Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Στη φυλακή οι ένοχοι

Η κυνική ομολογία του Μαντέλη ότι τα έπιασε χοντρά από την Siemens, ενώ ήταν υπουργός αρμόδιος για τις δοσοληψίες του ελληνικού δημοσίου μαζί της, έφερε στην επιφάνεια, αποκάλυψε μια ακόμη διάσταση της τεράστιας διαφθοράς που μαστίζει την χώρα και μας εξευτελίζει διεθνώς.
Αποκάλυψε επίσης, ότι η διαφθορά που τώρα προσπαθούμε να πατάξουμε, να την χτυπήσουμε κατακέφαλα, δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε ιδεολογία, ούτε κόμμα. Η διαφθορά με λίγα λόγια ευδοκιμούσε και ευδοκιμεί τόσο επί ΝΔ όσο και επί ΠΑΣΟΚ.
O Τάσος Μαντέλης που νομίζει ότι ο νόμος «περί ευθύνης υπουργών» του προσφέρει ασφαλές καταφύγιο και πλήρη προστασία και ατιμωρησία, άνοιξε το στόμα του για να ξεχυθεί ο οχετός της διαφθοράς.
Το «οχυρό» του όμως φαίνεται πως δεν είναι και τόσο ασφαλές, μια και η δικαστική αρχή ήδη απαγόρευσε την έξοδό του από την χώρα, ενώ δημεύεται και η περιουσία του.
Η «ασπίδα» του αποδεικνύεται ανίσχυρη να προστατεύσει τις ανομίες του που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Το κουβάρι ξετυλίγεται και είναι φυσικό να είμαστε εν αναμονή και άλλων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, σχετικά με το τεράστιο σκάνδαλο των δωροδοκιών πολιτικών προσώπων από την Siemens με σκοπό το «άρμεγμα» του χρήματος του ελληνικού λαού.
Όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να λάμψει η αλήθεια. Όλα πρέπει να αποκαλυφθούν και οι ένοχοι να δικασθούν και να πληρώσουν.
Ο νόμος «περί ευθύνης υπουργών» είναι πλέον προφανές, ότι δεν είναι απόλυτα ισχυρός για να εξασφαλίσει παραγραφή και ασυλία στους αναμεμιγμένους πολιτικούς που τα έπιαναν από τον γερμανικό κολοσσό για να του ανοίξουν τα δημόσια ταμεία και να αλωνίζει ανεξέλεγκτα.
Πολλά δις ευρώ εισέπραξε η Siemens από το δημόσιο με συμβάσεις του Μαντέλη.
Ο επίορκος αυτός πολιτικός με τις λαδιές του εξέθεσε και τον πρωθυπουργό του τον κ. Σημίτη, του οποίου η οργή έχει ήδη ξεσπάσει και βέβαια θα πρέπει να αναμένονται και οι ενέργειές του σε βάρος του έμπιστου υπουργού του που τον πρόδωσε και τα έπιασε χοντρά.
Έχουμε όμως και τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, στα οποία έχουν αναμιχθεί, έβαλαν την ουρά τους, πολιτικά πρόσωπα κυρίως της ΝΔ, αλλά υπάρχουν υποψίες και για δυο υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.
Όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Να ριχτεί πλήρες φως στην υπόθεση Εφραίμ, Αρσενίου, Ρουσόπουλου, Αγγέλου, Κοντού, Μπασιάκου και λοιπών.
Τι έγινε με τα «φιλέτα» της ελληνικής γης;
Τι ρόλο έπαιξαν και παίζουν ο… άγιος Εφραίμ, ο … όσιος Αρσένιος και η παρέα;
Η αρμόδια προϊσταμένη γης του υπουργείου Γεωργίας κ. Μαντέλη (συνωνυμία) μίλησε καθαρά για τις πιέσεις που της ασκήθηκαν από τους προϊσταμένους της υπουργούς για να βοηθήσει στην αμαρτωλή υπόθεση Εφραίμ – Βατοπεδίου.
Γνωρίζαμε ότι «κουμπάρους» είχαν μόνον οι υπουργοί της ΝΔ, τώρα όμως μαθαίνουμε ότι και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μαντέλης είχε «κουμπάρο» τον κ. Τσουγκράνη. Δηλαδή όλοι ίδιοι. Όλοι με «κουμπάρους». Προφανώς για κάθε πολιτική βρωμοδουλειά χρειάζεται και ένας… «κουμπάρος» ή και περισσότεροι!
Από τα άρθρα μου που αναρτώνται στο διαδίκτυο και δημοσιεύονται στον τύπο, οι αναγνώστες σαφώς έχουν διακρίνει ότι διάκειμαι φιλικά προς το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Παπανδρέου. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που πρέπει όμως να συμπληρώσω. Ναι είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να υποστηρίξω και να καλύψω οποιαδήποτε παρανομία και «λαμογιά».
Είμαι δημοσιογράφος που στην σταδιοδρομία μου των 6 δεκαετιών, δεν ανέχθηκα καμιά βρωμιά. Έλεγα και αποκάλυπτα πάντοτε την αλήθεια όσο πικρή και δυσάρεστη να ήταν και ζούσα από το μισθό μου χωρίς να έχω ποτέ άλλη πρόσοδο. Την αλήθεια λέω και σήμερα.