Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Αδιέξοδοι και ατελέσφοροι αγώνες

Αγωνίζονται οι εργαζόμενοι, οι μισθοσυντήρητοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι εργάτες, οι υπάλληλοι.

Αγωνίζονται για να προστατεύσουν, εάν και όσο είναι δυνατόν να προστατευθεί, το εισόδημά τους, το οποίο περικόπτεται, λόγω της οικονομικής κρίσης που η χώρα αντιμετωπίζει, εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης, της άφρονης, της παραπλανητικής των εταίρων μας στην Ε.Ε. και της ακατανόητης από κάθε πλευρά, πολιτικής της Ν.Δ., κατά την εξαετή άσκηση της εξουσίας.

Ήταν μια πολιτική που αφ’ ενός μεν άφησε άδεια τα ταμεία, αφ’ ετέρου δε μας εξέθεσε στην Ε.Ε. και σ’ όλον τον κόσμο με τα ψεύδη που ο Κώστας Καραμανλής και οι «εκλεκτοί» συνεργάτες του, σχετικώς με την τότε οικονομική κατάσταση και τα… επιτεύγματα τους, εκτόξευαν συνεχώς και αδιαλείπτως.

Και αυτό ήταν το χειρότερο.

Οι «κουτόφραγκοι» δεν έφαγαν τα «φούμαρα» της παρέας του Καραμανλή και η Ελλάδα έγινε ρεζίλι!

Τώρα, εδώ κι ένα χρόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία διαδέχθηκε με εντολή του λαού τη ΝΔ, αγωνίζεται με την βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ για να διορθώσει την κατάσταση, να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία που κυριολεκτικά θα την απαξίωνε πλήρως, θα την κουρέλιαζε.

Τα μέτρα που είναι υποχρεωμένη να πάρει και παίρνει η κυβέρνηση, είναι επώδυνα και πλήττουν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και γενικότερα τις λαϊκές τάξεις και λιγότερο, μέχρι καθόλου, δυστυχώς, τους έχοντες και κατέχοντες, πράγμα που εξοργίζει τον λαό.

Είναι λοιπόν φυσικό οι τάξεις που πλήττονται να αντιδρούν και μάλιστα έντονα και μαζί με τους πληττόμενους, δυστυχώς, βρίσκουν ευκαιρίες οι αναρχικοί, οι κουκουλοφόροι, τα ρεμάλια, να επιτίθενται στους αστυνομικούς, να βιαιοπραγούν, να τραυματίζουν, να πυρπολούν, να σπάζουν και να ρημάζουν.

Υπενθυμίζω, ότι κατά την διάρκεια ενός συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας εργαζομένων, οι δολοφόνοι έκαψαν ζωντανούς τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους που είχαν αποφασίσει να εργασθούν (υπάρχει αναφαίρετο δικαίωμα στην ανεργία, αλλά και στην εργασία) και ενός άλλου, πριν από λίγες ημέρες, δήθεν διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα, κακοποίησαν και τραυμάτισαν, ματοκύλησαν, τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, άνθρωπο ευγενή, μετριοπαθή, χαμηλών τόνων και ικανό πολιτικό.

Ακόμη, κατά τα συλλαλητήρια, τις συγκεντρώσεις και τις πορείες, πέφτουν κατά πάντων, εμψύχων και αψύχων, κυρίως κατά των αστυνομικών εκατοντάδες βόμβες «μολότωφ», με θύματα αθώους ανθρώπους και πρόκληση μεγάλων ζημιών, καταστροφών σε περιουσίες πολιτών και του δημοσίου. Καταστρέφονται οι περιουσίες του κράτους και του λαού που φορολογείται, ενώ οι ένοχοι είναι στοιχεία που τίποτα δεν προσφέρουν στην κοινωνία, εχθροί της κοινωνίας και επαγγελματίες τεμπελχανάδες.

Όμως, τα ΜΜΕ στρέφονται ευθέως κατά της αστυνομίας, την οποία κατηγορούν για… χρήση χημικών στις μάχες με τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων, για την διάλυσή τους και την προστασία των πολιτών και της έννομης τάξης!

Κατηγορούν, την αστυνομία ακόμη και όταν έχει δεκάδες θύματα όργανά της, όπως κατά τις ταραχές του τελευταίου συλλαλητηρίου που είχε 29 (είκοσι εννέα) τραυματίες αστυνομικούς.

Είναι όμως και οι συνδικαλιστές, όπως και οι δήθεν συνδικαλιστές, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι ο συνδικαλισμός, ο υγιής, αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας και όχι υπονομευτή της.

