Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η ΔΕΗ και οι… ΑΛΛΟΙ!!


Διακόσιες χιλιάδες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, διακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις, καταστήματα, βιοτεχνίες, βιομηχανίες κλπ. είναι τα «θύματα» των εναλλακτικών παρόχων, που εισέπρατταν από τους πελάτες την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και, αντί να πληρώνουν την ΔΕΗ, κατέθεταν τα χρήματα σε τράπεζες της Ελβετίας!
Και βέβαια οι 200.000 καταναλωτές ρεύματος, δεν είναι μόνον «θύματα» των εναλλακτικών παρόχων. Είναι και «θύματα» της επιπολαιότητας της ΔΕΗ, της αρμόδιας αρχής και της ανυπαρξίας, της πλήρους διάλυσης του κράτους και των υπηρεσιών του, της διοίκησης!
Προφανώς, χωρίς να εξεταστούν λεπτομερώς και σε βάθος οι δυνατότητες, η οικονομική επιφάνεια και η ποιότητα, από κάθε πλευρά, των προσώπων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για «υποκατάσταση» της ΔΕΗ, βάσει των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ, το «μπάχαλο» της ελληνικής διοίκησης, του ελληνικού κράτους, επέλεξε κάποιες εταιρείες, κάποιους επιχειρηματικούς σχηματισμούς για να τους αναθέσει το πολύ σοβαρό και υπεύθυνο έργο να εισπράττουν τους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος, φόρους, ειδικά δημοτικά τέλη, εισφορές κλπ. και να αποδίδουν τα χρήματα στις αρμόδιες κρατικές αρχές, στη ΔΕΗ, στο ίδιο το κράτος που αντιμετωπίζει δεινή κρίση.
Και αυτές τι έκαναν;
Απλούστατα, αντί να πληρώνουν τη ΔΕΗ για την αξία του ρεύματος που πουλούσαν, έβγαζαν τα χρήματα, τεράστια ποσά, σε τράπεζες της Ελβετίας!!
Και η συνέχεια;
Νέο «μπάχαλο» από το παραλυμένο μας κράτος, από την ανύπαρκτη ουσιαστικά διοίκηση, από τη ΔΕΗ!
Ουδείς είναι σε θέση να δώσει σαφείς και έγκυρες επίσημες οδηγίες στους 200.000 καταναλωτές για το τι μέλλει γενέσθαι!
Πέραν του ότι η ηλεκτροδότηση δεν πρόκειται να διακοπεί, τουλάχιστον προς το παρόν, ουδείς πληροφορεί τα θύματα, τους διακόσιες χιλιάδες καταναλωτές, επιχειρήσεις, καταστήματα, σπίτια, βιομηχανίες και βιοτεχνίες, που εξαπατήθηκαν με τις… ευλογίες του κράτους και της ΔΕΗ, τι θα γίνει μετά το τρίμηνο που όρισε η ΔΕΗ. Πως οι καταναλωτές, χωρίς ταλαιπωρίες και έξοδα θα επιστρέψουν σ’ αυτήν.
Δεν μας πληροφορεί η ΔΕΗ, ούτε ο διαχειριστής ΔΕΣΜΗΕ, ούτε η Ρυθμιστική Αρχή, η ΡΑΕ, ούτε κανένας άλλος αρμόδιος τι θα γίνει με τα χρήματα που έχουν δώσει οι «πελάτες» των δύο εταιρειών που καταργήθηκαν για εξόφληση της κατανάλωσής τους, για προκαταβολές έναντι και το σπουδαιότερο και πιο σημαντικό για την εξόφληση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, το λεγόμενο «χαράτσι».
Που πήγαν και που πηγαίνουν εν ολίγοις τα χρήματα των 200.000 εξαπατηθέντων και μάλιστα τώρα, εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και στερήσεων;
Που πήγαν; Τι έγιναν;
Πήγαν στην Ελβετία στους λογαριασμούς αυτών που μας έταξαν…φθηνότερο ρεύμα και μας κορόιδεψαν;
Και γιατί η ΔΕΗ και οι άλλοι αρμόδιοι δεν μας εξήγησαν εγκαίρως, αλλά ούτε και τώρα μας εξηγούν, πως είναι δυνατόν οι μεσολαβούσες και καταργηθείσες εταιρείες να αγόραζαν ρεύμα από τη ΔΕΗ και να το πουλούσαν φθηνότερα; Δηλαδή πλήρωναν από την τσέπη τους, για την ψυχή του πατέρα τους;
Είναι βέβαιο πως κάποια «κομπίνα» γινόταν και γίνεται σε βάρος των αθώων και ταλαιπωρημένων οικονομικά, τον τελευταίο καιρό πολιτών.
Στο μεταξύ οι δύο «εταιρείες» που καταργήθηκαν, οι οποίες κατηγορούνται και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, γιατί, αντί να αποδίδουν, ως όφειλαν, στη ΔΕΗ την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που εισέπρατταν, την μετέφεραν σε λογαριασμούς τους στην Ελβετία (!), μπήκαν στο στόχαστρο της εισαγγελίας.
Ήδη, διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παν. Νικολούδη. Ως ύποπτα κλήθηκαν να καταθέσουν 12 στελέχη των εταιρειών και της ΔΕΣΜΗΕ.
Τώρα, ακούστε, διαβάστε υπεύθυνες απαντήσεις των… αρμοδίων και υπευθύνων για την πρωτοφανή κατάσταση που δημιουργήθηκε στην παροχή ρεύματος, στους ενδιαφερόμενους, στα 200.000 θύματα των «εταιρειών» και τα δικά τους θύματα.

