Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Εκ των προτέρων τονίζω: Δεν είμαι ρατσιστής. Δεν «ταξινομώ» τους ανθρώπους με κριτήριο το χρώμα τους, την φυλή τους, το θρήσκευμά τους, την καταγωγή τους, τα ήθη και τα έθιμά τους.
Βλέπω όλους τους ανθρώπους με το ίδιο μάτι και με ιδιαίτερη συμπάθεια περιβάλλω τους «φιλοξενούμενους» στην πατρίδα μας «οικονομικούς μετανάστες», με άλλα λόγια, τα ξενάκια που ξενιτεύτηκαν για να βρουν μεροκάματο, για να ζήσουν.
Ακόμη, αναγνωρίζω ότι πολλοί, χιλιάδες μετανάστες, δούλεψαν και δουλεύουν στην Ελλάδα, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην παραγωγή, τόσο στην βιομηχανική, όσο και στην γεωργοκτηνοτροφική. Επίσης, πολύ σημαντική συμβολή είχαν και έχουν στην οικοδομική δραστηριότητα και σε πολλές άλλες δύσκολες και σκληρές εργασίες. Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος του θέματος. Είναι η αρνητική παράμετρος που, ασφαλώς θα πρέπει να αναφερθεί με έμφαση και να απασχολήσει σοβαρά την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ξεκαθαρίζω τα πράγματα.
Δεν είναι μόνον οι καλοί, οι τίμιοι και οι άξιοι μετανάστες που βρίσκονται και ζουν στην χώρα μας. Είναι και οι άλλοι…
Είναι αυτοί που σκοτώνονται μεταξύ τους και σκοτώνουν κι εμάς στην Ομόνοια και οπουδήποτε αλλού. Είναι αυτοί που βγήκαν από τις φυλακές των χωρών τους, οι κακοποιοί, οι οποίοι ήλθαν εδώ όχι για να δουλέψουν, αλλά για να σκοτώσουν, να λεηλατήσουν, να κλέψουν και να ρημάξουν. Είναι τα καθάρματα και τα αποβράσματα της κοινωνίας που έχουν βάλει σκοπό τους, να κάνουν την Ελλάδα ζούγκλα και να καλλιεργήσουν την παραβατικότητα, την παρανομία και το έγκλημα. Όχι βέβαια ότι δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν και ντόπια κακοποιά στοιχεία. Κάθε άλλο…
Έχουμε λοιπόν τους «εισαγόμενους» κακοποιούς και εγκληματίες, τους αδίστακτους παραβατικούς, τα αποβράσματα της κοινωνίας των χωρών τους που για τον ένα ή τον άλλο λόγο βγήκαν από τις φυλακές για να έλθουν, ως… οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα!
Έχουμε επίσης τους κάθε είδους και λογής σωματέμπορους που εκπορνεύουν και «πουλάνε», όχι μόνον συμπατριώτισσές τους αλλά και ελληνίδες.
Είναι οι βρωμεροί «νταβατζήδες» που δρουν στα μπαράκια, που έχουν «φυλακισμένες» κοπέλες στα σπίτια – μπορντέλα, που τις εκμεταλλεύονται, τις κακοποιούν, τις «χαράζουν» και άλλα πολλά.
Πάντως, όλοι αυτοί είναι οι λίγοι, δεν είναι η πλειοψηφία, ο κανόνας. Είναι οι εξαιρέσεις.
Προσωπικώς γνωρίζω και συναναστρέφομαι πολλούς οικονομικούς μετανάστες, έντιμους νοικοκυραίους, εργατικούς, ευγενείς, που δουλεύουν, που μοχθούν για το μεροκάματο, για να εξασφαλίσουν στις οικογένειές τους ανθρώπινη ζωή και για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, δίνοντάς τους τα φώτα της ελληνικής παιδείας και μόρφωσης που, ασφαλώς, οδηγεί στην ελληνοποίησή τους και θα τα κάνει ελληνόπουλα.
Είναι τα παιδιά των μεταναστών που «αναβαπτίζονται» στα ελληνικά ιδεώδη, στον ελληνικό πολιτισμό!
Γνωρίζω όμως και αρκετά άλλα «λαμόγια», κλέφτες, απατεώνες κλπ. που με περισσή αχαριστία μισούν και βρίζουν την Ελλάδα που τους προσφέρει δουλειά και ψωμί!
Η κυβέρνηση Παπανδρέου σκοπεύει την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας – υπηκοότητας, την ελληνοποίηση δηλαδή, μιας δεύτερης γενιάς μεταναστών, των παιδιών των νόμιμων μεταναστών για μια πενταετία που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Τα παιδιά των νομίμων μεταναστών τουλάχιστον για μια 5ετία που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.
Όμως πόσα είναι αυτά τα παιδιά; Πόσοι είναι οι μετανάστες; Πόσοι οι νόμιμοι; Πόσοι οι παράνομοι;
Τα επίσημα στοιχεία που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, αναφέρουν :
· Νόμιμοι μετανάστες στην χώρα μας 550.000
· Παράνομοι 250.000
Σύνολο μεταναστών 800.000
Σχετικά με τα παιδιά των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, τα επίσημα στοιχεία τα ανεβάζουν σε 90 – 100.000, από τα οποία 50 – 60.000 φοιτούν στα ελληνικά σχολεία.
Η πραγματικότητα σύμφωνα με τους ασχολούμενους με τα μεταναστευτικά θέματα, είναι διαφορετική.
Συγκεκριμένα, οι μετανάστες νόμιμοι και παράνομοι που «φιλοξενούνται» στην Ελλάδα είναι διπλάσιοι απ’ αυτούς που ανακοινώνουν επίσημα οι υπηρεσίες και φυσικά διπλάσια και τα παιδιά τους, αν όχι και περισσότερα.
Θα έχουμε λοιπόν, με τον νόμο που ετοιμάζεται, μερικές δεκάδες χιλιάδες νέα «ελληνόπουλα».
Γιατί όχι;
Δεν είμαι αντίθετος, αρκεί η όλη διαδικασία να γίνει με την απαιτούμενη ευθύνη και προσοχή και ο νόμος που ετοιμάζεται να εφαρμοσθεί με ακρίβεια και αυστηρότητα. Όχι «άρπα κόλλα».
Θα χρειασθεί λεπτομερής «εξατομίκευση» και διερεύνηση μιας – μιας των περιπτώσεων χωριστά από ειδικές επιτροπές για την «ελληνοποίηση» δεκάδων χιλιάδων ξένων παιδιών.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην επιχείρηση «βάπτισης» νέων ελληνόπουλων.
Ο τίτλος ΕΛΛΗΝΑΣ πρέπει να απονέμεται με μεγάλη προσοχή. Είναι πολύτιμος. Είναι τιμητικός.
Κλείνοντας εκφράζω την αντίθεσή μου στην εισήγηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για την διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα αυτό, διότι, οπωσδήποτε, μια τέτοια μεθόδευση δεν θα έδινε την σωστή λύση.