Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Να τα επιστρέψουν

Επιτέλους, είναι φανερό πως κάτι έχει αλλάξει στο δημόσιο με τη νέα διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Έστω και με κάποια καθυστέρηση, περίπου 5 και πλέον μηνών, ο κρατικός μηχανισμός άρχισε να κινείται για να βάλει κάποια τάξη στο «αλαλούμ» του δημόσιου τομέα, να συμμαζέψει όσα βέβαια είναι δυνατόν να συμμαζευτούν και το πιο σημαντικό, να σταματήσει την οικονομική αιμορραγία με τις παροχές, με την μορφή μισθοδοσίας και εργασιακών αμοιβών και να αποφασίσει την επιστροφή όσων απίστευτων ποσών καταβλήθηκαν, χρόνια τώρα, σε ημέτερους αετονύχηδες, παρανόμως και αχρεωστήτως.
Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Σχοινιωτάκης διέταξε ήδη την επιστροφή στο δημόσιο και γενικώς, σε όλους τους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και τα ιδρύματα του δημόσιου τομέα των ποσών που υπερέβαιναν ή υπερβαίνουν τις 6.090 € μηνιαίως που αποτελούν τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, τις οποίες κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υπερβαίνει σύμφωνα με το σύνταγμα και το νόμο.
Συγκεκριμένα, ο νόμος απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά, να αμείβονται εργαζόμενοι με μηνιαία ποσά μεγαλύτερα των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου, δηλαδή των 6.090 €.
Παράνομα και σκανδαλωδώς λοιπόν, εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ημέτεροι εργαζόμενοι ή κοροϊδεύοντες τεμπέληδες εισέπρατταν ποσά τεράστια που έφθαναν τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Ήταν οι ευνοούμενοι της ΝΔ που κυριολεκτικά άδειαζαν τα δημόσια ταμεία με τις ευλογίες των κυβερνόντων και των αρμοδίων και χρυσοπληρωμένων επίσης προϊσταμένων τους που τσαλαβουτούσαν στο δημόσιο χρήμα, στον ιδρώτα, στον μόχθο του ελληνικού λαού και τον σπαταλούσαν, εξασφαλίζοντας πολυτελή, μυθώδη ζωή στους εαυτούς τους και στους φίλους τους.
Αυτά όλα τα τρωκτικά που έτρωγαν τις σάρκες μας, τις σάρκες της Ελλάδας, δεν πρέπει να μείνουν έτσι και να συνεχίζουν να προκαλούν με το θράσος τους, λέγοντας το εξοργιστικό : «μας τα έδιναν και τα παίρναμε». Αυτοί οι κύριοι και τα αφεντικά τους, κάνουν πως δεν γνωρίζουν, ότι σύμφωνα με το νόμο, ένοχος δεν είναι μόνον αυτός που δίνει κάτι παράνομα, αλλά και εκείνος που το παίρνει.
Ανατριχιάσαμε πριν από λίγο καιρό, όταν μάθαμε τους μισθούς και γενικά τις μηνιαίες ή τις ετήσιες αποδοχές, διαφόρων οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, η οποία εισπράττει με το «έτσι θέλω» συνδρομές, μέσω ΔΕΗ, ακόμη και από αποθήκες, αντλητικά συγκροτήματα κ.ά.
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διοικητικούς παράγοντες, σε συμβούλους ή δήθεν συμβούλους και, δυστυχώς, σε δημοσιογράφους.
Ελπίζουμε πως το θράσος τους δεν θα φτάσει στο σημείο να ισχυρισθούν ότι η ΕΡΤ δεν είναι δημόσιο ή ΝΠΔΔ, αλλά (στα χαρτιά) ΝΠΙΔ, εταιρεία. Είναι δημόσιο και ζει από το δημόσιο και τρώει τα χρήματα του λαού μας.
Μιλάμε για τρακοσαριές, τετρακοσαριές και βάλε χιλιάδες ευρώ.
Τα χρήματα αυτά ανήκουν στο λαό και πρέπει να επιστραφούν στο λαό ΤΩΡΑ.
Όσοι παράνομα τα εισέπραξαν, όποιοι και να είναι, πρέπει αμέσως και με όποιον νόμιμο τρόπο, να τα επιστρέψουν και να δώσουν λόγο των πράξεων τους.
Είναι ανάγκη να πάρει θέση ο εισαγγελέας.
Είναι πραγματικά απίστευτο, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, να αμείβεται με 97.440 € (6.090 Χ 16) κι ένας σύμβουλος ή δήθεν σύμβουλος, ένας διευθυντής, ένας ημέτερος υπάλληλος κομματόσκυλο ή ένας δημοσιογράφος, με πάνω από 300 – 350.000 € τον χρόνο!
Και να έχουμε και πάρα πολλούς άνεργους δημοσιογράφους που πεινάνε!
Ντροπή κύριοι της ΝΔ.
Ντροπή κύριοι που τα δίνατε.
Ντροπή κύριοι που τα παίρνατε και έχετε τώρα τα μούτρα να λέτε τις κουβέντες σας και το θράσος να υποστηρίζετε : «μας τα δίνανε και τα παίρναμε».
Ντροπή σας!

Υ.Γ. 1Ο
Διαβάζω και ακούω, ότι ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά την αποδοκιμασία του (άγριο μαύρισμα) από τον λαό, επέστρεψε στην καθηγητική του έδρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ)
Το ερώτημά μου είναι :
Ποιο το αντικείμενο της διδασκαλίας του κ. καθηγητή;
Μήπως, πως διαλύεται η οικονομία ενός κράτους; Πως βουλιάζει; Πως παραποιούνται τα οικονομικά στοιχεία και πως λέγονται τα ψέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Άτυχους θεωρώ τους φοιτητές του. Καλό θα είναι να απέχουν από τα μαθήματά του.

Υ.Γ. 2ο
Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επίσημα έδειξε τον δρόμο της εξόδου από το κόμμα, όσων αναμίχθηκαν σε σκάνδαλα κατά την Καραμανλική εξαετία και όσων προσέβαλαν τον λαό, το φιλότιμό του και το κόμμα.
Μπράβο κ. Σαμαρά!
Είσαι άξιος και έντιμος ηγέτης. Μπράβο!