Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΟΥΝΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ "ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ"

Νέα Κίος 16/11/09

Συνάδελφοι παλιοί και νέοι, γέροι και νεαροί,
Συνάδελφοι άνεργοι και εργαζόμενοι,
Συνάδελφοι παραπληγικοί και μη παραπληγικοί,
Συνάδελφοι εν ενεργεία και συνταξιούχοι,
Συνάδελφοι συνταξιούχοι «σαλεμένοι και σαλεμένες»,

Μαζί με την αγάπη μου σας στέλνω και την ανάρτηση της 12ης Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα «Άνεργοι δημοσιογράφοι»
(http://www.anergoidimosiografoi.blogspot.com/) με τίτλο : «Ένωση Συνταξιούχων Γερόντων Δημοσιογράφων» …στολισμένο με καραγκιοζάκια, για να κρίνετε το επίπεδο των εμπνευστών και των συντακτών τους και να γελάσετε ή να κλάψετε. Μάλλον το δεύτερο…

Συνάδελφοι,
Όσα απαξιωτικά, κακόβουλα και εξευτελιστικά για τους απόμαχους της δουλειάς αναφέρονται στην ανάρτηση αυτή, για εκείνους που αγωνίσθηκαν για να στεριώσει και να καταξιωθεί το περίπου εκατοντάχρονο συνδικαλιστικό και πνευματικό μας σωματείο, μόνον από την πέννα εχθρών της δημοσιογραφικής μας οικογένειας, της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας, θα ήταν δυνατόν να γραφούν.
Ο υπογράφων (συνταξιούχος αλλά ικανός ακόμη να στέκεται στα πόδια του και να περπατάει) αγωνίζεται ακόμη και τώρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και είναι σε όλους γνωστό αυτό.
Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, πρόσφατα πάντως, η ιστοσελίδα που προαναφέρω είχε αναρτήσει και άρθρο μου για την εξάλειψη της ανεργίας στον κλάδο μας. Το ίδιο έκαναν και άλλες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες.
Είμαι πάντοτε φίλος και συμπαραστάτης των ανέργων, γιατί έχω γνωρίσει κι εγώ την ανεργία και την υποαπασχόληση. Έχω κι εγώ γνωρίσει την αμοιβή με αποδείξεις (ήταν τα «μπλοκάκια» εκείνων των εποχών), αλλά ποτέ δεν στοίβαξα στην ψυχή μου τόσο μίσος για τους παλιούς συναδέλφους μου που με μόχθο και θυσίες άνοιξαν τον δρόμο για να πορευθώ στο πράγματι ανθρωποβόρο επάγγελμα – λειτούργημά μας.

Κύριοι «Άνεργοι Δημοσιογράφοι», πιστέψτε με, σας αγαπώ πολύ, είμαι κοντά σας, δίπλα σας, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα συναινέσω στην «έξωση» ημών των παλιών από την ΕΣΗΕΑ και την διάλυση του σωματείου μας. Αντίθετα θα αγωνιστώ με όση δύναμη διαθέτω για να μείνει η Ένωσή μας ισχυρή και ενωμένη. Το ίδιο θα κάνει, είναι βέβαιο αυτό, και η μεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων νέων και γέρων, παλιών και νέων, ανδρών και γυναικών.

«Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ’ρθεις», λέει ένα παλιό σοφό γνωμικό.

Υ.Γ. Και μια συμβουλή : Πετάξτε τα κόμματα από τα συνδικαλιστικά μας και την Ένωσή μας.

Σας αγαπώ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΤΣΙΟΥΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΕΣΗΕΑ & ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
(Παλαίμαχος)
(όχι παραπληγικός, όχι σαλεμένος, απλώς 77 χρόνων που περπατάει ευτυχώς ακόμη χωρίς πατερίτσα ή μπαστούνι)



e-mail : tsiounis@arg.forthnet.gr
gtsiounis@yahoo.gr
http://www.gtsiounis.blogspot.com/


τηλέφωνα : 27510 – 51057
6974 – 727908
Διεύθυνση
Γιατρού Χατζημανώλη 2
21053
Νέα Κίος
Αργολίδα

(Είσθε όλοι ευπρόσδεκτοι για να τα πούμε και από κοντά. Μπορεί να πιούμε και κανένα κρασάκι. Εμένα ο γιατρός μου το επιτρέπει ακόμη… Σας περιμένω.)


