Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Οι επίτροποι και ο «μπάστακας»


Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν πρόκειται για επιτρόπους, συμβούλους, βοηθούς υπουργούς, υπερυπουργούς ή «μπάστακες» έξω από τα γραφεία των υπουργών, όπως άφησε να εννοηθεί πως υποψιάζεται ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Σκανδαλίδης.

Γνωρίζω όμως πολύ καλά δυο πράγματα :

1) Ότι εμείς, δηλαδή οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, αποδείχθηκαν ανίκανοι να εισπράξουν από τους φοροφυγάδες και τους φοροκλέφτες, τα ποσά που οφείλουν χρόνια και χρόνια τώρα, τα οποία θα μπορούσαν μια χαρά να μας ξελασπώσουν οικονομικά και να μην έχουμε ανάγκη από τα δάνεια που μας παρέχει η περίφημη «Τρόικα».

Και αυτοί οι φοροκλέφτες και φοροφυγάδες είναι γνωστοί, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερο γνωστοί, αν η κυβέρνηση Παπανδρέου θα επαναλάμβανε κάτι που είχε κάνει η χούντα στα πρώτα χρόνια της επάρατης δικτατορίας.

Κάτι που απετέλεσε την μοναδική της εύστοχη ενέργεια.

Αν δηλαδή εξέδιδε ένα ογκώδη τόμο, ο οποίος θα περιλάμβανε όλους τους υπόχρεους υποβολής δηλώσεων, όλους τους φορολογούμενους και δίπλα στο όνομά τους τις δραστηριότητές τους, τα εισοδήματα που δηλώνουν και τους φόρους που τους έχουν καταλογισθεί.

Μόνον έτσι θα ήταν δυνατόν να αποκαλυφθούν οι φοροφυγάδες και οι φοροκλέφτες, οι οποίοι με την βοήθεια κάποιων ασυνείδητων φοροτεχνικών και λογιστών, ακόμη και νομικών, καταφέρνουν να παρουσιάζονται πένητες και να πληρώνουν ελάχιστα ή τίποτα και να μας κοροϊδεύουν, να μας βγάζουν την γλώσσα.

Η κυβέρνηση μας περιορίζεται σε υποσχέσεις για αναρτήσεις στο διαδίκτυο ονομάτων και φόρων, λες και όλοι οι Έλληνες διαθέτουν Η/Υ και Internet και έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να ψάχνουν…

2) Αυτοί που μας δίνουν τα λεφτά τους, αυτοί που μας δανείζουν με το αζημίωτο βέβαια και τοκογλυφικά, η Ε.Ε. (οι λαοί της Ευρώπης), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η «Τρόικα» με άλλα λόγια, θέλουν οπωσδήποτε να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Η βοήθεια στην Ελλάδα παρέχεται για να αποκαταστήσει την δημοσιονομική ευστάθεια και όχι για λόγους «ανθρωπιστικούς» ή «φιλανθρωπικούς» (αυτό βέβαια θα το απέκρουε και οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση), αλλά και για να ωφεληθούν οι δανειστές μας, οι οποίοι παράλληλα θέλουν να εξασφαλίσουν την επιστροφή των χρημάτων τους και μάλιστα με κέρδος.

Έτσι είναι. Ακριβώς έτσι.

Κατά συνέπειαν η «Τρόικα» δεν θα ήταν παράξενο να τοποθετήσει ανθρώπους της σε καίρια υπουργεία για να παρακολουθούν την είσπραξη των οφειλομένων στο δικό μας κράτος και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων για την στήριξη της εθνικής μας οικονομίας και φυσικά για την εξόφληση των ποσών που μας δίνουν, με την προϋπόθεση να έχουν ρόλο συμβουλευτικό, τεχνοκρατικό μόνον. Τώρα, αν αυτοί οι άνθρωποι της «Τρόικα», είναι επίτροποι, σύμβουλοι, τεχνοκράτες, ανθύπατοι «μπάστακες» ή κάτι άλλο, θα το δούμε.

Η κυβέρνηση διαψεύδει με οργή τις πληροφορίες περί επιτρόπων, αλλά δεν παίρνει ακόμη τα μέτρα, τα αυστηρά μέτρα που απαιτούνται για την πάταξη της διαφθοράς, την τιμωρία των ενόχων των σκανδάλων, παλαιών και νεότερων και φυσικά την είσπραξη των οφειλομένων στο κράτος.

Έτσι, έχουμε φθάσει στο σημείο οι πιο σίγουροι πελάτες των εφοριών και οι πιο καλοπληρωτές να είναι οι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και οι συνταξιούχοι, οι κατηγορίες πολιτών δηλαδή που δεν κρύβουν ούτε ένα ευρώ από τα εισοδήματά τους. Άλλωστε και να το ήθελαν δεν θα μπορούσαν να κρύψουν το παραμικρό ποσόν.

Το θέμα ωστόσο είναι, ότι οι κυβερνήσεις μας και η τωρινή στάθηκαν ανίκανες να εισπράξουν τα οφειλόμενα και γι’ αυτό, πιθανόν, η βοήθεια των ξένων και η τεχνογνωσία τους, να καταστεί ευεργετική.

Επιβεβλημένος όμως είναι και ένας ευρύς κυβερνητικός ανασχηματισμός με την απομάκρυνση των αποτυχόντων και την είσοδο στις θέσεις τους υπερκομματικών αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων, τεχνοκρατών διεθνούς κύρους που διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι επιβεβλημένος ο ανασχηματισμός για την περαιτέρω ορθή διαχείριση των δανείων της χώρας και το συμμάζεμα, το νοικοκύρεμα των δικών μας εσόδων και εξόδων.



Τάδε έφη Ιωάννης Καποδίστριας







Κλείνοντας παραθέτω βαρυσήμαντη δήλωση του Ιωάννη Καποδίστρια στην Δ΄ Εθνοσυνέλευση γιατί πιστεύω, ότι είναι πολύ χρήσιμη για πολλούς (όχι μόνον υπουργούς αλλά και νέους και παλιούς βουλευτές και άλλους μεγαλόσχημους).

Το μήνυμα που μας στέλνει ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας από τον τάφο, είναι το εξής :


«Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει
μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλά ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.

Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».


Ιωάννης Καποδίστριας

Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος,

προς την Δ΄ Εθνοσυνέλευση (Άργος 1829)


ΦΥΣΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ!