Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Απορίες...

Έχω μερικές απορίες σαν άνθρωπος του τύπου, των ΜΜΕ, που εκτός από τις εφημερίδες που τον «γέννησαν» δούλεψε περίπου μια εικοσαετία στο κρατικό ραδιόφωνο και έκανε έκτακτες εμφανίσεις (αποστολές κλπ.) στην επίσης κρατική τηλεόραση.

Απορίες που δημιουργούνται τόσο σε μένα που γνωρίζω αρκετά πράγματα λόγω της «γειτνίασης» του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, όσο και σ’ όλους όσους παρακολουθούν τις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ, τους σταθμούς της κρατικής τηλεόρασης αλλά και της ραδιοφωνίας.

Η κυριότερη απορία μου είναι, πως, με ποιόν μαγικό τρόπο, μετά την κατάργηση της ΕΡΤ, του πρώτου καναλιού της ΕΡΤ, θα καταφέρει η κρατική τηλεόραση, να καλύψει τις τηλεοπτικές ανάγκες, με άλλα λόγια τις δεκάδες τα θέματα πάσης φύσεως που είναι καθημερινά προγραμματισμένα, αλλά και τα πάμπολλα έκτακτα, τα απρογραμμάτιστα;

Πόσες φορές την ημέρα θα δίνει ειδήσεις και με ποια διάρκεια;

Τι θα κάνει με τα πολύ ενδιαφέροντα αθλητικά, τις ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκπομπές, τα μορφωτικά θέματα, τα παιδικά, τα εκπαιδευτικά και τόσα άλλα.

Θα τα φορτώσει στη ΝΕΤ ή θα τα ξεπουλήσει στους ιδιώτες;

Ούτε να το σκέφτεται αυτό ο κ. Μόσιαλος.

Το 24ωρο έχει 24 ώρες και ούτε δευτερόλεπτο επιπλέον.

Εμείς στις εφημερίδες όταν είχαμε άφθονη ύλη λέγαμε : «Τι να κάνουμε; Να τραβήξουμε τις σελίδες να… μακρύνουν;» και όταν δεν είχαμε ύλη λέγαμε : «Θα βάλουμε τα παπούτσια μας να κλείσουμε».

Τώρα τι θα κάνει ο κ. Μόσιαλος;

Θα φτιάξει νέο 24ωρο 30 – 40 ωρών;

Αλλά και με την κατάργηση των 10 από τους ραδιοσταθμούς, τι θα κάνει ο κ. υπουργός; Με την «Ραδιοτηλεόραση»;

Θα παραχωρήσει την θέση των ραδιοσταθμών στην τηλεοπτική «μπάντα» σε Αλβανούς, Βουλγάρους, Σκοπιανούς, Τούρκους;

Ο Θεός να βάλει το χέρι του να γλυτώσει η ΕΡΤ και ο Θεός να βάλει μυαλό στον αγαπητό μας κ. Μόσιαλο ο οποίος, μετά τον αγαπητό μας κ. Ραγκούση (ζήλωσε την δόξα του!) βάλθηκε να ξεχαρβαλώσει, ότι γερό έμεινε στην Ελλάδα, αντί να φροντίσει να διορθώσει, να «θεραπεύσει», τα στραβά και τ’ ανάποδα!

Τέλος, ποιος θα «καταπιεί» τις διαφημίσεις;

Αιδώς….

Υ.Γ. Χαρά που θα κάνουν τα Σκόπια και ο Γκρουέφσκι όταν βουβαθεί η ΕΤ και 10 ραδιοσταθμοί μας!!

Ήδη πανηγυρίζουν με το τεράστιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έστησαν στην πλατεία των Σκοπίων!!