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Στις άμεσες προτεραιότητες που έθεσε ο γνωστός μαφιόζος σαπιοκοιλιάς της ΕΣΗΕΑ μάθαμε οτι είναι η εξασφάλιση ττης παραμονής των συνταξιούχων στην Ενωση καθώς επίσης και την διασφάλιση των συμβασιούχων συναδέλφων της ΕΡΤ. Δηλαδή δύο κατηγορίες ψηφοφόρων του χοντρού που χρόνια τώρα μαζί με τον κολλητό του πρόεδρο υποστηρίζουν, πριμοδοτούν, και διορίζουν κατά βούληση! Για τον χοντρόπετσο αυτό τύπο η ανεργία αποτελεί "άγνωστο πρόβλημα". Ούτε μια κουβέντα για τους 500+ ανέργους δημοσιογράφους. Ακόμα και την ανεργία την έχει κομματικοποιήσει αυτός ο απαράδεκτος μαφιόζος. Γιατί αν δήλωνες υποταγή στο δίδυμο και την γραφική ταξιθ'ετρια (χαιρετισμούς στη χοντρή κυρ Χρήστο) σου εξασφάλιζαν δουλίτσα στη ραδιοτηλεόραση στη ΝΕΤ στην ΕΡΑ ή στη ΓΓ Τύπου και ενημέρωσης. Χαιρετίσματα χοντρέ απο τη Μ.Μ. ξέρεις εσυ...
Και για να χουμε καλό ρώτημα, που το είδατε γραμμένο συνδικαλιστάδες μου, οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι να διαμορφώνουν τις εργασιακές συνθήκες των εργαζόμενων και των ανέργων με την ψήφο τους? Θέλετε κύριοι συνταξιούχοι να συμμετέχετε στα κοινά? Καμία αντίρρηση! Θα ψηφίζετε για να εκλέγετε απ ευθείας έναν εκπρόσωπο σας στο ΔΣ. Καμία άλλη δυνατότητα δεν σας αναγνωρίζουμε. Δουλέψατε, διαπρέψατε, συνταξιοδοτηθήκατε, ΤΕΛΟΣ! Πολύ σωστά το επισήμανε και ο αγωνιστής δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην ΕΣΗΕΑ απο τη Νανά Νταουντάκη και την Αριστερή Όχθη.
Σας σεβόμαστε κύριοι συνταξιούχοι αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορούμε να βλέπουμε ένα τσούρμο απο σαλεμένους και σαλεμένες συνταξιούχους να θέλουν να ασκήσουν πιέσεις για να εκλεγεί πρόεδρος ο δικός τους άνθρωπος που τους διοργανώνει ταξιδάκια στο εξωτερικό, ακριβά γεύματα σε πολυτελή ξενοδοχεία, ακόμα και χρηματοδότήσεις εφημερίδων σε υπέργηρους εκδότες, απο το ταμείο της ΕΣΗΕΑ! Χαιρετίσματα κύριε Πάνο απο το φίλο σου τον μπάρμπα Αλέκο... Είναι αστείο το θέαμα τετραπληγικών γερόντων να σύρονται στις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ για να ψηφίσουν με το "έτοιμο" ψηφοδέλτιο που τους πλασάρουν τα κοράκια της ΕΣΗΕΑ.
Και φυσικά με τον "προεδρεύοντα" να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα όντας συνταξιούχος με 3 φανερές δουλειές. Κανονικά θα πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ η εργασία για τους συνταξιούχους δημοσιογράφους με τις παχυλότατες συντάξεις που εισπράττουν. Ή τουλάχιστον για εκείνους και εκείνες που δηλώνουν στην εφορία πάνω απο 24 000 ευρώ το χρόνο! Σόμπολε 3 δουλίτσες εσύ, 3 δουλίτσες ο γιόκας σου, 3 δουλίτσες η κυρία παρά τω προέδρω, 3 δουλίτσες ο κολλητός χοντρός 3 δουλίτσες ο "ταμίας", που να περισέψει δουλειά για καμιά άνεργη μάνα, κανένα άνεργο πατέρα...!
Την ώρα που σε ΟΛΑ τα μαγαζία υπάρχουν καθημερινά εργασιακά προβλήματα και οι απολύσεις βαφτίζονται εθελούσιες αποχωρήσεις οι μαλάκες της ΕΣΗΕΑ τσακώνονται για τις καρέκλες: "και γιατί να είναι πρόεδρος ο Π? Και ποιός να είναι? Να είναι ο Δ! Και γιατί να είναι πρόεδρος ο Δ? Και ποιός να είναι? Να είναι η Ε! Και γιατί να...
ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ- ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

(Αναρτήθηκε από "ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ")

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Είναι εξωφρενικό, είναι πρωτάκουστο, είναι πρωτοφανή, είναι απαράδεκτα αυτά που διάβασα στην εβδομαδιαία Αθηναϊκή εφημερίδα «Η ΣΦΗΝΑ» της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου.
«Ψάχνουν τους πίνακες από υπουργεία», είναι ο κύριος τίτλος του ολοσέλιδου ρεπορτάζ του Βασίλη Μούρτη, που εύχομαι το περιεχόμενο του να μην είναι απολύτως ακριβές, τουλάχιστον να είναι υπερβολικό ή ακόμη να εδράζεται σε λανθασμένα στοιχεία ή ανακριβείς πληροφορίες ή, τέλος, να αποτελεί προϊόν εσκεμμένης παραπλάνησης του συντάκτη.
Το εύχομαι, διότι αν το δημοσίευμα έχει έστω και κάποια στοιχεία αλήθειας, το θέμα που θα ανακύψει θα είναι τεράστιο και καθόλου κολακευτικό για την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και για την χώρα.
Περί τίνος πρόκειται λοιπόν;
Παραθέτω τον πρόλογο του ρεπορτάζ χωρίς να προσθέσω ούτε κεραία, για να καταλάβουν οι αναγνώστες μου :

