Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Οι… εναλλακτικοί πάροχοι


Με ρωτούν πολλοί για την εξέλιξη, για την πορεία της υπόθεσης των δύο «εναλλακτικών» παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, των περίφημων ENERGA και HELLAS POWER, οι οποίες, με καταιγισμό διάρκειας διαφημίσεων στα ΜΜΕ και με την ανοχή των αρμοδίων αρχών, εξαπάτησαν 200.000 καταναλωτές, υποσχόμενοι ότι θα τους πουλούσαν φθηνότερο ρεύμα από την ΔΕΗ και τους απέσπασαν απ’ αυτήν.

Εκμεταλλεύτηκαν οι δύο «μαϊμούδες» τις αποφάσεις της ΕΕ για την ύπαρξη ανταγωνισμού και την απελευθέρωση της εμπορίας και της διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος και έπεισαν τις 200.000 των καταναλωτών, μεταξύ των οποίων και εμένα (αυτό έγινε ευρέως γνωστό και ακριβώς γι’ αυτό με ρωτούν οι αναγνώστες των άρθρων μου), ότι θα αγόραζαν από την ΔΕΗ ρεύμα σε τιμές χονδρικής και σε συνδυασμό με διάφορους άλλους επιχειρησιακούς χειρισμούς τους θα το παρείχαν στον καταναλωτή φθηνότερο, ανάλογα με την κατανάλωσή του, π.χ. σε μένα είπαν ότι θα είχα έκπτωση για το εξοχικό σπίτι μου στη Νέα Κίο Αργολίδας, όπου τώρα μένω μονίμως, 17% και κάτι λιγότερο για το σπίτι μου στην Καλλιθέα όπου πηγαίνουμε αραιά και η κατανάλωση είναι μικρή.

Αποτέλεσμα της δραστηριότητας των δύο προαναφερομένων ήταν :

-Να φάνε τα χρήματα των καταναλωτών πελατών τους που καταβάλλοντο για να πληρωθεί η ΔΕΗ για το ρεύμα που «πούλαγε» χονδρικώς και για το κοινώς λεγόμενο «χαράτσι» που έπρεπε να καταβληθεί στο Δημόσιο και να τα βγάλουν στην Ελβετία, σε γνωστή τράπεζα της Ζυρίχης (82 εκ. ευρώ), προφανώς για να εξασφαλίσουν πλήρως το προϊόν της παρανομίας τους, της κατάχρησής τους.

-Να πουληθούν παράνομα οι «αδελφούλες» εταιρείες τους σε άγνωστη και μη εγκεκριμένη από τις αρμόδιες αρχές Ρωσοαραβική εταιρεία για να μας… παρέχει αυτή το ηλεκτρικό ρεύμα και να εισπράττει τα χρήματά μας για να τα βγάζει στο εξωτερικό!

-Να προκαλέσουν οικονομικές ζημιές και ταλαιπωρίες στις 200.000 των πελατών τους, οι οποίοι τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν για να πληρώσουν τα «χαράτσια» στις Εφορίες και να επανενταχθούν στη ΔΕΗ.

Τα «αφεντικά» των δύο «εταιρειών», δύο νεαροί της ENERGA και επίσης ένας νεαρός της άλλης, παραπέμφθηκαν ήδη να δικαστούν σε βαθμό κακουργήματος για τα κατορθώματά τους και τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Μαζί τους, με τις ίδιες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος πάντοτε,

παραπέμφθηκαν ένας άγγλος κι ένας έλληνας «αφεντικά» της… Ρωσοαραβικής «μαϊμού» εταιρείας και υπάλληλοι αρμόδιοι του ΔΕΣΜΗΕ, διαχειριστή της ενέργειας, που ενέκριναν και αδειοδότησαν τις δύο εταιρείες, οι οποίες μας παραπλάνησαν με ψεύτικες υποσχέσεις.

