Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ;

Προφανές είναι, ότι κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, μεταξύ τους και συνδικαλιστές, ορισμένοι από τους οποίους διάκεινται φιλικά προς το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, δεν έχουν αντιληφθεί, ακόμη την σοβαρότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.
Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ή, πιθανόν, υποκρίνονται πως δεν συνειδητοποίησαν το δημοσιονομικό χάλι που μας προκάλεσαν οι οικονομικοί εγκέφαλοι της ΝΔ με τις ρεμούλες και τα σκάνδαλα τους, καθώς και με τα ψέματα, που εκτόξευαν προς κάθε κατεύθυνση κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Αλογοσκούφηδες, οι Παπαθανασίου και τα «τσιράκια» τους, με την ανοχή, για να μην πω την συναίνεση, του βαριά κοιμώμενου και άσχετου, όπως αποδεικνύεται, πρωθυπουργού τους κ. Κώστα Καραμανλή, του οποίου βέβαια η εντιμότητα και η ακεραιότητα, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Μόνον αφέλεια, ασχετοσύνη και ανικανότητα στην εποπτεία και έλεγχο των συνεργατών του και γενικότερα στους διαχειρισμούς των κοινών υποθέσεων, μπορεί να καταλογισθεί στον πρωθυπουργό που κρατούσε το τιμόνι της χώρας για περίπου μια εξαετία.
Και αυτή είναι η μεγάλη του ευθύνη.
Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας.
Μια από τις κατηγορίες των πολιτών που, δυστυχώς, δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση ή τουλάχιστον προσποιούνται πως δεν την αντελήφθησαν, παρά τις προσπάθειες και τον τιτάνιο αγώνα της νέας πολιτικής ηγεσίας της χώρας, είναι μερικοί αγροτοπατέρες, μια μικρή μειοψηφία «συνδικαλιστών» του αγροτικού κόσμου που με τις οδηγίες, την καθοδήγηση και τις προσταγές ενός γνωστού πολιτικού χώρου, επιδιώκουν να παρασύρουν τις εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια των πραγματικών αγροτών, των ξωμάχων που μοχθούν, που καλλιεργούν την γη ποτίζοντάς την με τον ιδρώτα τους και να τους στρέψουν εναντίον των άλλων κατηγοριών των εργαζομένων, εναντίον του λαού, εναντίον της πολιτείας, εναντίον της δημοκρατίας.
Είναι οι λίγοι που μοναδικό σκοπό έχουν την είσπραξη γενναίων επιδοτήσεων, τις οποίες πληρώνει ο ελληνικός λαός. Είναι οι λίγοι με τα εκατοντάδες στρέμματα ο καθένας, με τις διάφορες άλλες επιχειρήσεις και τα 3, 4, 5 και παραπάνω τρακτέρ και τα άλλα σύγχρονα γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα που απέκτησαν επίσης με κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις. Αδηφάγοι και αδίστακτοι, εν… ονόματι των φτωχών εργατών της γης, ζητούν και νέες παροχές και δεν αρκούνται στα θεσμικά μέτρα, τα οποία μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα ενισχύουν το αγροτικό εισόδημα και τα απορρίπτουν.
Είναι ακόμα και κάποιοι… «εισαγόμενοι» όπως είδαμε αγροτοπατέρες με ακριβά σκουλαρίκια στο αυτί, που καβαλάνε τα τρακτέρ και κλείνουν δρόμους και τελωνεία.
Είναι βέβαια και οι… μεγιστάνες Χατζηγαγικοί, δήθεν αγρότες που παριστάνουν τους πεινασμένους ξωμάχους!
Τέλος, είναι το κόμμα του 6 – 7 %, το κόμμα του «πόλεμο στον πόλεμο» που επιδιώκει να μας επιβάλει τα συστήματα και τις μεθόδους του «υπαρκτού σοσιαλισμού» που κατέρρευσε, αφού προηγουμένως βύθισε στην εξαθλίωση μικρές και μεγάλες χώρες και λαούς με πλούτο, πολιτισμό και δυναμικότητα.
