Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Τα "κουπόνια"

Τα «κουπόνια» απετέλεσαν πρόσφατα αντικείμενο συζητήσεων, ακόμη και διαφωνιών έντονων, κυρίως μεταξύ της κυβέρνησης που χειριζόταν το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και του ΚΚΕ.
Θέση της κυβέρνησης είναι η απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων και ο αποκλεισμός παροχών τύπου «Siemens – Μαντέλη», δηλαδή μαύρου, ένοχου και παράνομου χρήματος που, κατά τον κατηγορούμενο κ. Μαντέλη, απετέλεσε προεκλογική παροχή – ενίσχυση!
Ακόμη, κυβερνητική θέση είναι ο φραγμός στην κάλυψη εσόδων με την μέθοδο των ανώνυμων «κουπονιών», από τα οποία δεν αποδεικνύεται η πηγή των χρημάτων που εισρέουν στα κόμματα.
Δεν πρέπει κανείς να λησμονεί την περίπτωση του «στρατηγού» της περιόδου Σημίτη, του κ. Θόδωρου Τσουκάτου, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα χρήματα που πήρε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι γραμμένα στα λογιστικά βιβλία του κόμματος, κατατέθηκαν στο ταμείο του κινήματος, με τη μορφή «κουπονιών»!
Το κατά πόσον ο ισχυρισμός αυτός του κ. Τσουκάτου αληθεύει ή όχι, απομένει να το κρίνει η δικαιοσύνη ενώπιον της οποίας εκκρεμεί η υπόθεση.
Ο νέος νόμος βάζει όρια (πλαφόν) στις κομματικές ενισχύσεις παντός είδους και τύπου και κλείνει τον δρόμο στο μαύρο και ανεξέλεγκτο χρήμα των «παροχών» που εκμαυλίζει τους πολιτικούς και τους μεταβάλλει σε όργανα διαφόρων προσώπων και καταστάσεων.
Το ΚΚΕ, προφανώς χωρίς περίσκεψη διακηρύσσει ότι… δεν πρόκειται να εφαρμόσει το νόμο! Αν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα…
Το ΚΚΕ διαφωνεί με την κατάργηση των «κουπονιών» και θέτει το ερώτημα στην κυβέρνηση : Πως θα προσφέρουν τον οβολόν τους στο κόμμα οι φτωχοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι; Πως θα δίνουν έστω και ένα ευρώ;
Τα «κουπόνια» κατά το ΚΚΕ αποτελούν εργαλείο για τους εράνους του.
Ωστόσο, η δήλωση και μάλιστα δια στόματος της κ. Αλέκας Παπαρήγα, ότι το κόμμα της δεν θα εφαρμόσει το νόμο, είναι μεγάλη κουβέντα και πιστεύω, όχι σοβαρή και άξια της προσωπικότητας και της θέσης της προέδρου ενός ιστορικού κόμματος.

