Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο «Καλλικράτης» του Ραγκούση ταλαιπωρεί τους πολίτες και εξευτελίζει την Ελλάδα



Το ξεχαρβάλωμα, το χάλι που προκάλεσε το μεγαλοφυές δημιούργημα του μεγαλοφυούς πρώην και, δυστυχώς, νυν υπουργού (τώρα, αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, όπου είναι δύσκολο έως αδύνατον να τα κάνει πάλι «μπάχαλο»), Γιάννη Ραγκούση, «προστατευόμενου» και άμεσου συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, γίνεται σαφέστατα αντιληπτό από τους Έλληνες πολίτες, όπου και να γυρίσουν το βλέμμα τους!

Χάλι αδιόρθωτο αυτό που προκάλεσε ο περίφημος «Καλλικράτης», για τον οποίο… επαίρεται ο πρώην πρωθυπουργός και βέβαια είναι υπερήφανος ο Ραγκούσης!

Έχω γράψει επανειλημμένως, ότι ο «Καλλικράτης» διέλυσε κυριολεκτικά την διοικητική δομή της χώρας και το όλο σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και βέβαια, ανέτρεψε πλήρως τον «Καποδίστρια» του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος υπήρξε πολύ επιτυχής, έδωσε δημιουργική πνοή σε δήμους και κοινότητες, ιδιαίτερα στην περιφέρεια και έκανε πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών, των δημοτών.

Όμως το «αλαλούμ» του «Καλλικράτη» έχει ξεπεράσει κάθε όριο, όπως αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες, διότι :

α)Τα φανάρια που ρυθμίζουν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, τα οποία κατέστρεψαν ολοσχερώς ή «σακάτεψαν» οι γνωστοί - άγνωστοι κακοποιοί που βγήκαν να κάψουν και να λεηλατήσουν ανενόχλητοι το κέντρο της Αθήνας, δεν λειτούργησαν πολλές μέρες μετά την καταστροφή τους, διότι ο Ραγκούσης με τον «Καλλικράτη» του και τις… μεταρρυθμίσεις του, μπέρδεψε τα πράγματα μεταφέροντας τις αρμοδιότητες για το θέμα αυτό από το υπουργείο Υποδομών και δικτύων, στην περιφέρεια Αττικής, ξεχνώντας όμως… να μεταφέρει και τις σχετικές πιστώσεις για την συντήρηση και αποκατάσταση των γνωστών μας «Γρηγόρη και Σταμάτη»!

Λοιπόν οι σηματοδότες «άναψαν» πάλι, χάρη στο έντονο ενδιαφέρον του υπουργού Μάκη Βορίδη και του περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού.

Έτσι, το σύστημα ρύθμισης της κυκλοφορίας, δεν λειτουργησε σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, με φυσική συνέπεια να δημιουργείται χάος στην κίνηση των πάσης φύσεως οχημάτων, να μην μπορούν οι πεζοί να κατεβούν από τα πεζοδρόμια για να περάσουν απέναντι και το χειρότερο να υπάρχει κίνδυνος δυστυχημάτων.

Και όλα αυτά εξ αιτίας των… μεταρρυθμίσεων του… σωτήριου κ. «Καλλικράτη», κατά την προφανή άποψη του οποίου, οι φωτεινοί σηματοδότες, θα πρέπει να συντηρούνται, να επισκευάζονται και να αντικαθίστανται αδαπάνως με… προσωπική εργασία του περιφερειάρχη κ. Σγουρού και του επιτελείου του.

Επιτέλους, έλεος κ. «Καλλικράτη»!

β)Στο Αιγάλεω, ουρές χιλιάδων ανήμπορων πολιτών αυτές τις ημέρες, συνωστίζονταν από τα μεσάνυχτα για να πιάσουν σειρά να πάρουν ένα «μαγικό» χαρτάκι και στην συνέχεια να απογραφούν για τη συνέχιση του προνοιακού βοηθήματός τους. Ταλαιπωρίες πολύωρες, βασανιστικές, αναπήρων πολιτών, για τις οποίες πάλι υπεύθυνος είναι ο κ. «Καλλικράτης», ο οποίος ανέτρεψε τα… καλώς κείμενα και έφερε τα… κακώς κείμενα!