Οι συνδικαλιστές και οι «συνδικαλιστές» δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης της χώρας και την αναγκαιότητα των κυβερνητικών μέτρων, καθώς και την ανυπαρξία ακόμη και της παραμικρής δυνατότητας για την ανατροπή του «μνημονίου», την μεταβολή του, την αλλαγή ή την βελτίωση κάποιων ή έστω κάποιου όρου του.

Το «μνημόνιο» έχει συμφωνηθεί και ψηφισθεί και χωρίς αυτό δεν θα παίρναμε τα 110 δις ευρώ που μας σώζουν από την χρεοκοπία και το παγκόσμια ρεζίλεμα.

Το «μνημόνιο», η ΕΕ και το ΔΝΤ μας φέρνουν συρρικνώσεις του εισοδήματός μας, μας φέρνουν κάποια ανέχεια ταλαιπωρίες και οργή, αλλά μαζί μας δίνουν και το σωτήριο παραδάκι.

Πρόθυμα, ευχαρίστως, όλοι μας θα διώχναμε το ΔΝΤ, το «μνημόνιό» του και την «βοήθεια» της ΕΕ, αν κάποιος απ’ αυτούς που βγάζουν στους δρόμους τον λαό και μαζί με τον λαό βγαίνουν και αυτοί που σκοτώνουν, τραυματίζουν, σπάζουν και ρημάζουν, μας πρόσφερε τα 110 δις € που χρειαζόμαστε για να σωθούμε.

Οι αγώνες λοιπόν που υποκινούν οι γνήσιοι και οι κάλπικοι συνδικαλιστές, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και ο ανεκδιήγητος, κατά φαντασίαν, πολιτικός ηγέτης κ. Τσίπρας, όπως και οι συστηματικές και κατ’ επάγγελμα κινητοποιήσεις των «κουκουλοφόρων», είναι ατελέσφοροι, αδιέξοδοι και στρέφονται ουσιαστικά κατά των ίδιων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και γενικώς των λαϊκών τάξεων και της κοινωνίας.

«Μπούμεραγκ» αποτελούν οι «αγώνες» κατά της κυβέρνησης και του «μνημονίου», για τις λαϊκές τάξεις. Διότι :

1) Τίποτε δεν πρόκειται, ούτε είναι δυνατόν να αλλάξει.

2) Η ανάκαμψη θα αρχίσει το β΄ εξάμηνο του 2011 με την έναρξη της υποχώρησης της ύφεσης και τα πρώτα σημάδια της ανάπτυξης.

3) Οι εργαζόμενοι με τις αλλεπάλληλες απεργίες, τις στάσεις εργασίας, τα συλλαλητήρια και τις λοιπές δραστηριότητες που υπαγορεύονται από τις άφρονες και ανεγκέφαλες ηγεσίες και δήθεν ηγεσίες τους :

α) Χάνουν μεροκάματα και συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα τους.

β) Παραλύουν τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας.

γ) «Τραυματίζουν» κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.

δ) Πλήττουν εμπόριο και επιχειρηματικότητα.

ε) Δίνουν ευκαιρίες σε κακοποιά στοιχεία και τεμπέληδες να σπάνε και να ρημάζουν καταστρέφοντας τους νοικοκυραίους και τις περιουσίες τους και δημιουργούν πραγματικό χάος,

και Τέλος :

Δολοφονούν ή τραυματίζουν αθώους ανθρώπους που αγωνίζονται για το μεροκάματο, τη ζωή των οικογενειών τους, των παιδιών τους.

Αυτή είναι η αλήθεια κύριοι ανεγκέφαλοι συνδικαλιστές και δήθεν, κύριοι των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ που βασανίζετε τον κόσμο με τις συνεχείς και άσκοπες απεργίες και στάσεις σας, κύριοι που, ευτυχώς, μάθαμε το ύψος των αποδοχών σας, εξ αιτίας των οποίων βούλιαζαν οι οργανισμοί και οι κρατικές εταιρείες, στις οποίες υπηρετείτε ή λέτε πως υπηρετείτε, κύριοι και κυρίες τραπεζικοί «ρετιρέ» του υπαλληλικού κόσμου (ο πρώτος που σας έδωσε αυτόν τον χαρακτηρισμό ήταν ο αείμνηστος Σοφοκλής Βενιζέλος, κατά την πρωθυπουργία του στην δεκαετία του 1950). Μάθαμε το ύψος των αποδοχών σας και ανατριχιάσαμε!

Αυτή είναι η αλήθεια.

Κλείνω το σημερινό άρθρο, με την ευχή να βάλετε λίγο μυαλό να σκεφθείτε εθνικά, να επανέλθετε στο σωστό δρόμο για την σωτηρία της πατρίδας και όλων μας.


Καλές γιορτές σε όλους.


Καλά Χριστούγεννα.


Καλή Πρωτοχρονιά.


Αγάπη για όλους και για όλες.


Αγάπη για την πατρίδα και τον λαό μας.