Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

H φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, η διαφθορά και άλλα

Λόγια… λόγια και μόνον λόγια.

Έργα και αποτελέσματα, τίποτα απολύτως.

Και η φοροδιαφυγή και φοροκλοπή, καλά κρατούν!

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που κλείνει σε λίγες ημέρες, ένα χρόνο ζωής, συνεχώς πιπιλίζει την καραμέλα της πάταξης της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, χωρίς όμως, δυστυχώς, μέχρι στιγμής, να έχει παρουσιάσει έστω και μια μικρή επιτυχία.

Λόγια και σχεδιασμοί υπάρχουν, προθέσεις υπάρχουν, συγχρόνως όμως υπάρχουν πολλά και συνεχή «θα», πλην όμως, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει ούτε ένα φοροφυγάδα ή φοροκλέφτη, να δίνει λόγο των εγκληματικών (ναι εγκληματικών) πράξεών του.

Επίσης, δεν ακούσαμε την κυβέρνηση να κατονομάζει ούτε έναν ή μία απ’ αυτούς τους κυρίους και απ’ αυτές τις κυρίες που εξακολουθούν να κλέβουν τους νόμιμους φόρους, ουσιαστικά να κλέβουν το κράτος και τον λαό, οι οποίοι και οποίες μας βγάζουν την γλώσσα και συνεχίζουν, χωρίς φιλότιμο, χωρίς αιδώ, την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Ακόμη και για το θέμα Βοσκόπουλου, οι έλληνες πολίτες δεν έχουν νέες πληροφορήσεις. Μόνον η αθώα Γκερέκου την πλήρωσε;

Τι έγινε; Τι γίνεται;

· Η «επιχείρηση πισίνα» επανήλθε στην επιφάνεια πριν μερικές ημέρες, πράγμα που είχε γίνει και προ μηνών, χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα.

Επίσης για μια ακόμη φορά άνοιξε το θέμα των σκαφών που κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται παράνομα, ενώ είναι δηλωμένα ως επαγγελματικά για τους γνωστούς λόγους, στην πραγματικότητα είναι ψυχαγωγικά και κάποιοι «εφοπλιστές» είναι επιχειρηματίες, γιατροί, μηχανικοί, ποδοσφαιρικοί παράγοντες που δηλώνουν ως ετήσιο εισόδημα 10000 € ή λίγο περισσότερα, στις δε τράπεζες, έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ!

Συνεργοί, δυστυχώς, και κάποιοι αρμόδιοι δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί κλπ.

Σε 62 δις ευρώ υπολογίζεται προχείρως η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή ενώ η διαφθορά εξακολουθεί ακάθεκτη και τρώει τα σπλάχνα της χώρας.

Και η κυβέρνηση λόγια και μόνον λόγια…

Έργα μηδέν.

· Ωστόσο, οι κυβερνητικές προθέσεις, σχεδιασμοί και εξαγγελίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, έχουν και τις αφελείς, απλοϊκές και αστείες τους πλευρές.

Μια απ’ αυτές είναι και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να πετύχει την πάταξη της λαθρεμπορίας των καυσίμων.

Συζητούν οι οικονομικοί υπουργοί την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνο της κίνησης και την παράλληλη καταβολή επιδόματος θέρμανσης στους χαμηλοεισοδηματίες, ανάλογα με τις περιοχές που ζουν, τους χώρους που θερμαίνουν και τα μέλη των οικογενειών τους.

Είναι ένα σύστημα που και η αλήστου μνήμης κυβέρνηση της Ν.Δ. εφάρμοσε με… πλήρη αποτυχία.

Τώρα, οι οικονομικοί εγκέφαλοι του ΠΑΣΟΚ, μένει να μας πουν με ποιον τρόπο, πως θα βοηθούν τις «γιαγιούλες» και τους «παππούδες» που με το «μπιτονάκι» ή με κάποιο τενεκάκι αγοράζουν 2,3 ή 5 λίτρα πετρέλαιο για την θερμαστρούλα τους.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, αναμφίβολα είναι ουτοπικά και για γέλια!

Αν πραγματικά η κυβέρνηση έχει την θέληση και είναι αποφασισμένη να πατάξει την λαθρεμπορία των καυσίμων, ας παραπέμπει στην δικαιοσύνη τους ενόχους, με ταχύτατες διαδικασίες, για να τιμωρούνται, βάσει του νόμου, με αυστηρότητα, τόσο ποινικά όσο και με υψηλά πρόστιμα και κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων.

Αυτός είναι ο μοναδικός, ο ορθός, ο σοβαρός και ο έντιμος τρόπος για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων κύριοι αρμόδιοι της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

Υπάρχει όμως και το θέμα της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτικών και εργατικών, στο ΙΚΑ και τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία.

Πολλοί εργοδότες προσφέρουν «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία σε αλλοδαπούς κυρίως, αλλά και σε ημεδαπούς εργαζόμενους και άλλοι δεν καταβάλλουν τις εργοδοτικές εισφορές, ενώ επιπλέον κατακρατούν και τις εργατικές που έχουν εισπράξει!

Κλείνω με μια πρόταση :

Βάλτε κατά μέρος τα προσωπικά δεδομένα και άλλα τινά και εκδώστε βίβλο με τα ονόματα όλων των υπόχρεων σε φορολογία πολιτών και δίπλα τα ποσά που έχουν δηλώσει. Θα γελάσουμε πολύ…

Το είχε κάνει μια χρονιά, αν θυμάμαι καλά, και η χούντα και διασκεδάσαμε.

Να που έκανε και κάτι καλό είχαμε πει!

Υ. Γ. 1ο : Εγώ είμαι πρόθυμος να δηλώσω δημόσια τα εισοδήματά μου και τις… ανύπαρκτες καταθέσεις μου.

Υ. Γ. 2ο : Οι ελεγκτές της «τρόικας» αυτή τη φορά θα επισκεφθούν και την ΕΡΤ. Ε, ρε γέλια!