Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Σόρυ... Ο.Κ.... Μπρέικ... Λάιβ...κλπ

Μιλάμε ελληνικά…
Μιλάμε την πλουσιότερη και ωραιότερη γλώσσα του κόσμου που έχει δανείσει όλες τις άλλες γλώσσες για να πάρει πίσω απ’ αυτές τα δανεικά παραφθαρμένα, αλλοιωμένα και κάλπικα που μας σερβίρονται συστηματικά, δυστυχώς και από τα ΜΜΕ και μάλιστα από τα… αγράμματα κρατικά!!
Είναι αδιανόητο να ακούγονται σε εκπομπές των κρατικών και μεγάλων ιδιωτικών καναλιών με πανελλαδική εμβέλεια αλλά και παγκόσμια με τους δορυφόρους, «σόρυ» αντί του συγγνώμη, «οκέι» αντί του εντάξει, «μπρέικ» αντί διάλειμμα, «λάιβ» αντί για ζωντανά, «σούπερ» και πάρα πολλά άλλα γελοία ξενόφερτα από εκφωνητές, συγγραφείς και σεναριογράφους, ηθοποιούς και δυστυχώς δημοσιογράφους, πολλοί από τους οποίους μάλιστα είναι διακεκριμένοι ή παριστάνουν τους σπουδαίους. Είναι δηλαδή σπουδαιοφανείς. Πολλοί απ’ αυτούς «ασελγούν» και «ασχημονούν» σε βάρος της γλώσσας μας με την ανοχή των ανωτέρων τους, αν όχι και με την ενθάρρυνσή τους και βέβαια, με την έγκριση των καναλαρχών, τηλεόρασης και ραδιοφώνου.
Οι «δολοφόνοι» της ελληνικής γλώσσας διαπράττουν το «αντεθνικό τους έγκλημα» (για έγκλημα κατά του έθνους πρόκειται)συστηματικά κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθησιν, όπως θα έλεγαν οι νομικοί.
Ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω για ποιους λόγους, όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες πιπιλίζουν τις ξένες λέξεις, προσβάλοντας την υπέροχη μητρική τους γλώσσα, την ελληνική.
· Το κάνουν για να δείξουν πως είναι γλωσσομαθείς;
· Το κάνουν για να δείξουν πως είναι μοντέρνοι;
· Το κάνουν γιατί θεωρούν την Ελλάδα και την γλώσσα της κατώτερη των ξένων γλωσσών;
Γιατί το κάνουν;
Πιστεύω πως το κάνουν γιατί είναι ανόητοι, καραγκιόζηδες, αγράμματοι και τελείως αμαθείς. Αν δεν ήταν όλα αυτά, θα γνώριζαν ότι η ελληνική είναι η μητέρα όλων των γλωσσών, στην οποία βασίζονται σχεδόν όλες οι γλώσσες και από την οποία έχουν πάρει δανεικά ακόμη και ασιατικές φυλές, ασιατικά έθνη, στα πέρατα του κόσμου.
Θα γνώριζαν ότι η ελληνική γλώσσα είναι μουσική και μαθηματική, όπως έλεγε και απεδείκνυε με τα συγγράμματα και τις μελέτες του ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος, ανώτατος αξιωματικός, αείμνηστος Θεοφάνης Μανιάς που με τιμούσε με την φιλία του.
Ο Θεοφάνης Μανιάς, να σημειωθεί, είναι ο συγγραφέας του μεγάλου έργου «Γεωγραφικός Γεωδαιτικός Προσδιορισμός» που κυκλοφόρησε πριν περίπου 40 χρόνια σε ογκώδη τόμο, βάσει των υπολογισμών του οποίου, έχουν πλήρως υποδειχθεί, τα μνημεία, τα ιερά και άλλα περίλαμπρα δημιουργήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που είναι δομημένα με μαθηματική ακρίβεια σε ακτίνες με κέντρο τον Παρθενώνα, σε όλο τον κόσμο.
Ακόμη, ο Θεοφάνης Μανιάς με τους υπολογισμούς του Γεωγραφικού Γεωδαιτικού Προσδιορισμού, υπέδειξε την τοποθεσία της αρχαίας Λάρισας (της Θεσσαλίας) που ήταν, αν θυμάμαι καλά, στα παράλια της περιοχής.
Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας ή μάλλον στη συνέχεια του θέματος μας που δεν είναι άλλη από την αγραμματοσύνη ορισμένων από τους σημερινούς «δημοσιογράφους» που, δυστυχώς, την ανέχονται τα κανάλια με πρώτη και καλύτερη την ΕΡΤ, η οποία, παρεμπιπτόντως πληροφορούμαι, εξακολουθεί να καταβάλει μισθούς «μαμούθ» σε μερικά δήθεν «στελέχη» της. Αίσχος!
Και εξηγούμαι:

· Κάποιος εγγράμματος πρέπει να ελέγχει τους υπότιτλους των ειδήσεων των πρωινών εκπομπών της ΝΕΤ. Των πρώην εκπομπών Λυριτζή – Οικονόμου και νυν Αρβανίτη – Μπιζόγλη. Πρόκειται για υπότιτλους που βρίθουν ανορθογραφιών και, πολλές φορές, ασυνταξιών.
· Κάποιοι γραφιάδες της «δημοσιογραφίας» κυρίως των ιστοσελίδων και των «πορτάλς», ας χωνέψουν επιτέλους, ότι :
1) Γλύφω, σημαίνει λαξεύω, σκαλίζω σκληρή ύλη, φιλοτεχνώ γλυπτό έργο, και ΟΧΙ γλείφω με την γλώσσα.
2) Γλείφω, σημαίνει δοκιμάζω κάτι με την γλώσσα, σέρνω την γλώσσα μου πάνω σε κάτι ή στα χείλη μου (γλείφομαι) ή κολακεύω δουλικά.
Ας υποβληθούν λοιπόν στον κόπο να ανοίξουν κάποιο λεξικό για να μάθουν να γράφουν και να μιλάνε.
Ας μάθουν πως γράφονται και οι λέξεις συνωμοσία, συνωμότες κλπ.
Έλεος πια αγράμματοι ακριβοπληρωμένοι και ψευτοδημοσιογραφούντες.
Δεν σας χρωστάνε τίποτα τα παιδιά μας που τα στραβώνετε με τις στραβωμάρες σας και προσπαθείτε να τα κάνετε να απομακρυνθούν από την ελληνική γλώσσα.
Είναι καιρός να ληφθούν μέτρα.
Τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού ας ξυπνήσουν, όπως πρέπει να ξυπνήσουν και οι Ενώσεις Συντακτών, η ΠΟΕΣΥ και άλλοι πολλοί.
Αποτελεί καθήκον τους να πάρουν θέση και να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα της «υπονόμευσης» και της «προδοσίας» της ελληνικής γλώσσας από χρυσοπληρωμένους ψευτοδημοσιογράφους.