Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τετέλεσται…

Τέλος σε λίγες ημέρες για τους Δήμους, «Καποδιστριακούς» και παλαιότερους…

Τέλος… Αποκαθήλωση και παράδοση του πρώτου και κυριότερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε «Καλλικρατικά» κέντρα πολύ απομακρυσμένα στις περισσότερες περιπτώσεις και οπωσδήποτε ξένα για τους μέχρι τώρα δήμους και τους κατοίκους τους.

Τετέλεσται…

Οι πρώην δήμοι παραχωρούν τη θέση τους στους «δήμους κρατίδια» την 1η Ιανουαρίου 2011.

Τετέλεσται…

Στις 31 Δεκεμβρίου 2010 γίνεται η κηδεία και η ταφή των δικών μας παλιών δήμων που βρίσκονταν κοντά μας, δίπλα μας.

Τετέλεσται…

Ο υπογράφων, φανατικός πολέμιος των «Καλλικρατικών» δήμων, τους εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, αν και δεν την πιστεύει, για το καλό της χώρας και του λαού μας.


......................................................

Ατέλειωτα τα σκάνδαλα της ΕΡΤ

Νέα κατορθώματα της ΕΡΤ (του παρελθόντος), νέες σπατάλες, νέα σκάνδαλα, έφερε στο φως η έρευνα και πήραν τον δρόμο για την εισαγγελία και στη συνέχεια για τα δικαστήρια, τα οποία θα επιβάλουν στους ενόχους, τις ποινές που προβλέπονται από τους νόμους.

Είναι απίστευτα όσα έγιναν και αποκαλύφτηκαν κατά την διάρκεια του προηγούμενου Καραμανλικού καθεστώτος στην ΕΡΤ, στα οποία εμπλέκονται άτομα με διάφορες ιδιότητες και σχέσεις εργασίας, που τώρα ήλθε η ώρα να πληρώσουν.

Τα στοιχεία των δικογραφιών για τα σκάνδαλα της ΕΡΤ του Καραμανλισμού έχουν συσσωρευθεί και έχουν σχηματίσει βουνό, ύψους Έβερεστ Ιμαλάϊων.

Ιδού οι ολοσέλιδοι τίτλοι με τους οποίους παρουσίασαν «ΤΑ ΝΕΑ» τα «καινούργια» σκάνδαλα που αποκαλύφτηκαν :

«Πάρτι σπατάλης μέχρι… το Διάστημα»

«Όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος στη δορυφορική τηλεόραση (ΕΡΤ World) έδειξε το πόρισμα»

«Χρυσή κάνουλα για την απομύζηση δημοσίου χρήματος αποδείχθηκε η δορυφορική τηλεόραση για την τετραετία 2006 – 2010 (επί διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου), σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών και ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης»

Το νέο πόρισμα των Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, συμπληρώνει την «απίστευτη εικόνα κατασπατάλησης που αποκάλυψε το προηγούμενο πόρισμα της 29ης Ιουλίου 2010» τονίζουν «ΤΑ ΝΕΑ» της 30ης /11/2010, τα οποία προσθέτουν ότι εκτός από την δικαστική οδό θα υπάρξουν και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων ανωτέρων υπευθύνων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί και εξακολουθούν να εργάζονται στην ταλαίπωρη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Οι υπεύθυνοι υπάλληλοι της ΕΡΤ, μετά τον πειθαρχικό έλεγχό τους, αν προκύψουν και ποινικές ευθύνες, θα παραπεμφθούν στην εισαγγελία.

Το «μεγάλο φαγοπότι», αναφέρει το πόρισμα που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού, γινόταν στην δορυφορική τηλεόραση (ΕΡΤ world) και ειδικότερα στις μικτές παραγωγές.

