Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Σε δύσκολο και σκληρό αγώνα έχει αποδυθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από την επομένη της ορκωμοσίας της για την εξασφάλιση των τεράστιων ποσών που απαιτούνται για τις συντάξεις σε 1.300.000 απόμαχους της δουλειάς του ΙΚΑ και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, του πάλαι ποτέ, του μακαρίτικου θα έλεγα ΤΕΒΕ, που η ΝΔ δια της κ. Πετραλιά, από υγιές το κατάντησε… ρακένδυτο ζήτουλα!
Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ η αλήστου μνήμης υπουργός Εργασίας του κ. Καραμανλή, ισχυριζόταν με απίστευτο θράσος, 5 ημέρες προ των εκλογών, ότι… κατάφερε να αυξήσει την περιουσία των ταμείων, οι διοικητές του ΙΚΑ και του Ο.Α.Ε.Ε. ζητούσαν ποσόν 532.000.000 € για να πληρώσουν τις συντάξεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, καθώς και το δώρο των Χριστουγέννων!
Ποτέ κατά το παρελθόν τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είχαν το τωρινό χάλι, στο οποίο τα έφερε η ΝΔ και ποτέ οι συντάξεις των απομάχων ηλικιωμένων δεν είχαν αντιμετωπίσει παρόμοιο κίνδυνο. Και αυτά όλα, χάρις στην κ. Φάνη Πάλη – Πετραλιά που, βέβαια, στις εκλογές έφαγε μαύρο με την ψυχή της. Κρίμα, χάσαμε την μεγάλη εργατομητέρα…
Δεν άφησαν τίποτα. Άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία με τα διάφορα τεχνάσματά τους.
Τι έγιναν τα χρήματα των ασφαλισμένων;
Που πήγαν οι πόροι των ταμείων;
Ποιοι κατάπιαν τις ιερές αποταμιεύσεις των εργαζομένων που σκοπό είχαν να τους εξασφαλίσουν τα γεράματά τους;
Είναι βέβαιο, ότι και νεότεροι συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι δεν θα έχουν την σύνταξη και την περίθαλψη για την οποία δουλεύουν σκληρά, εξαιτίας της… σωτήριας μεταρρύθμισης της κ. Πετραλιά.
Ακόμη, θα πρέπει άμεσα να τακτοποιηθεί το θέμα του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο, το οποίο νέμονται παράνομα οι γνωστοί, μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι αετονύχηδες και φαταούλες.