Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μίλησε και το… «τραμ»!



Χίλια δίκαια έχουν οι εργαζόμενοι, υπάλληλοι, εργάτες κλπ. που απεργούν και μάχονται για να σταματήσει η συνεχής οικονομική τους αφαίμαξη από την «τρόικα» που μας δανείζει, τοκογλυφικά βέβαια, και επίσης να σταματήσουν οι ερασιτεχνισμοί και οι απερισκεψίες της κυβέρνησής μας, που μας οδηγούν σε απελπισία και αφανισμό.

Χίλια δίκαια!

Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ύφεση, η ανεργία και η αναδουλειά στα μαγαζιά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά την άλλη, μας οδηγούν στην ανέχεια και σιγά – σιγά και στην πείνα!

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες πληρώνουμε τις αμαρτίες των πλουσίων και τις σπατάλες και ατασθαλίες των πολιτικών που μας προκάλεσαν τεράστια ελλείμματα.

Οι άλλοι, οι μεγιστάνες, οι χρυσοκάνθαροι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη και συστηματικά αρνούνται να καταβάλουν τους φόρους και τα βάρη που τους αναλογούν και είναι οριστικά βεβαιωμένα ακόμη και δικαστικά.

Μόνον οι φτωχοί είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Οι άλλοι, οι πλούσιοι, τίποτα… «φεσαδόροι» και κομπίνα στην κομπίνα για να αποφύγουν το δημόσιο ταμείο!

Κομπιναδόροι, φοροφυγάδες και φοροκλέφτες!

Τα υπερβολικά ελλείμματα και τα χρέη που μας δημιούργησαν τα παλικάρια της ΝΔ κατά τη εξαετή περίοδο που κυβέρνησαν τη χώρα και τα συστηματικά ψεύδη με τα οποία προσπαθούσαν να τα καλύψουν στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και σ’ όλο τον κόσμο γενικότερα κοροϊδεύοντας τους πάντες και τα πάντα, παραμένουν και αναμένουν την εξόφλησή τους.

Και η κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τι κάνει ;

Απλώς έχει επιλέξει την εύκολη λύση του «ξεζουμίσματος» των υπαλλήλων, των συνταξιούχων και γενικώς όλων των φτωχών και μεσαίων τάξεων που τις… έχει στο χέρι και μπορεί να κάνει απ’ αυτές αφαιμάξεις για να βουλώσει τις μαύρες τρύπες και να διορθώσει τα… αδιόρθωτα!

Έχουν λοιπόν απόλυτο δίκαιο οι εργαζόμενοι που βγαίνουν στους δρόμους, που απεργούν για να σώσουν, ό,τι είναι δυνατόν να σώσουν και να αποφύγουν την εργασιακή εφεδρεία που, κατά τους ειδικούς οδηγεί στην οριστική απώλεια της δουλειάς τους.

Παρά ταύτα όμως υπάρχουν και ορισμένες, κάποιες περιπτώσεις εργαζομένων που οι εκπρόσωποί τους συνδικαλιστές θα ήταν καλύτερα να σιωπούν ή τουλάχιστον να μην επιδιώκουν ρόλους πρωταγωνιστικούς εμφανιζόμενοι στα ΜΜΕ, γιατί με τις εμφανίσεις τους μόνον κακό κάνουν σ’ αυτούς που εκπροσωπούν.

Το γράφω αυτό, διότι πριν από λίγες ημέρες όταν οι εργαζόμενοι στα συγκοινωνιακά μέσα ετοίμαζαν την απεργία τους που παρέλυσε κυρίως τις μεγάλες πόλεις, εμφανίσθηκε στην τηλεόραση, μεταξύ των άλλων συνδικαλιστών και κάποιος κύριος που δήλωσε πως εκπροσωπεί τους εργαζομένους στο «τραμ» για να συνεχίσει… λάβρος ότι το «τραμ» δεν μπορεί να λειτουργήσει μετά τη μείωση του προσωπικού του και ότι θα εκτελείται μόνο ένα δρομολόγιο την ώρα!

Εδώ γελάνε, διότι δεν πάει πολύς καιρός που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και μάθαμε τα τεράστια ελλείμματα, τη μαύρη τρύπα, από τη λειτουργία του «τραμ», τα οποία οφείλονται, σύμφωνα με τα επίσημα πορίσματα, στην πρόσληψη τετραπλάσιου προσωπικού από το απαιτούμενο για τη λειτουργία της εταιρείας του και την πρόσληψη ακόμη και μάγειρων για την ειδικότητα των οδηγών των τροχιοδρόμων!!

Και τώρα έρχεται ο κ. συνδικαλιστής να μας πει ότι δεν υπάρχει προσωπικό να κινήσει το «τραμ» (ας βάλουν τους μαγείρους να το κινήσουν και ταυτόχρονα να φτιάχνουν και φασολάδες)!

Για τους λόγους αυτούς οι τετραπλάσιοι των απαιτούμενων υπαλλήλων για την λειτουργία του «τραμ», απήργησαν μια ημέρα περισσότερο από τους συναδέλφους τους των άλλων συγκοινωνιακών μέσων…