Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Τιτάνιος αγώνας με ομοψυχία

Έξι ολόκληρους μήνες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αγωνίζεται ακούραστα μέρα – νύχτα, σ’ ένα αγώνα σκληρό, τιτάνιο, για την σωτηρία της χώρας από την χρεοκοπία την οποία κληρονόμησε από το… δίδυμο Καραμανλή – Αλογοσκούφη, που δια του δευτέρου μάλιστα, του καθηγητού Αλογοσκούφη, δίνει τώρα… συμβουλές στην κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν!
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς;
Το θράσος τους; Την αναίδειά τους; Την ειρωνεία τους;
Την κακόβουλη σκέψη και συμπεριφορά τους;

Ο άλλος, ο πραγματικά άξιος τωρινός ηγέτης της ΝΔ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, φόρεσε τη «φανέλα της Εθνικής Ελλάδος», όπως ο ίδιος τόνισε, «ανασκουμπώθηκε» και έτρεξε στις Βρυξέλλες για να δώσει κι αυτός την σκληρή του μάχη για το οικονομικό εθνικό μας θέμα, στο πλευρό του πρωθυπουργού.
Αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι ο πατριώτης, ο ηγέτης, ο πολιτικός που πάνω απ’ όλα βάζει την πατρίδα, χωρίς να υπολογίζει μικροκομματικά συμφέροντα και χωρίς να ενδιαφέρεται για την κάλυψή των… κατορθωμάτων της προηγούμενης ηγεσίας του κόμματος και της κυβερνητικής εξουσίας.

Έχουμε λοιπόν ομοψυχία. Έχουμε εθνική ομοψυχία. Έχουμε κοινό μέτωπο του περίπου 90% της πολιτικής ηγεσίας και του λαού στον αγώνα για τη σωτηρία της χώρας. Στην πραγματικότητα, έχουμε ομοψυχία 100% στον αγώνα για την σωτηρία της οικονομίας μας, για τον απλούστατο λόγο, ότι ο λαός στο σύνολό του, στο απόλυτο σύνολό του, συμπαρίσταται, αγωνίζεται μαζί με την ηγεσία της χώρας και κάνει θυσίες, σε πολλές περιπτώσεις επώδυνες.

Υπάρχουν βέβαια δύο εξαιρέσεις στο επίπεδο των ηγετών. Είναι η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. που παίζει το υπονομευτικό παιχνίδι της και εκπέμπει σε όλους τους τόνους το περίφημο σύνθημά της «πόλεμος στον πόλεμο» και η ηγεσία του υπό διάλυσιν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η οποία παριστάνει την προοδευτική αριστερά και αποφεύγει να αποδοκιμάζει ευθέως τις ενέργειες διαφόρων περιθωριακών στοιχείων που αναπτύσσουν παραβατικές δραστηριότητες, που χτυπάνε, σπάζουν, ρημάζουν, καίνε και καταστρέφουν περιουσίες αθώων πολιτών. Περιουσίες που έγιναν με σκληρή δουλειά, με αγώνες, στερήσεις και θυσίες.
Και οι δύο αυτές ηγεσίες, οι οποίες ανεπιτυχώς, ευτυχώς, εφαρμόζουν πολιτικές ψηφοθηρικές, παραβλέποντας την τραγική κατάσταση, στην οποία η ΝΔ έφερε την χώρα, αποτελούν το περίπου 10% των κοινοβουλευτικών πολιτικών ηγεσιών.

Ευτυχώς λοιπόν, η ομοψυχία του ελληνικού λαού και των υγιών πατριωτικών πολιτικών ηγεσιών του, μεταξύ των οποίων και αυτή του ΛΑ.Ο.Σ., ενδυναμώνει τον αγώνα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την δεινή οικονομική κρίση.