Είναι αυτοί και οι συνοδοιπόροι τους που δεν έβαλαν και δεν βάζουν μυαλό με τίποτα και επιδιώκουν να μας μεταβάλουν σε Αλβανία της πεντηκονταετίας του Ενβέρ Χότζα!
Κλείνουν δρόμους, κλείνουν τελωνεία, εμποδίζουν την λειτουργία λιμανιών και, γενικώς, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μας καταστρέψουν σαν χώρα και σαν λαό. Επιχειρούν ακόμη και την παρεμπόδιση της κίνησης υπουργών, όπως της υπουργού Γεωργίας, προχθές. Σαμποτάρουν και υπονομεύουν τα πάντα και με πρόσχημα την υποστήριξη των λαϊκών συμφερόντων επιδιώκουν να μας βουλιάξουν στην ανέχεια για να στρατολογήσουν ψηφοφόρους.
Μάταιος όμως ο κόπος τους. Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα πάνε ακόμη πιο κάτω, στον πάτο. Ο λαός τους έχει καταλάβει!
Δυστυχώς όμως έχουμε και μερικές άλλες κατηγορίες εργαζομένων, υπαλλήλων κυρίως, που κινητοποιούνται, ενώ βλέπουν καθαρά την οικονομική χρεοκοπία που μας απειλεί άμεσα.
Έχουμε υπαλλήλους που αρνούνται να δεχθούν περικοπές στα περίφημα επιδόματά τους και άλλους που αποδύονται, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, σε αγώνες για να διατηρήσουν προνόμια κάθε λογής και φύσεως ή για να προωθήσουν συντεχνιακά συμφέροντα και επιδιώξεις αντίθετες προς το κοινό όφελος.
Είναι και αυτοί προνομιούχοι, λίγοι ασφαλώς, και κάποιοι που δεν είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την κατάσταση για να αποφύγουν κάποια μικρή θυσία.
Διαμαρτύρονται για μια μικρή αύξηση των καυσίμων κίνησης, όταν οι ίδιοι, τα παιδιά τους και οι γυναίκες τους, έχουν αυτοκίνητα και «αλωνίζουν», χωρίς ουσιαστικό λόγο, πόλεις και χωριά και ακόμη, όταν και τώρα, αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα που μερικά απ’ αυτά στη συνέχεια κατάσχονται και εκποιούνται.
Σχετικώς έχουν ανακοινωθεί επίσημα στοιχεία.
Τέλος, έχουμε τους συνδικαλιστές, τους λεγόμενους «εργατοπατέρες», οι οποίοι, αντί να εξηγήσουν στις τάξεις των εργαζομένων την κατάσταση και τα μέτρα που λαμβάνονται προς όφελος όλων μας, προτιμούν να κηρύσσουν απεργίες που μόνον κακό προκαλούν και επιδεινώνουν την ήδη δεινή οικονομική μας κατάσταση.
Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή η αλήθεια εδράζεται στην θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που, παρά τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται, ενισχύει την κυβέρνηση Παπανδρέου σε βαθμό αξιοσημείωτο. Πρέπει, τέλος να εξαρθεί η, σε γενικές γραμμές, συναινετική στάση των κυρίων Σαμαρά και Καρατζαφέρη στην κυβερνητική πολιτική για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Υ.Γ. Το «ξέφτισμα» άρχισε και προχωρεί. Τα τρακτέρ επιστρέφουν στα χωριά τους. Ατυχήσατε κ. Μπούτα και λοιποί γνωστοί και μη εξαιρετέοι αγροτοπατέρες. Άδικα ταλαιπωρήσατε κάποιους πραγματικούς αγρότες που παρασύρατε. Ατύχησε όπως πάντα και όπως του αξίζει και το ΚΚΕ. Κορόιδα δεν υπάρχουν…