Το εξωφρενικό είναι ότι οι… υπηρεσίες των δύο «εταιρειών» λειτουργούν ακόμη και τηλεφωνούν στα θύματά τους, ζητώντας την εξόφληση των λογαριασμών που έστειλαν μετά τα όσα έκαναν και ενώ είχαν καταργηθεί, προφανώς για να αρπάξουν και να βγάλουν στην Ελβετία ή αλλού και άλλα μεγάλα ποσά. Αυτό, ενώ η ΔΕΗ δια της έκτακτης τηλεφωνικής της γραμμής (214 214 2000) αλλά και διά των αρμοδίων οργάνων της και ανωτέρων υπαλλήλων της, συνιστά στα 200.000 θύματα, να πληρώνουν στις κατά τόπους Εφορίες (Δ.Ο.Υ.) μόνον το «χαράτσι» και να αγνοούν οποιοδήποτε άλλο ποσόν, φυσικά και την δήθεν αξία του ρεύματος, την οποία, προφανώς, θα εισπράξει η δικαιούχος ΔΕΗ, η οποία άρχισε ήδη να το κάνει. Είναι απίστευτο το θράσος των «αφεντικών» της ENERGA και της HELLAS POWER !

Απίστευτο θράσος από ανθρώπους που κατηγορούνται και ήδη παραπέμφθηκαν για παρανομίες σε βαθμό κακουργήματος!! Τέλος, για να απαντήσω στους φίλους που με ρωτούν, έχω να πω, ότι πιστεύω πως η όλη υπόθεση θα πάρει σύντομα το δρόμο προς τα δικαστήρια για να τιμωρηθούν αυτοί που εξαπάτησαν 200.000 πολίτες και το κράτος και έφαγαν τα χρήματα του δημοσίου και της ΔΕΗ.

Επειδή όμως το θράσος τους είναι μεγάλο, ίσως να επικαλεσθούν το ελαφρυντικό της… μετεφηβικής ηλικίας!

Υ.Γ. 1

Τι ακριβώς γίνεται με τις μεταφορές εορτών και αργιών που συμπίπτουν με Σαββατοκύριακα;

Τι γίνεται ερωτώ, διότι έλαβα μήνυμα στο κινητό και e-mail, από υπηρεσία για μεταφορά της αργίας της 25ης Μαρτίου, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου!

Επίσης να πω ότι οι δάσκαλοι δεν έκαναν μαθήματα την Παρασκευή 23 Μαρτίου με το πρόσχημα της γιορτής!!

Τι να πω, μόνον ΝΤΡΟΠΗ μας.

Και να μην πούμε ούτε λέξη, όταν έλθουν ξένοι για να μας υποχρεώσουν να σταματήσουμε από το… γιορτομάνι που ιδιαίτερα ευδοκιμεί στην εκπαίδευση και μαζί με κάποιες απεργίες, συνελεύσεις, περιπάτους κλπ. αφήνει τα παιδιά μας αγράμματα…

ΝΤΡΟΠΗ

Υ.Γ. 2

Ο ιστορικός «Παναθηναϊκός» κινδυνεύει! Εγώ είμαι γνωστός «Ολυμπιακάρας», αλλά λυπούμαι πολύ.

Κινδυνεύει ο ΠΑΟ από στέγνωμα χρημάτων (χρεοκοπία), από εγκληματικές ενέργειες κάποιων που έπρεπε με όργανά του να έχει προλάβει και να αποτρέψει και από τη μόνιμη πλέον διοικητική του κρίση.

Ο ΠΑΟ είναι άξιος καλύτερης τύχης. Οι τιμωρίες που του επιβλήθηκαν είναι μεν αυστηρές αλλά δίκαιες.

Πριν απ’ όλα πάντως πρέπει να πληρώσει τις μεγάλες, για να μην πω τεράστιες ζημιές, που έκαναν οι εγκληματίες στο στολίδι μας, το Ολυμπιακό Στάδιο.

Και οι αρμόδιοι να ξανασκεφτούν αν πρέπει να διατίθεται το στάδιο αυτό για έδρες ομάδων (ΠΑΟ, ΑΕΚ).

Ας πάνε κάπου άλλου…

Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο ίσως, όπου τα έκτροπα μπορούν να προληφθούν ή να αποτραπούν και η… εμβέλεια δράσης των εγκληματιών ταραξιών καταστροφέων, θα είναι μειωμένη.