Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Τα... μετόπισθεν, οι πυροβολισμοί και άλλα θέματα φαιδρά!

Πυροβολισμοί στα μετόπισθεν, έστω και άσφαιροι, αλλά οπωσδήποτε ηχητικά έντονα αισθητοί, ενώ ο πρωθυπουργός «τρέχει» από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα, σε Ευρώπη και Αμερική, ανεβοκατεβαίνοντας από αεροπλάνο σε αεροπλάνο, για να συναντηθεί με τους ηγέτες διαφόρων χωρών, με μοναδικό σκοπό και στόχο την σωτηρία της ελληνικής οικονομίας που σημαίνει και την σωτηρία της χώρας από τα χειρότερα.
Οι γκρίνιες, οι μουρμούρες και τα ξεσπάσματα σαν αυτά των κ.κ. Χρήστου Παπουτσή και Κώστα Σκανδαλίδη δεν βοηθούν την προσπάθεια της κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Αντίθετα, θα λέγαν μερικοί πως υπονομεύουν έστω άθελά τους, τον τιτάνιο αγώνα που διεξάγεται και μάλιστα στις πιο κρίσιμες φάσεις του, πως μποϋκοτάρουν ή καλύτερα αποδυναμώνουν το ελληνικό οικονομικό μαχητικό μέτωπο την ώρα που κάνει γενική έφοδο για την κατάκτηση της οικονομικής σταθερότητας και την εξυγίανση των δημοσιονομικών μας.
Πρόκειται για πυροβολισμούς στα μετόπισθεν και είναι βέβαιο, ότι οι πυροβολούντες, πολύ σύντομα, θα «αφοπλισθούν» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ασταμάτητα, χωρίς ανάσα, αγωνίζεται στα διεθνή οικονομικά μέτωπα.
Υπάρχουν ωστόσο και κάποια ερωτήματα στα οποία είναι απαραίτητο, να απαντήσουν οι, εκ του ασφαλούς (έτσι νομίζουν) πυροβολούντες στα μετόπισθεν και θα έλεγα πισώπλατα.
Είναι :
· Έχουν απωθημένα;
· Είναι πικραμένοι γιατί δεν υπουργοποιήθηκαν;
· Το κάνουν από… μαγκιά;
· Μήπως από βλακεία; (αυτό αποκλείεται κατά τη γνώμη μου)
· Κάνουν αρχηγικές εμφανίσεις για επικοινωνιακούς λόγους;
· Έχουν μικροκομματικά ταπεινά ελατήρια ή μήπως επιδιώκουν τον εντυπωσιασμό;
· Θέλουν με καλή πρόθεση πάντοτε να «ταρακουνήσουν» την κατάσταση; (ανόητο θα ήταν)
Αποκλείω βέβαια, βεβαιότατα, την έχθρα, την δολιοφθορά, την υπονόμευση.
Τα αποκλείω γιατί γνωρίζω καλά πρόσωπα και πράγματα.
Πρόκειται για προσωπικότητες που δεν έχουν καμία ομοιότητα και σχέση με κάποιους της επάρατης αποστασίας
που έφερε την δικτατορία της χούντας.
Τώρα, τα φαιδρά.
· Το γερμανικό περιοδικό “Focus”, που πρωτοστάτησε στις ύπουλες και δυσφημιστικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας, όταν έλαβε το mail μου με την απάντηση και την ανοιχτή επιστολή του Γεωργίου Βλάχου προς τον δολοφόνο των λαών Χίτλερ, λίγες ημέρες πριν από την άνανδρη επίθεση των γερμανών ναζιστών στην χώρα μας που είχε ήδη συντρίψει τους φασίστες του Μουσολίνι, απάντησε με ευγένεια λέγοντας περίπου, τα εξής : Ευχαριστεί για το mail. Θα το επεξεργαστεί, θα το μελετήσει και θα απαντήσει εν καιρώ, διότι τώρα έχει φόρτο εργασίας.
Τέλος, στέλνει πάλι ευχαριστίες, αγάπες και
συναδελφικούς χαιρετισμούς. Άλλα λόγια βρε παιδιά!
Κανένα σχόλιο. Ο νοών νοείτω!
Όσον αφορά την “BILD”, στην οποία δημοσιεύθηκαν
ειρωνικά οι γελοίες απαιτήσεις των γερμανών ανθελλήνων
υπανθρώπων, για την Ακρόπολη, την Κέρκυρα και τα άλλα
νησιά μας, μία μόνον απάντηση υπάρχει. Αυτή που με δυό
λέξεις, το 480 π.Χ. απηύθυνε ο Λεωνίδας στους Πέρσες,
του Ξέρξη, στις Θερμοπύλες : ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. Και…
θα καλοπεράσετε.
· Κάποιος ευρωβουλευτής της Κύπρου μας, ονόματι Μάριος Ματσάκης, γνωστός για την ζωηρότητα και κάποιες άλλες δραστηριότητές του κατά το παρελθόν, εισηγείται, στον υπουργό Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας την… απλοποίηση της ελληνικής γραφής!! Προτείνει λοιπόν ο αμίμητος κ. Ματσάκης μεταξύ άλλων :
1) Εκμοντερνισμό της ελληνικής γραφής.
2) Κατάργηση του Η και του Υ και αντικατάστασή τους με το Ι με δύο τελείες στο κεφάλι του!
3) Κατάργηση του Ω και αντικατάστασή του από το Ο με δύο τελείες στο κεφάλι του!
4) Κατάργηση διφθόγγων και πολλών άλλων!
5) Αντικατάσταση του ΓΓ από ΓΚ !
6) Αντικατάσταση του ς (τελικού) με το σ !
7) Το ελληνικό αλφάβητο να έχει μόνον τα γράμματα γ,δ,ε,ζ,θ,ι,κ,λ,μ,ν,ξ,ο,π,ρ,σ,τ,φ,χ,ψ και το μόνο διψήφιο ου. Δηλαδή τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου να… συρρικνωθούν σε 19 και να έχουμε μόνο μια δίφθογγο την ου.
Ζήσαμε για να το δούμε κι αυτό το κατόρθωμα του κ.
Μάριου Ματσάκη!
Και μη χειρότερα…
Ο αλήστου μνήμης γερμανοεβραιοαμερικανός Χένρυ Κίσσιγκερ, μέγας… φιλέλληνας, είχε πει :
«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές ρίζες του και ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε
1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας τις ΗΠΑ»
Και του δώσανε και βραβείο για την ειρήνη. Τρομάρα του!

Υ.Γ. Για την ιστορία : Την φράση του Λεωνίδα προς τον Ξέρξη «Μολών λαβέ» επανέλαβε 2.500 χρόνια αργότερα, στις 3 Μαρτίου 1957 στους Άγγλους (καλοί φίλοι μας κι αυτοί) ο ήρωας υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου, όταν περικύκλωσαν το κρησφύγετό του στο Τρόοδος (Μαχαιρά). Οι πάνοπλοι εκατοντάδες Βρετανοί που δεν μπορούσαν να τον πολεμήσουν τίμια, άδειασαν μεγάλες ποσότητες βενζίνης τριγύρω του και τον έκαψαν ζωντανό.
Δόξα και τιμή στους γενναίους μαχητές της Μεγάλης Βρετανίας!

Αυτά για να μαθαίνουν και οι γερμανοί… φίλοι μας που μας ζητούν νησιά και Παρθενώνα!