Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

To… «μπάχαλο» και τα παραδείγματα προς μίμησιν



Απερίγραπτο είναι το "μπάχαλο" που παρατηρείται στα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών μας νυν, τέως, πρώην και... άλλοτε!

Απερίγραπτες είναι οι ασάφειες και πάμπολλα τα κενά του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των εθνοπατέρων μας που γίνονται αφορμή για μπερδέματα, για παρεξηγήσεις, για παραλείψεις, για κουτσομπολιά, για υποψίες και ακόμη για άδικες κατηγορίες σε βάρος ατόμων που συκοφαντούνται και μειώνονται ηθικά.

Για όλα αυτά ευθύνονται ο "κουτσονόμος" του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των μελών του Κοινοβουλίου, παλαιών και νέων και εκείνοι που τον εισηγήθηκαν, καθώς και αυτοί που τον ψήφισαν και του έδωσαν ισχύ.

Τα παραδείγματα της ελαττωματικότητας αυτού του νόμου, των ατελειών και των ελλείψεων του, είναι πολλά και επισημαίνονται καθημερινά.

Η υπόθεση της εξαγωγής του ενός εκατομμυρίου δολαρίων (όχι ευρώ) από τον σύζυγο της προέδρου της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κ. Ντόρας Μπακογιάννη, επιχειρηματία κ. Ισίδωρο Κούβελο, στο Λονδίνο, για συμμετοχή στην αγορά εμπορικού πλοίου, έγινε αφορμή για να έρθει πάλι στην επιφάνεια, με ιδιαίτερη οξύτητα, το θέμα του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των πολιτικών.

Η κ. Μπακογιάννη, στα πλαίσια της διαμαρτυρίας της για την παρουσίαση ως σκανδάλου μιας απόλυτα νόμιμης, όπως υποστήριξε, επιχειρηματικής κίνησης του συζύγου της, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και την ποινική δίωξη του προέδρου της Αρχής καταπολέμησης του "βρώμικου" χρήματος Π. Νικολούδη.

Mε την αναφορά της η κ. Μπακογιάννη επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο της Αρχής καταπολέμησης του "βρώμικου" χρήματος Π. Νικολούδη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση εξαγωγής του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο εξωτερικό.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλάει στην αναφορά της για βάρβαρη κακοποίηση της αλήθειας από την πλευρά του κ. Νικολούδη, καθώς ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος «δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι αυτό για το οποίο βοούσαν ο Τύπος και ο τόπος αφορούσε τον ίδιο».

Στην αναφορά της η κ. Μπακογιάννη κάνει λόγο για ανακρίβειες του κ. Νικολούδη, που ειπώθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της Αρχής είχε αναφέρει ότι η εξαγωγή του ενός εκατομμυρίου ευρώ έγινε από βουλευτή, ενώ το αληθές είναι ότι ο κ. Κούβελος δεν είναι βουλευτής, δεν εξήγαγε ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά ένα εκατομμύριο δολάρια και η μεταφορά του επίμαχου ποσού δεν έγινε το Μάιο του 2011, αλλά το Μάρτιο του 2011, όπως και η μεταφορά των χρημάτων δεν έγινε στην Ελβετία αλλά στο Λονδίνο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αποκάλυψε στη Βουλή, ότι υπάρχουν βουλευτές που έχουν βγάλει και βγάζουν στο εξωτερικό (Ελβετία και άλλες χώρες) ποσά από 100.000 μέχρι 500.000 ευρώ!

Σχετικώς ακούγονται ονόματα βουλευτών, οι υποθέσεις των οποίων διερευνώνται.

Επίσης, από το διαδίκτυο πληροφορούμεθα, ότι κάποιος που είναι «κάτι παραπάνω από μέλος του υπουργικού συμβουλίου και όμως το 2011 πλήρωσε στο ελληνικό κράτος για φόρο μόλις 64 ευρώ!»

Και συνεχίζουμε από το διαδίκτυο (enimerosi24gr), ότι «άλλος… ήρωας που σήμερα κόπτεται να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία που καταδικάζει, όπως υποστηρίζει, τον ελληνικό λαό σε μόνιμη φτώχεια και εξαθλίωση, φρόντισε το 2010 να δηλώσει άνεργος! Μαζί με την προνοητική σύζυγό του είχαν νομίμως εννοείται, μεταφέρει τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό! Φυσικά τον ευνοούσε και η κατάσταση… Αυτό όμως είναι το ελληνικό πολιτικό σύστημα»

Υπάρχουν ακόμη πολιτικοί, οι οποίοι, τα τελευταία χρόνια, πλήρωσαν φόρο 40 – 50 ευρώ!!

Τέλος, για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να τονίσουμε ιδιαιτέρως, ότι σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις, υπήρξαν και υπάρχουν έντιμοι βουλευτές και γενικώς πολιτικοί, όπως υπάρχουν και πολλοί έντιμοι επιχειρηματίες.

Αυτή είναι μια αλήθεια. Η πλειοψηφία των δύο αυτών κατηγοριών, είναι υπεράνω κάθε κατηγορίας, είναι νομοταγής και ενεργεί με ευθύτητα και εντιμότητα.

Τέλος, να τονισθεί, ότι μια μεγάλη μερίδα μελών της σημερινής Βουλής, νομίζω 70 βουλευτές, κινούνται δραστήρια για τη δημιουργία ενός νέου ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για τους πολιτικούς, απόλυτα ξεκάθαρο, πλήρως διαφανές, χωρίς «παραθυράκια», χωρίς προνόμια και ικανό να ρίχνει άπλετο φως στα ΠΟΘΕΝ και στα ΕΣΧΕΣ των πολιτικών προσώπων, παλαιών και νέων.

Πάντως, ας μην ξεχνάμε :

1) Ο Νικόλαος Πλαστήρας πέθανε σε ξένο σπίτι και ξένο κρεβάτι!

2) Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, φεύγοντας από το σπίτι του στο Καστρί, συνοδευόμενος από τα όργανα της επάρατης χούντας που τον είχαν συλλάβει την 21η Απριλίου 1967, χαιρέτησε την οικονόμο του προσθέτοντας : «στο συρτάρι του γραφείου μου έχω ένα πεντοχίλιαρο (δραχμές) δεν έχω άλλα, πάρτο για να περάσεις λίγες ημέρες. Δυστυχώς δεν έχω άλλα…»

Και για να «σκαλίσουμε» λίγο τη μνήμη μας οι πολύ παλαιότεροι και επίσης να ρίξουμε μια ματιά στη νεότερη ελληνική ιστορία, ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος, ο δημιουργός της Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, ξόδεψε για την πολιτική και την πατρίδα, την τεράστια περιουσία της συζύγου του Έλενας!

Υ.Γ.

Και κάτι ευτράπελο। Κάτι για να γελάσει και το… παρδαλό κατσίκι :

Ο κ. Ραγκούσης κατά κάποιο τρόπο αυτοπροβάλλεται για ηγέτης ή ηγετικό παράγοντας και συμβουλάτορας του ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας καθάρσεις, μεταρρυθμίσεις, μεταβολές πορείας, αλλαγές και διάφορα άλλα!!

Ας ετοιμασθούμε λοιπόν για πλήρη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, αν έχει βέβαια μείνει κάτι αδιάλυτο…

Ας ετοιμασθούμε να δούμε ένα νέο… «Καλλικράτη» του μεγαλοφυούς κ। Ραγκούση να σαρώνει τα πάντα, όπως στην Αυτοδιοίκηση και να τα κάνει… «μπάχαλο»!