Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Χυδαία πρόκληση συνδικαλιστή

Το φαινόμενο είναι πρωτοφανές και πολύ ανησυχητικό.
Ένα ανώτερο συνδικαλιστικό στέλεχος, ο πρόεδρος ενός μεγάλου σε μέγεθος και, υποτίθεται, σε δύναμη Εργατικού Κέντρου, αυτού του Πειραιά, του πρώτου λιμανιού της χώρας και ενός από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, ο κ. Ξουράφας, προσέβαλε την δικαιοσύνη, τους θεσμούς και την δημοκρατία, εκστομίζοντας την χυδαία πρόκληση για να μην πω ύβρη : «Η εφαρμογή των νόμων είναι κάτι σχετικό…»
Είναι αδιανόητα τέτοια λόγια, τέτοιες απόψεις, όταν μάλιστα προέρχονται από αιρετά συνδικαλιστικά στελέχη, εκλεγμένα δημοκρατικά και σύμφωνα με τους νόμους.
Δεν είμαι υπέρ της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών οργάνων, πλην όμως οι προκλήσεις, οι ύβρεις και η χυδαία προσβολή των θεσμών και μάλιστα του κορυφαίου θεσμού της δικαιοσύνης, δεν αποτελούν αγωνιστικές εκδηλώσεις, είναι «καραμπινάτες», σοβαρές και επικίνδυνες παρανομίες.
Γι’ αυτό ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει υποχρέωση, έχει καθήκον να επιληφθεί του θέματος και να καλέσει τον κ. Ξουράφα για την εφαρμογή των προβλεπομένων από το νόμο.
Υπάρχουν όμως, δυστυχώς, και πολιτικά πρόσωπα που παρανομούν εκμεταλλευόμενα την βουλευτική ασυλία, η οποία, κατά την κοινή λογική πρέπει να ισχύει μόνον για καθαρά πολιτικής φύσης δραστηριότητες.
Δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται από την βουλευτική ασυλία παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου ή και του αστικού.
Πολύ περισσότερο δεν είναι δυνατόν η βουλευτική ασυλία να επιτρέπει σε βουλευτές να καλούν τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τους νόμους και να μη σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις!
Που θέλουν να μας οδηγήσουν;
Στην κοινωνία της ζούγκλας, ίσως;
Ας σκεφθεί καλύτερα λοιπόν τα λόγια της η κυρία Παπαρήγα και ας παύσει τις πάρα πολύ επικίνδυνες και εκ του ασφαλούς, συμβουλές, προτροπές και παραινέσεις της προς τους πολίτες, διότι αν εφαρμοσθούν θα μας οδηγήσουν σε δρόμους άσχημους που, ελπίζουμε, ότι και η ίδια δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα.
Θα μας οδηγήσουν στις αλληλοφαγωμάρες, στους αλληλοσκοτωμούς των οποίων έχουμε όλοι και πρώτο το κόμμα της, πικρή πείρα.
Ας βάλουν λοιπόν, επιτέλους, μυαλό οι παράγοντες, οι ηγέτες κάποιων πολύ μικρών μειονοτήτων, κάποιων δήθεν ιδεολογιών που έχουν διεθνώς καταδικασθεί, ακόμη και στην χώρα που τις γέννησε και έχουν οριστικά ναυαγήσει και ας παύσουν να καλλιεργούν θανατηφόρα για την πατρίδα μικρόβια και να υποκινούν καταστάσεις που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της χώρας, η οποία, ας το κατανοήσουν, δεν ξεπουλιέται ούτε ολόκληρη ούτε τμηματικά, όπως επιχείρησαν να κάνουν κατά το παρελθόν!
Για όλα αυτά, ο λαός τους βούλιαξε εκλογικά και τους κατέταξε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το… παρακλάδι τους που ο πρόεδρός του υποστηρίζει ότι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός μας «παριστάνει τον πρωθυπουργό», έχει παραδοθεί στην γελοιοποίηση, στην χλεύη της συντριπτικής πλειοψηφίας, των Ελλήνων πολιτών και το «κόμμα» του, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., διαλύθηκε ήδη!
Ας το εμπεδώσουν τέλος πάντων, ότι η ιδεολογία και των μεν και των δε καταδικάσθηκε και ενταφιάσθηκε από όλους τους λαούς του κόσμου. Δεν ανασταίνεται!

