Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

• «Μούγκα ο Καραμανλής» • Αναιδής ο Τσίπρας

Η εντιμότητα του κ. Κώστα Καραμανλή που κυβέρνησε την χώρα περίπου 6 χρόνια, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από τον υπογράφοντα το άρθρο αυτό.
Ποτέ δεν αμφέβαλα για την εντιμότητά του ούτε και για τις καλές του προθέσεις.
Αυτά τα έχω γράψει και δημοσιεύσει ευρύτατα πολλές φορές, έγραψα για τις λαμπρές σπουδές του, για τις αρετές του και για την προσωπικότητά του, για τον ανθρωπιστικό του χαρακτήρα.
Άλλα του καταμαρτυρώ και μαζί μου του καταμαρτυρούν εκατομμύρια Έλληνες, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που γνώρισε πολύ καλά και κατά τρόπον επώδυνο την… πρωθυπουργική του διαδρομή για μια περίπου εξαετία.
Σε τι ακριβώς οφείλεται το σημερινό χάλι της χώρας, μετά την…χρυσή Καραμανλική εξαετία;
Ποιες οι ευθύνες του και τα λάθη του κατ’ εξακολούθησιν στα… αξέχαστα χρόνια που μας κυβέρνησε;
Ιδού :
• Ο Κώστας Καραμανλής «προϊόν» της κόντρας Μητσοτάκη – Κεφαλογιάννη, πρωθυπουργοποιήθηκε χωρίς την παραμικρή εμπειρία στην δημόσια διοίκηση, χωρίς καν να γνωρίζει πως κουμαντάρεται ακόμη και, μια μικρή κοινότητα!
Τον προώθησε στην ηγεσία του κόμματος και στην πρωθυπουργία ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Κεφαλογιάννης για να κλείσει τον δρόμο στο Μητσοτακέικο και αυτό το πέτυχε.
Λοιπόν ο κ. Καραμανλής πήρε το τιμόνι της χώρας χωρίς καμιά πείρα, χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό, χωρίς να γνωρίζει πως εργάζεται ακόμη και ένας κατώτερος δημόσιος υπάλληλος.
Και έγινε πρωθυπουργός!
• Επέτρεψε την δημιουργία «καμαρίλας», η οποία ουσιαστικά κυβερνούσε αντ’ αυτού για να καλύψει με τον τρόπο αυτόν την ανεπάρκειά του, την ανικανότητά του.
• Αδυνατούσε να ελέγξει, αλλά ακόμη και να παρακολουθήσει τις δραστηριότητες των υπουργών και γενικώς των συνεργατών του, οι οποίοι αλώνιζαν ανενδοίαστα και τον εξέθεταν.
• Εκούσια ή ακούσια συνέβαλε στην καταβαράθρωση της δημόσιας οικονομίας εγκρίνοντας και επαυξάνοντας τα δρώμενα Αλογοσκούφη – Παπαθανασίου και του οικονομικού τους επιτελείου, της παρέας που κατάφερε να μας φέρει, στο σημερινό χάλι και να μας βγάλει στην ζητιανιά, να μας υποχρεώσει να περιφέρουμε τον δίσκο της επαιτείας και να ταπεινωνόμαστε ακόμη και απ’ αυτούς που πριν μερικές δεκαετίες μας δολοφονούσαν, μας λήστευαν, μας λεηλατούσαν…
• Αδιαφόρησε για τις ανάγκες και για τα αιτήματα των λαϊκών τάξεων από τις οποίες τον κράτησαν μακριά οι άμεσοι συνεργάτες του, οι οποίοι, επιπλέον, τον παραπληροφορούσαν χωρίς αυτός να μπορεί ή να θέλει να αντιδράσει.
Αυτόν τον άνθρωπο είχαμε οι Έλληνες για πρωθυπουργό για περίπου 6 χρόνια.
Έναν άνθρωπο καλό μεν, αλλά άβουλο, άπειρο, απόντα συνεχώς!
Το κακό είναι, ότι και τώρα ακόμη δεν έχει αλλάξει, εξακολουθεί να είναι ο ίδιος. Ανύπαρκτος!
Τα σκάνδαλα σκάνε το ένα μετά το άλλο και αυτός χωμένος στο καβούκι του παριστάνει τον μουγκό.
Δεν βγάζει τσιμουδιά.
Δεν αισθάνεται την ανάγκη, την υποχρέωση να μιλήσει, να δώσει εξηγήσεις ή τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη για όσα ολέθρια συνέβησαν κατά την διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας.
Για λογαριασμό του «απολογείται» ο Αντώνης Σαμαράς που δεν έχει ούτε το παραμικρό μερίδιο ευθύνης, που δεν είχε καμία ανάμειξη στις δραστηριότητες της… παρέας!
Προφανώς, ο Κώστας Καραμανλής ντρέπεται.
Κάτι είναι κι αυτό…
Ντρέπεται να εμφανισθεί. Ντρέπεται να μιλήσει στη Βουλή.
Ντρέπεται να δώσει εξηγήσεις και να δικαιολογηθεί απέναντι στο λαό.
Ντρέπεται να κάνει έστω και μια σύντομη δήλωση.
Αντ’ αυτού ο Σαμαράς!
«Μούγκα» ο Καραμανλής!
Τελειώνοντας, μια συμβουλή για τον μέχρι προ οκταμήνου πρωθυπουργό μας.
Να παραιτηθεί από βουλευτής και να αποσυρθεί από την δημόσια ζωή. Να ιδιωτεύσει και να αφήσει το χρόνο να κάνει το έργο του.
Να ρίξει πέπλο λήθης σε όσα συνέβησαν κατά το αλήστου μνήμης, το καταραμένο καταστροφικό χρονικό διάστημα που κυβέρνησε τη χώρα.

• Υ.Γ. Ο «πρόεδρος» του υπό διάλυσιν ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μιλώντας στη Βουλή και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε, μεταξύ άλλων «Εσείς που παριστάνετε» τον πρωθυπουργό…!»
«Παριστάνετε τον πρωθυπουργό…» Μάλιστα.
Δεν ντρέπεται λιγάκι ο Τσίπρας.
Με την φράση του αυτή δεν πρόσβαλε μόνον τον κ. Παπανδρέου. Πρόσβαλε την Βουλή, την ίδια την δημοκρατία, τους θεσμούς, τον λαό μας.
Ντροπή σας κ. Τσίπρα!
Ο κ. Παπανδρέου δεν παριστάνει, είναι ο εκλεγμένος από τον λαό πρωθυπουργός. Από τον λαό που εσάς σας πάτωσε!