Οι Τσάμηδες

Απόγονοι των διαβόητων τσάμηδων, δηλαδή τσάμηδες δεύτερης ή πιο σωστά τρίτης γενιάς, με την ανοχή ή καλύτερα την ενθάρρυνση του όψιμου δημοκράτη και αντικομμουνιστή, πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Σάλι Μπερίσα, με προκλητικό θράσος εγείρουν τελευταία, όλο και πιο συχνά θέματα διεκδικήσεων των περιουσιών τους στην Ελλάδα, οι οποίες δημεύτηκαν ορθώς και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ως εχθρικές περιουσίες.
Οι λεγόμενοι Τσάμηδες ήταν εγκατεστημένοι, μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας, το 1944, στην Θεσπρωτία (Παραμυθιά, Φιλιάτες, Μαργαρίτι), στην Τσαμουριά, όπως αυτοί την ονομάζουν. Κατά την κατοχή οργίασαν σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού της περιοχής.
Και όταν λέμε οργίασαν, εννοούμε ότι συμμάχησαν με τους κατακτητές, κυρίως τους Ιταλούς φασίστες, συγκροτώντας πλήρως εξοπλισμένα τάγματα με ηγέτες τους τσάμηδες αδελφούς Ντίνου, οι άνδρες των οποίων, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, κατέσφαξαν εκατοντάδες αθώους Έλληνες, ιδίως στην Παραμυθιά!
Οι τσάμηδες, ανέκαθεν εχθροί του ελληνικού λαού, όταν οι ιταλοί φασίστες που υπέστησαν πανωλεθρία από τον ελληνικό στρατό στην Αλβανία, με τη βοήθεια των συμμάχων τους γερμανών χιτλερικών, εισέβαλαν στο ελληνικό έδαφος, βρήκαν ευκαιρία να συμμαχήσουν μ’ αυτούς, να εξοπλισθούν απ’ αυτούς και να στρέψουν το δολοφονικό τους μίσος κατά των Ελλήνων και της χώρας που είχαν την τιμή να τους φιλοξενεί.
Το 1940, στην Θεσπρωτία ήταν εγκατεστημένοι περίπου 20.000 Τσάμηδες, ενώ μετά τον πόλεμο απέμειναν ελάχιστοι, οι οποίοι δεν εβαρύνοντο με εγκλήματα ή άλλες αξιόποινες πράξεις και δεν είχαν εχθρικά αισθήματα για τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Η πιθανότερη ετυμολογική προέλευση των ονομασιών «Τσάμηδες» και «Τσαμουριά» είναι εκείνη που σχετίζεται με την λέξη «θύαμις» (Καλαμάς) από την παραφθορά της οποίας βγαίνει το «τσ(ι)άμης» δηλαδή ο κάτοικος που βρίσκεται κοντά στον Θύαμη ποταμό και «τσαμουριά» από το Θυαμιριά.
Οι Τσάμηδες ήταν αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι που ζούσαν στην Θεσπρωτία από τον 17ο αιώνα μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ή καλύτερα μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας.
Οι ανθέλληνες εγκληματίες τσάμηδες μαζί με τους ιταλούς φασίστες και τους αλβανούς συνεργάτες τους, με σύνθημά τους «η Ήπειρος ολόκληρη μέχρι και την Πρέβεζα πρέπει να γίνει αλβανική», επεδίωκαν να διαμελίσουν την Ελλάδα.
Ακόμη και μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών οι τσάμηδες συνέχισαν τα εγκλήματά τους εναντίον των Ελλήνων συνεργαζόμενοι άμεσα με τους γερμανούς, οι οποίοι τους εξόπλιζαν και συγκροτώντας μονάδες με άνδρες ντυμένους με γερμανικές στολές με αγκυλωτό σταυρό!
Στις 29 Σεπτεμβρίου του 1943 οι τσάμηδες δολοφόνοι εκτέλεσαν 49 Έλληνες πρόκριτους της Παραμυθιάς, ενώ οι λεηλασίες, οι αρπαγές, οι βιασμοί, οι πυρπολήσεις, οι ζωοκλοπές κλπ., από τα εγκληματικά αυτά στοιχεία είχαν πάρει διαστάσεις τρομακτικές.
Πάνω από χίλιοι είναι οι Έλληνες χριστιανοί που δολοφονήθηκαν από τους τσάμηδες, μεταξύ των οποίων και ο νομάρχης Θεσπρωτίας Γ. Βασιλάκος, περίπου 60 τα ελληνικά χωριά που έκαψαν ή λεηλάτησαν, 209 γυναίκες και κορίτσια βίασαν, 60.000 αιγοπρόβατα, βοοειδή, ιπποειδή κλπ έκλεψαν και άλλα πολλά.
Τον Σεπτέμβριο του 1944, μαζί με τους ηττημένους συνεργάτες τους γερμανούς, οι τσάμηδες έφυγαν για την Αλβανία, ενώ στο μεταξύ οι ανταρτικές απελευθερωτικές δυνάμεις του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ζέρβα, κατέλαβαν την περιοχή.
Από το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων καταδικάσθηκαν για εγκλήματα πολέμου σε βάρος των Ελλήνων, 1930 τσάμηδες, οι οποίοι όμως είχαν διαφύγει στην Αλβανία.
Σε πολλούς επεβλήθη η ποινή του θανάτου και οι περιουσίες τους, με νόμο, δόθηκαν σε ακτήμονες της περιοχής που υπήρξαν θύματα των θηριωδιών τους.
Τώρα, στην Ελλάδα, στην περιοχή της Θεσπρωτίας κυρίως, ζουν περίπου 60 τσάμηδες, οι οποίοι, είναι Έλληνες πολίτες και έχουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ελληνική συνείδηση.
Είναι ασύλληπτο, απερίγραπτο το θράσος των απογόνων των εγκληματιών τσάμηδων που οργανώνονται από το Αλβανικό κράτος του κ. Μπερίσα, να απαιτούν τις δημευθείσες ως εχθρικές περιουσίες των σφαγέων της Θεσπρωτίας προγόνων τους και να προκαλούν συνεχώς ζητήματα και επεισόδια, όπως εκείνο που δημιούργησαν την 1η Νοεμβρίου του 2005 στους Αγίους Σαράντα που είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην γειτονική χώρα.
Και τέλος, κάτι για να γελάσουμε όλοι.
Οι τσάμηδες διεκδικούν ή μάλλον υποστηρίζουν ότι είναι δικά τους, τα περισσότερα αρχαία μνημεία της Ηπείρου, με πρώτο το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης!
Μάλιστα κατέφυγαν ακόμη και στην UNESCO για να βρουν το… δίκιο τους!
Είναι, εκτός των άλλων και γελοίοι…