε;
Τότε τι προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής;
Οι βουλευτές θα χάσουν την έδρα τους για να βγουν στη θέση τους άλλοι, επιλαχόντες δηλαδή, για να ξαναρχίσει η ίδια διαδικασία ή το κόμμα θα παραμείνει με κουτσουρεμένη κοινοβουλευτική δύναμη σε αναντιστοιχία με την εκλογική του δύναμη ή πολύ πιθανόν κι αυτό θα  είναι κοινοβουλευτικό κόμμα  άνευ βουλευτών;;
Αυτά για τις βουλευτικές "αταξίες" και τις πιθανές συνέπειές τους.