Τα πρώτα αποτελέσματα του σκληρού αγώνα άρχισαν ήδη να φαίνονται και είναι λίαν ενθαρρυντικά.
Οι πρώτες μάχες στην Ε.Ε. και στον υπόλοιπο κόσμο κερδίζονται και το κύρος και η αξιοπιστία της Ελλάδας κατακτούν και πάλι τη θέση που τους αξίζει.
Οι αγώνες του λαού, της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου που σκέπτεται και ενεργεί εθνικά, πιάνουν τόπο.
Οι θυσίες αποδίδουν, γιατί και αυτή τη φορά, όπως πάντοτε στην μακραίωνη ιστορία της χώρας μας, οι Έλληνες τα καταφέρνουν, κάνουν θαύματα, όταν είναι ενωμένοι.
Και τώρα είναι ενωμένοι.

Ποικίλα

Πολλά, διάφορα και σύντομα τα θέματα του σημερινού σημειώματος.
Ελπίζω και ενδιαφέροντα.

· Παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή την ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, για την δεύτερη θητεία του.
Θαύμασα, για μια ακόμη φορά, την σεμνότητα και απλότητα του προέδρου και της οικογένειας του. Η κυρία προέδρου, σεμνότατη και απλή, όπως πάντοτε άλλωστε, στην εμφάνιση, στο ντύσιμο και γενικά στην παρουσία της, μαζί με τις επίσης σεμνές, συνεσταλμένες και άγνωστες μέχρι τώρα, λόγω της συστολής τους, τις δύο από τις τρεις κόρες τους και τις τρεις εγγονούλες τους.
Είναι ναι σεμνή οικογένεια που αποφεύγει συστηματικά την δημοσιότητα.
Πρόκειται για ένα σεμνό πρόεδρο δημοκρατίας, αρχηγό κράτους που ζει σαν κοινός αστός σε ένα τριάρι!
Πρόκειται για μια πρώτη κυρία που δεν έχει «καβαλήσει το καλάμι», όπως κάποιες άλλες πρόσφατα και παλαιότερα.
Ονόματα δεν λέμε…

· Βέβαια, οι κακόπιστες, συκοφαντικές και δυσφημιστικές επιθέσεις μεγάλης μερίδας του γερμανικού τύπου, έχουν κοπάσει σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο όμως υπάρχουν ακόμη μερικοί φανατικοί ανθέλληνες ανεγκέφαλοι γραφιάδες της… φίλης χώρας που συνεχίζουν τις γελοιότητές τους, συνεπικουρούμενοι, δυστυχώς, από κάποιους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.
Έτσι, η περίφημη «Ντόυτσε Μπανκ» προσπαθεί να συντηρήσει το κερδοσκοπικό κλίμα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, προβλέποντας ύφεση 7,5 % και ανεργία 20% για τα επόμενα χρόνια.
Τι να πει κανείς;
Το μόνο που θα μπορούσε να πει, είναι : Δώστε μας τα αμέτρητα δις και τρις ευρώ που μας χρωστάτε από την κατοχή που μας σφάζατε ομαδικά και για τα κλοπιμαία, αρχαιότητες, χρυσό, μετρητά και πολλά άλλα!

· Πολύ λίγο μυαλό πρέπει να έχουν οι απεργοί ή καλύτερα οι ηγεσίες των απεργών που μάλιστα τυχαίνει να ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ! Παναγόπουλος και Παπασπύρος κατεβάζουν δημόσιους υπαλλήλους και εργατουπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα σε απεργίες χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες που με δυο λόγια σπρώχνουν πιο πολύ στον πάτο την οικονομία μας.
Ακόμη, «αφαιρούν» μεροκάματα, λόγω απεργίας από τους εργαζόμενους, διευκολύνουν τους κάθε λογής κουκουλοφόρους ή άλλους παραβατικούς, να επιδίδονται στο καταστροφικό τους έργο. Και το πιο σημαντικό : Δεν σέβονται τον αγώνα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, κυρίως του πρωθυπουργού που τον θαυμάζουν οι ξένοι για τους χειρισμούς του σε Ευρώπη και Αμερική και την τιτάνια αντοχή του που έφεραν σημαντική βελτίωση της κατάστασης την οποία δημιούργησε και μας κληροδότησε η ΝΔ.
Που το πάτε κύριοι αρχιεργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ; Που το πάτε;