Υ.Γ. Είχαμε και νέα επίθεση ή μάλλον νέες επιθέσεις της κ. Αλέκας Παπαρήγα, εναντίον της δικαιοσύνης.
Την Τρίτη παίρνοντας θέση υπέρ της κηρυχθείσας παράνομης απεργίας των δύο από τα πολλά ναυτεργατικά σωματεία, η πρόεδρος του ΚΚΕ, κατηγόρησε την δικαιοσύνη για… άσκηση βίας!
Αυτό είπε «αποτελεί κίνδυνο για το λαό» για να προσθέσει, ότι «δικαστικοί λειτουργοί ενεργούν ως πράκτορες των εφοπλιστών!»

Έγκλημα η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή

Ο πόλεμος της κυβέρνησης για τον εντοπισμό και την αυστηρή τιμωρία των φοροφυγάδων και των φοροκλεπτών, μέρα με την ημέρα γίνεται πιο σκληρός και ανελέητος.

Το ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος), το οποίο έχει ανασυγκροτηθεί μετά την διάλυσή του κατά την εξαετία της ΝΔ, έχει αποκτήσει νέες δυνάμεις και πολλαπλάσια μέσα και κινητοποιήθηκε έντονα για την πάταξη του εγκλήματος της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, που τα τελευταία χρόνια είχε βρει πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί και να γιγαντωθεί.

Υπάρχουν ακόμη και δρουν μεγάλοι φοροφυγάδες και φοροκλέφτες που κινούνται όχι μόνον στον κύκλο των μεγαλοεπιστημόνων και των επιχειρηματιών, όπως συχνά ακούμε, αλλά και στον κύκλο υπόπτων ατόμων, αεριτζήδων που διακινούν ύποπτο χρήμα ή ασχολούνται με το ξέπλυμα βρώμικου μαύρου χρήματος που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες.

Υπάρχουν όμως, δυστυχώς, και πάρα πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, τεχνίτες, μαγαζάτορες, επαγγελματίες, έμποροι κλπ., που γράφουν το νόμο στα παλιά τους τα παπούτσια και αψηφώντας τους κινδύνους και τις ποινές, οι οποίες οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν αυστηρότερες, εξακολουθούν να μην εκδίδουν αποδείξεις ή να παζαρεύουν εφαρμόζοντας το σύστημα : «Με απόδειξη τόσο και χωρίς απόδειξη τόσο…»

Υπάρχουν ταβέρνες και φαγάδικα που αντί της νόμιμης απόδειξης της ταμειακής μηχανής δίνουν στους πελάτες τα… δελτία παραγγελίας!

Στις αρμόδιες φορολογικές αρχές έχουν φθάσει καταγγελίες, ότι σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυκλοφορούν ακόμη και «ντιλίβερι» χωρίς συνοδευτικές επίσημες και νόμιμες αποδείξεις για τα εδέσματα που διανέμουν και πληρώνονται από τους πελάτες, βάσει πρόχειρων σημειωμάτων του αφεντικού!

Οι πάντες πρέπει να καταλάβουν ότι η μη έκδοση ταμειακών νόμιμων αποδείξεων, αποτελεί διπλή κλοπή για να μην πω τριπλή.

Εξηγούμαι :

1) Κλοπή σε βάρος του πελάτη, που πληρώνει ΦΠΑ και το τσεπώνει ο επαγγελματίας!

2) Κλοπή του κράτους, στο οποίο ο επαγγελματίας δεν αποδίδει τον ΦΠΑ που εισέπραξε από τον πελάτη!

3) Κλοπή δεύτερη του κράτους, διότι με την μη έκδοση αποδείξεων ο επαγγελματίας δεν εμφανίζει το πραγματικό φορολογητέο εισόδημά του!

Όλα αυτά βέβαια αφορούν τους κακούς επαγγελματίες, οι οποίοι δεν είναι οι περισσότεροι.

Οι πολλοί είναι οι καλοί και έντιμοι βιοπαλαιστές που ανταποκρίνονται πλήρως στις νόμιμες υποχρεώσεις τους και συμβάλλουν αποφασιστικά στο συμμάζεμα των οικονομικών μας.

Πάντως, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό ειδικευμένων υπαλλήλων του, οι οποίοι με την βοήθεια και άλλων αρχών, ιδιαίτερα των αστυνομικών, έχουν ήδη αρχίσει ελέγχους σε πόλεις και χωριά, για την σύλληψη της φορολογητέας ύλης που διαφεύγει και την πάταξη των φοροφυγάδων και φοροκλεπτών.