Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Κατευόδιο στη μεγάλη δασκάλα


Στα πολιτιστικά, στα πνευματικά και στα μορφωτικά γενικά δρώμενα και επίπεδα του Παχτουριού, της περιοχής του, των Τρικάλων και γιατί όχι, της ευρύτερης Θεσσαλίας, η απώλεια της Βάγιας Παπακόγκου δημιουργεί σημαντικό κενό.

Η σοφή Παχτουριώτισσα διανοούμενη, η δασκάλα όλων μας, έφυγε τον Μάρτιο φέτος, η λάμψη της όμως θα φωτίζει πάντοτε το πνεύμα μας και τους πολιτικομορφωτικούς μας δρόμους της κουλτούρας.

Η αγαπητή σε όλους μας, η πολύτιμη Βάγια, έφυγε σε μεγάλη ηλικία, αφού κάλυψε μια μεγάλη επίσης μορφωτική, πολιτιστική, εκπαιδευτική και ιστορική διαδρομή, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που σημαδεύτηκε από την έντονη, αλλά ταυτόχρονα και ήρεμη προσωπικότητά της και από τα γραφτά της.

Η Βάγια μας αφήνει παρακαταθήκες τα βιβλία της, την πνευματική της εργασία, τα σοφά λόγια της, την εμπειρία της από την ζωή και πάνω απ’ όλα την καλοσύνη της και την αγάπη της για τον άνθρωπο.

Όσοι, τέλος διαβάσαμε πρόσφατα την μακρά συνέντευξή της στον «ΑΕΤΟ» του διπλανού μας χωριού, πολλά μάθαμε, γίναμε σοφότεροι και σταθήκαμε πολύ τυχεροί.

Καλό σου ταξίδι Βάγια, μεγάλη δασκάλα.