· Είναι όμως και οι κάποιοι κύριοι της πρώην «Ολυμπιακής», οι οποίοι επέλεξαν να καταλάβουν την «καρδιά της οικονομίας» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να κλείσουν την λεωφόρο Πανεπιστημίου για πολλές ημέρες.
Αρχηγός και καθοδηγητής τους ο κ. Μανώλης που προσπαθεί να ανεβάσει τις μετοχές του στη ΝΔ και να ξαναπάρει, εν καιρώ, την έδρα του στην Αργολίδα!
Δεν… σφάξανε!
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος τους τα είπε από την καλή, τους… ξεγύμνωσε και οι ταλαιπωρούμενοι πολίτες τους καταδικάζουν και τους καταριούνται.

· Παρακολουθώ τον τύπο και τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων στις τοποθετήσεις τους για το οικονομικό μας χάλι. Όλοι, με μία και μοναδική εξαίρεση, αναγνωρίζουν ότι υπεύθυνη είναι η ΝΔ, η οποία με την ασυνάρτητη πολιτική της, έφερε την χώρα σε τραγική θέση.
Η εξαίρεση είναι ο βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος Πάνος Παναγιωτόπουλος, που τα επιχειρήματά του δεν πείθουν κανένα. Είναι να γελάει κανείς.
Σε ποιους απευθύνεται; Μάλλον στα μικρά παιδάκια του νηπιαγωγείου!

· Πότε άραγε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σκοπεύει να αποδοκιμάσει, επιτέλους, επίσημα και καθαρά, τους κουκουλοφόρους και τους παλικαράδες που βγαίνουν από τα «μπλόκα» του και βιαιοπραγούν;
Πότε κ. Τσίπρα;

· Βλέπω στις διαφημίσεις και μαθαίνω, ότι αποκτήσαμε και άλλο συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι. Είναι το ΚΟΝΝ-Χ του ΟΤΕ που προσφέρεται, κατά τις διαφημίσεις, σε καλές σχετικά τιμές.
Το κακό είναι, ότι οι περιοχές που εξυπηρετούνται είναι πολύ λίγες, ελάχιστες και ο ΟΤΕ κινείται με ρυθμούς… χελώνας. Γιατί;
Τέλος μαθαίνω ότι οι συσκευές που πολλοί, πάρα πολλοί, είχαν αγοράσει για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ αχρηστεύονται! Το νέο σύστημα της ψηφιακής απαιτεί άλλες. Οι παλιές είναι ασύμβατες.
Νέα έξοδα λοιπόν. Μας θεωρούν κορόιδα! Οι προμηθευτές των συσκευών ψηφιακής θα τρίβουν τα χέρια τους!

· Τι της ήρθε της ΔΕΗ και άλλαξε τον τρόπο έκδοσης και εκτύπωσης των λογαριασμών των νοικοκυριών;
Για να τους διαβάσει κανείς και να μάθει την… λυπητερή και πως αυτή διαμορφώνεται, πρέπει να έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών!

· Πρωί – πρωί σήμερα 27 Μαρτίου άκουσα ότι οι ταξιτζήδες παραιτούνται του δώρου Πάσχα!
Απίστευτο!...
Και δεν είναι πρωταπριλιά!
Δεν αποκλείεται κάτι να σκαρώνουν. Να στοχεύουν κάπου αλλού. Να επιδιώκουν κάτι άλλο.
Έχουμε μεγάλες επιφυλάξεις όχι βέβαια για τους πολλούς καλούς ταξιτζήδες της επαρχίας, αλλά για τους άλλους…