«Η ΕΡΤ διέθετε στούντιο, εξοπλισμό, κάμερες, σκηνικά, αρχεία, παρουσιαστές, τεχνικούς και μακιγιέζ, οι οποίοι πληρώνονταν ξεχωριστά επιπλέον από το μισθολόγιο της κρατικής τηλεόρασης, ενώ η εκάστοτε εταιρεία με την οποία υπέγραφε συμβόλαιο έκανε μόνο το μοντάζ. Αυτό καθιστούσε το κόστος των εκπομπών, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πολύ υψηλό και πάντως υπέρογκο για την ΕΡΤ.

Το πόρισμα αναφέρει ρητώς ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ ΑΕ δεν μεριμνούν για την κοστολόγηση της δικής της συμμετοχής στις μικτές παραγωγές, (σ.σ. : έγινε έλεγχος για συνολικά 13 εκπομπές), κατά παράβαση σχετικών διατάξεων, και έτσι δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί το πραγματικό κόστος των μικτών παραγωγών, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να αμφισβητείται εάν οι μικτές παραγωγές είναι πράγματι συμφέρουσες οικονομικά για την ΕΡΤ ΑΕ»

Η ζημιά για την ΕΡΤ, το δημόσιο και τον ελληνικό λαό που αποτελεί τον χρηματοδότη τους, γινόταν ακόμη μεγαλύτερη όταν οι εκπομπές που προαναφέρονται χρησιμοποιούσαν έτοιμα ρεπορτάζ των δελτίων ειδήσεων και ενημέρωσης των καναλιών της ΕΡΤ.

Υπήρχε άφθονο δωρεάν υλικό για χρυσοπληρωμένες παραγωγές, οι οποίες προκάλεσαν καίριες ερωτήσεις βουλευτών όλων των κομμάτων την εποχή του Καραμανλισμού και της διοίκησης της κρατικής ΕΡΤ από τον κ. Χρήστο Παναγόπουλο, στις οποίες ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, απαντούσε με αοριστίες του τύπου: «Μεγάλη είναι η προσφορά της δορυφορικής τηλεόρασης στον Απόδημο Ελληνισμό και το πόσο την παρακολουθούν οι Έλληνες της Διασποράς».

Βεβαίως, ποτέ δεν γινόταν έλεγχος ή έρευνα σχετική με τις καταγγελίες των βουλευτών.

Έτσι, είχαν φθάσει στο σημείο οι αρμόδιοι της ΕΡΤ, να ξαναπληρώνουν και εκπομπές που προβάλλονταν σε επανάληψη, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, να διπλοπληρώνουν οδοιπορικά, προσωπικά έξοδα (μέχρι και καλλυντικά παρουσιαστών/ριών, αναμνηστικά κ.ά.) και να πληρώνουν τις εταιρείες παραγωγής για συνεργάτες που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Είχαμε όμως και την «γκρίζα διαφήμιση που αφαιρούσε έσοδα από την ΕΡΤ για να γεμίσει τις τσέπες και τους λογαριασμούς διαφόρων εταιρειών που έπρεπε να πληρώνουν για την προβολή προϊόντων.

Το πόρισμα σαφώς αναφέρει, ότι οι εκπομπές θα έπρεπε να πληρώνουν τις διαφημίσεις αυτές σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις συμβάσεις.

Μάλιστα, σε μια περίπτωση χορηγίας διαπιστώθηκε σκανδαλωδώς ευνοϊκή αντιμετώπιση του χορηγού καθώς όχι μόνο ήταν μειωμένη η τιμολόγηση, αλλά δεν αναφερόταν καν στη σύμβαση το ποσό της χορηγίας. Στον χορό της έμμεσης διαφήμισης του χορηγού είχαν μπει μέχρι και οι παρουσιαστές της επίμαχης εκπομπής, αναφέροντας το όνομά του.

Αυτή, εν ολίγοις, είναι η νέα παρτίδα των σκανδάλων της Καραμανλικής ΕΡΤ.

Και έπεται συνέχεια…


..........................................................