Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Μια διαγραφή

Διαγράφτηκε από τα δημοσιογραφικά μητρώα και αποβλήθηκε από την δημοσιογραφική οικογένεια, ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος του Παναγιώτη, γνωστός από την θητεία του στην ΕΡΤ, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κατά την προηγούμενη περίοδο, για τις δραστηριότητες του οποίου και τις δραστηριότητες των συνεργατών του στα κρατικά κανάλια, γίνονται έρευνες και ανακρίσεις από τις δικαστικές και διοικητικές αρχές.

Βέβαια, η διαγραφή του απ’ ευθείας από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α στις 21 Δεκεμβρίου 2010 με πρόταση της α΄αντιπροέδρου κ. Νανάς Νταουντάκη, δεν έγινε για όσα διαπράχθηκαν στην ΕΡΤ, για τα οποία τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, αλλά διότι :

«Ο Χρήστος Παναγόπουλος ενεργώντας ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας κατά τις κινητοποιήσεις του τελευταίου δεκαημέρου του Νοεμβρίου, κατά το οποίο η Διεύθυνση του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ απαίτησε τη μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων, τάχθηκε με το μέρος της ιδιοκτησίας και αντιστρατεύτηκε στις επαγγελματικές επιδιώξεις και κινητοποιήσεις των συναδέλφων που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ» όπως αναφέρει επί λέξει στην σχετική ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η απόφαση ελήφθη : «σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1 του Καταστατικού, για παράβαση των διατάξεων της περιπτώσεως της παρ. 1 του άρθρου 9 και της παρ. 3 του άρθρου 6 του Καταστατικού»

Ο… πρώην συνάδελφος, εν ολίγοις έγινε όργανο των εργοδοτών εφοπλιστών, καναλαρχών και εκδοτών Αλαφούζων, με σκοπό την μείωση των νόμιμων αποδοχών των συναδέλφων του, το κουτσούρεμα του μεροκάματου τους, το κόψιμο ή τουλάχιστον τη μείωση των μερίδων του ψωμιού των ίδιων, των παιδιών και των οικογενειών τους.

Δηλαδή, για να τα πούμε πιο απλά, ο διαγραφείς Χρήστος Παναγόπουλος του Παναγιώτη έπαιζε το παιχνίδι των μεγιστάνων αφεντικών του και δούλευε για να κάνει τους φτωχούς δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ, φτωχότερους και κατά συνέπεια να γίνουν πλουσιότεροι οι Αλαφούζοι!

Δούλευε για τους Αλαφούζους σε βάρος των φτωχών συναδέλφων του. Για ποιόν λόγο άραγε;

· Για να σταθεροποιήσει την υψηλή θέση που πήρε στον ΣΚΑΪ, μετά την «εξωπέταξή του» από την ΕΡΤ;

· Για να έχει κάποια άλλα οφέλη;

Ας απαντήσει ο ίδιος στα αμείλικτα αυτά ερωτήματα. Ας απαντήσει στον δημοσιογραφικό κόσμο, σε όλους για να δούμε με ποιον έχουμε πραγματικά να κάνουμε.

Αυτά για τα πρόσφατα κατορθώματα του Χρήστου Παναγόπουλου του Παναγιώτη, στον ΣΚΑΪ.

Έχει όμως να δώσει λόγο στην δικαιοσύνη και για τα παλιότερα στην ΕΡΤ, που φαίνεται να είναι ατέλειωτα.

Είμαστε εν αναμονή…

Αυτά και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους ανεξαιρέτως.