Ο δήμαρχος Αιγάλεω κατήγγειλε πως με το «αλαλούμ» των μεταρρυθμίσεων του «Καλλικράτη» το προσωπικό που εξυπηρετούσε αυτή την κατηγορία πολιτών, μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Το ίδιο συνέβαινε χθες και στο Δήμο Αθηναίων.

Και εδώ λοιπόν ο «Καλλικράτης» έκανε το θαύμα του, ταλαιπώρησε και εξευτέλισε χιλιάδες ανήμπορων πολιτών που έφθαναν στην λιποθυμία και, γενικώς, μας έκανε ρεζίλι!

Η διάλυση που προκάλεσε στην τοπική αυτοδιοίκηση, κυρίως στην επαρχία, στην περιφέρεια, η μεγαλοφυής μεταρρύθμιση με την ονομασία «Καλλικράτης», γίνεται αντιληπτή με την πρώτη ματιά των πολιτών, οι οποίοι γνωρίζουν τα πράγματα και είναι σε θέση να συγκρίνουν τις αθλιότητες που μας έφερε η μεταρρύθμιση της Παπανδρεϊκής διετίας μετά τα ευεργετικά αποτελέσματα του «Καποδίστρια» του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου.

Ζω μόνιμα από το 1988, μετά την συνταξιοδότησή μου, στην επαρχία, διατηρώντας βέβαια τις επαφές μου και τις διασυνδέσεις μου με το κέντρο, και είμαι σε θέση να γνωρίζω τη ζωή, τη ζωντάνια, που έδωσε στην περιφέρεια ο «Καποδίστριας», την δραστηριότητα των δήμων και των κοινοτήτων σε όλους τους τομείς της αυτοδιοίκησης, την επίλυση σοβαρών τοπικών προβλημάτων με ίδιαις δυνάμεις από τους ειδικούς επιστήμονες που τοποθετήθηκαν ακόμη και στους μικρούς ΟΤΑ και με τα μηχανήματα, αυτοκίνητα, εκσκαφείς κλπ. που διατέθηκαν και ήδη, όσα έχουν διασωθεί και βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία, πήραν την άγουσα προς τις… πρωτεύουσες των δήμων - κρατών ή καλύτερα έχουν εγκατασταθεί στις «πρωτεύουσες» και… διέκοψαν κάθε «επαφή» με τις «επαρχίες» που έφθασαν να απέχουν εξήντα, εβδομήντα, ογδόντα χιλιόμετρα από το κέντρο!

Δεν γνωρίζω ποιος ή ποιοι θα κερδίσουν τις επικείμενες εκλογές, εκείνο όμως που επιθυμώ να πω στους αυριανούς εκλεκτούς του λαού μας, στους επί θύραις κυβερνήτες μας, ότι εκτός του δημοσιονομικού μας προβλήματος και της οικονομικής σωτηρίας της χώρας, θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με όλες τους τις δυνάμεις, με την εσωτερική αναδιάρθρωση, τις μεταρρυθμίσεις, την αναδιοργάνωση της χώρας, τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση που διέλυσε ο Ραγκούσης.

Θα πρέπει δυναμικά να ασχοληθούν οι αυριανοί κυβερνήτες μας με όλα αυτά τα εσωτερικά θέματα, μεταξύ των οποίων κύρια θέση έχει η πλήρης κατάργηση του «Καλλικράτη», ο οποίος αποδείχθηκε «δήμιος» της τοπικής αυτοδιοίκησης και ως εκ τούτου είναι απόλυτα αναγκαία η επαναφορά του «Καποδίστρια» με τις απαιτούμενες συμπληρώσεις και διορθώσεις που πρέπει να του γίνουν.

Διορθώσεις, συμπληρώσεις και αλλαγές διότι και ο «Καποδίστριας» δεν ήταν αλάνθαστος, που μπορούν να γίνουν μόνο από το δημιουργό του Αλέκο Παπαδόπουλο σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.