«Θα μπορούσε να είναι τίτλος αστυνομικής κινηματογραφικής ταινίας ή τίτλος μυθιστορήματος του Νταν Μπράουν ή και τα δύο : Κλέφτες Πινάκων. Και βέβαια καταλληλότερος συγγραφέας θα ήταν ο Νταν Μπράουν και ερευνητής ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον. Το μέγα ερώτημα, το οποίο για την ώρα παραμένει αναπάντητο, είναι ποιοι είναι εκείνοι που αφαίρεσαν δημόσια περιουσία, δίκην κατσαπλιάδων, για να την οικειοποιηθούν».

Συνεχίζοντας ο συνάδελφος αναφέρει στο ρεπορτάζ του :

«Τουλάχιστον σε δύο υπουργεία, στο υπουργείο Παιδείας και στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, έχει διαπιστωθεί απουσία μεγάλου αριθμού πινάκων ζωγραφικής. Το εκπληκτικό, όμως, είναι ότι και στο ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζονται σοβαρά σχετικά με όσα παρέλαβαν. Και αναρωτιούνται αν οι πίνακες που παρελήφθησαν είναι εκείνοι που είχε πάντα το Μέγαρο ή απουσιάζουν πολλοί πίνακες, οι οποίοι είναι, προφανώς, μεγάλης αξίας.
Είναι τόση η σοβαρότητα του θέματος, ώστε, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, για πρώτη φορά από τότε που το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποιείται ως γραφείο του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του, αποφασίσθηκε να συσταθεί Επιτροπή Απογραφής, η οποία θα καταγράψει όλα τα αντικείμενα που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση.
Θα ερευνήσει, επίσης, αν στο παρελθόν υπήρχαν και άλλα αντικείμενα και πού βρίσκονται σήμερα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απομάκρυνση».

Στο υπουργείο Μεταφορών δεν βρέθηκε σχεδόν τίποτα, από πίνακες, κατά τον συντάκτη της «ΣΦΗΝΑΣ», αλλά ακόμη δεν κινήθηκε κάποια διαδικασία αναζήτησης. Αντίθετα, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ερευνά ήδη το όλο θέμα.

«Από την πρώτη έρευνα προέκυψε, ότι κατά τη μεταφορά του υπουργείου από το κτίριο της οδού Μητροπόλεως στο σημερινό κτίριο, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στο Μαρούσι, υπήρξε διαφορά που κυμαίνεται μεταξύ 20 και 25 πινάκων σημαντικών ζωγράφων».

Στην υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ανέφερε ότι πίνακες βρίσκονται στα εργαστήρια των συντηρητών, αλλά οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν «ήξεις αφήξεις» και ως εκ τούτου, αναφέρει ο δημοσιογράφος εγείρονται υποψίες για κλοπή ή για πώληση ή ίσως για ενοικίαση προς όφελος κάποιων φυσικών προσώπων.
Αλλά το πράμα έχει και συνέχεια. Γράφει ο συνάδελφος Βασίλης Μούρτης :

«Σύμφωνα με νεότερη εκδοχή η αρμόδια υπηρεσία ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία ότι οι πίνακες είναι κλεισμένοι στα υπόγεια του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται σήμερα το υπουργείο. Πλην, όμως, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η υπηρεσία δεν είχε ξεκλειδώσει τα υπόγεια και δεν είχε δείξει τους πίνακες στους πολιτικούς προϊσταμένους ώστε να τους καθησυχάσει και να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους».

Η υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε στην εφημερίδα, σχετικώς με το θέμα, τα ακόλουθα :

«Επειδή το όλο ζήτημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, εφόσον πρόκειται για δημόσια περιουσία και δη μεγάλης καλλιτεχνικής, πραγματικής αλλά και ηθικής αξίας, στοχεύουμε στην άμεσή επίλυσή του μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών διαφάνειας».

Υπάρχει όμως και θέμα λογαριασμών 27 κινητών τηλεφώνων με τα οποία η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξυπηρετείτο. Τις ημέρες αυτές κατέφθασε ο πρώτος λογαριασμός των τηλεφώνων αυτών που συνοδευόταν από… πολλά μηδενικά!

Τέλος, κατά το δημοσίευμα, τα θέματα που προαναφέρονται θα σταλούν στον εισαγγελέα, αν βέβαια, δεν υπάρξουν σαφείς εξηγήσεις και νέα στοιχεία.

Κλείνοντας, ευχόμαστε να πρόκειται για παρεξηγήσεις και στοιχεία αμφίβολης ακριβείας που εξογκώνουν και αλλοιώνουν την πραγματικότητα.
Μακάρι να είναι, έτσι, γιατί αν όλα αυτά είναι ακριβή θα γίνουμε ρεζίλι, για μια ακόμη φορά!

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε τις καταγγελίες για αφαίρεση ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα υπουργικά γραφεία.