1)Που πρέπει να εξοφλήσω το λογαριασμό που έχω από τον προηγούμενο προμηθευτή;
Αναμένονται σχετικές οδηγίες, πιθανόν θα ανακοινωθεί κάποιος τραπεζικός λογαριασμός.

(Δηλαδή απάντηση ΜΗΔΕΝ)

2)Είχα υπογράψει διακανονισμό με την προηγούμενη εταιρεία. Τι κάνω;
Τυχόν εκκρεμούσες οφειλές δεν θα της αρνηθεί η ΔΕΗ.

(Μακάρι αλλά…)

3)Που θα εξοφλήσω το τέλος ακινήτων που έπρεπε να πληρώσω;
Στην εφορία της περιοχής σας, ακόμη κι αν δεν έχει πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος.

(Αρχίζουν οι ταλαιπωρίες…)

4)Θα μου επιστραφεί η προκαταβολή που κατέβαλα στον προηγούμενο προμηθευτή;
Είναι δικό του θέμα - δεν μπορεί να επιστραφεί από τη ΔΕΗ.

(Φέσι μέχρι τ’ αυτιά)

5)Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την υπογραφή νέου συμβολαίου με τη ΔΕΗ;
Πρόσφατος λογαριασμός, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, αποδεικτικό ΑΦΜ, αντίγραφο ενοικιαστηρίου θεωρημένο από ΔΟΥ, αποδεικτικό εξόφλησης του συνόλου των δόσεων του τέλους ακινήτου μέχρι σήμερα. Εφόσον το νέο συμβόλαιο παραμείνει στο ίδιο όνομα, δεν απαιτείται έλεγχος ηλεκτρολόγου (εξοικονομείται δαπάνη 90 – 150 ευρώ).

Νέα έξοδα, νέες ταλαιπωρίες…Τι χρειάζονται όλα αυτά τα δικαιολογητικά; Η ΔΕΗ τα έχει και γιατί νέο συμβόλαιο; Για μια νέα «κονόμα»; Ευκαιρία για να τα ξαναπιάσει η ΔΕΗ;
ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ και ΝΤΡΟΠΗ των λοιπών αρμοδίων και του κράτους!!
Κύριε Υφυπουργέ Μανιάτη, μόνον σε σας ελπίζουν τα 200.000 θύματα των δύο εταιρειών και της ανύπαρκτης διοίκησης, του ανύπαρκτου κράτους!
Πάντως, και οι δύο εταιρείες που έχουν βάλει σε μπελάδες και ουκ ολίγες ταλαιπωρίες τις 200.000 των καταναλωτών που δεν φταίνε σε τίποτα, προσφεύγουν στα δικαστήρια εναντίον της ΔΕΗ.
Πρόκειται για την “ENERGA” και την “HELLAS POWER”, οι οποίες θα προσφύγουν, όπως ανακοίνωσαν και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις του ν. 4001/2001, παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τρεις μήνες προκειμένου οι καταναλωτές – «θύματα» να επιλέξουν τον προμηθευτή της αρεσκείας τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ, και να προβούν σε σύναψη σχετικής σύμβασης.
Για το διάστημα αυτό οι καταναλωτές τιμολογούνται, όπως ορίζει ο νόμος, με το αντίστοιχο της ΔΕΗ.

ΑΡΜΟΣΤΗΣ

Υ.Γ. Κάποιο γερμανικό κτήνος, εκπρόσωπος μάλιστα της γερμανικής κυβέρνησης, πρότεινε να τοποθετηθεί στην Ελλάδα… ΑΡΜΟΣΤΗΣ για να εξασφαλισθεί η επιστροφή των χρημάτων που μας δανείζουν!

Απαντάμε στον άθλιο χιτλερικό ναζιστή γερμαναρά, ότι μάλλον εμείς πρέπει να στείλουμε ΑΡΜΟΣΤΗ στο Βερολίνο για να εξασφαλισθούν τα δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων που μας χρωστούν από τον πόλεμο και την κατοχή.
Και… μόλις τα εισπράξουμε, θα αγοράσουμε ολόκληρη τη Γερμανία!!!